Ako i nabavi windstopper kapu mora da ide preko usiju, nije da ih nema ali... a mozda mu bude vruce. Postoje trake za glavu koje idu preko usiju...
Jedno (glupo) pitanje !
Postavljeno 18 March 2022 - 08:54 PM
Licno koristim northwave windstopper kapu, traje prilicno dugo, lepo je zonirana tako da je gornji deo tanak i dozvoljava disanje koze, a preko čela i ušiju windstopper.
Postavljeno 10 May 2022 - 03:09 PM
.... povučena zaštitna guma na felgi oko svake žbice (kao na slici ispod)? 20764Srmq805642797_6259c442d6be4.jpg
si siguran da je zastitna guma u pitanju?
Koliko vidim obruc (felga) je tako izdizajniran da su svuda skinuli maximalno materijala,
osim oko svake zbice jer se tu nipla (navrtka za zbicu) uvrce u obruc
pa je potrebno dosta mesa da se to sve ne raspadne u toku voznje.
Postavljeno 10 May 2022 - 03:43 PM
Nisam siguran. Ja sam je krstio sa "zaštitna guma"si siguran da je zastitna guma u pitanju?
Koliko vidim obruc (felga) je tako izdizajniran da su svuda skinuli maximalno materijala,
osim oko svake zbice jer se tu nipla (navrtka za zbicu) uvrce u obruc
pa je potrebno dosta mesa da se to sve ne raspadne u toku voznje.
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Postavljeno 20 May 2022 - 12:05 PM
Krenem ja sinoć da bicikliram...
Posle 3 minuta vidim da nisam na brzinomeru poništio prethodnu vožnju, pa uradim to.
Vozim, vozim, vozim...
Stanem nešto da uradim, pogledam na sat (na brzinomeru) i zaključim da je u tom trenutku tačno ponoć, počeo je novi dan (inače, taj sat mi kasni 4 minuta).
Setim se, zanimljivo je, da je pre 7 minuta brzinomer pokazivao tačno toliko pređenih km koliko sati sada pokazuje njegov sat, a i da je prosečna brzina u km/h bila tačno toliko.
Koliko je tačno sati bilo kad sam krenuo na vožnju?
Postavljeno 20 May 2022 - 01:06 PM
Jel može neko lakše pitanje, recimo: Koliko lokomotiva ima šrafova?BICIKLISTIČKO-MATEMATIČKI ZADATAK:
Krenem ja sinoć da bicikliram...
Posle 3 minuta vidim da nisam na brzinomeru poništio prethodnu vožnju, pa uradim to.
Vozim, vozim, vozim...
Stanem nešto da uradim, pogledam na sat (na brzinomeru) i zaključim da je u tom trenutku tačno ponoć, počeo je novi dan (inače, taj sat mi kasni 4 minuta).
Setim se, zanimljivo je, da je pre 7 minuta brzinomer pokazivao tačno toliko pređenih km koliko sati sada pokazuje njegov sat, a i da je prosečna brzina u km/h bila tačno toliko.
Koliko je tačno sati bilo kad sam krenuo na vožnju?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 20 May 2022 - 01:19 PM
Odgovor na zadatak bi bio sledeći:
Sat je u trenutku očitavanja kilometraže pokazivao vreme 23:49. Iz toga se zaključuje da je pređeni put 23,49 km, a prosečna brzina 23,49 km/h.
Fizika nas uči da je brzina=put/vreme, a iz toga proizilazi da je vreme=put/brzina. Iz ovoga sledi da je vreme provedeno na biciklu 1 sat.
Kako je metrika resetovana 3 minuta nakon početka vožnja, na vožnju se krenulo u 22:46.
Postavljeno 20 May 2022 - 01:42 PM
22:46 je vreme koje je pokazivao moj netačni sat, tačno vreme bilo je 22:50.
Postavljeno 20 May 2022 - 01:49 PM
Postavljeno 20 May 2022 - 01:52 PM
Pozdrav, Mićo!
Odgovor na zadatak bi bio sledeći:
Sat je u trenutku očitavanja kilometraže pokazivao vreme 23:49. Iz toga se zaključuje da je pređeni put 23,49 km, a prosečna brzina 23,49 km/h.
Fizika nas uči da je brzina=put/vreme, a iz toga proizilazi da je vreme=put/brzina. Iz ovoga sledi da je vreme provedeno na biciklu 1 sat.
Kako je metrika resetovana 3 minuta nakon početka vožnja, na vožnju se krenulo u 22:46.
msm da je odgovor tacan al mi se ne slaze racunica, ne vidim pomenutih 7minuta?
Ocitano u ponoc, a posto sat kasni na njemu pise 23:56. Pre 7 minuta kompjuter je pokazivao isti predjeni put i prosecnu kilometrazu, sto nam daje voznju u trajanju od sat vremena do tog trenutka, znaci sat + 7 minuta...+ 3 minuta pre ponistavanja daje ukupno 7+60+3 minuta voznju od sat i 10 minuta tj vreme polaska 22:46
edit:
vidim da si da retacan odgovor i da sam omasio za kasnjenje sata ko me shisha kad gledam na Stravi
Salim se..super pitalica!
Postavljeno 26 May 2022 - 08:51 PM
Trebaju mi nove gume dimenzija 26 x 1.95. Uspeo sam da nadjem potpuno isti model kao fabricke gume, ali na fabrickim gumama stoji 55-554 dok su nove gume 50-559. Da li je to primetna razlika? Zar nisu sve gume koje su 26 x 1.95 iste?
Nisu. To su “odokativne” brojke. Ovde sam objasnio tu problematiku:
https://bicikl.bikeg...guma-za-bicikl/
Postavljeno 27 May 2022 - 08:56 AM
Pre 2 dana mi puce zadnja guma,vozim se i odjednom osjetim kako teze pedalam,bacim oko ispod kad ono ona skoro legla.
Razmisljam da nije zbog vruceg dana,tuce i odozgo i odozdo sa asfalta (a sparno bilo,jaci pritisak),max na gumi je 8.5bara,a ja je duvam na 7.5,pa moze li biti i temperatura faktor,i koliko uopste moze takva temperatura nabiti dodatnog zraka u gumi?
Postavljeno 27 May 2022 - 09:23 AM
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika