Je li neko rasklapao Shimano wh-r501 i zna koliko kuglica ide u zadnju nablu? Koliko sam mogao da izguglam treba da ima 18, a ja sam našao 17, što i objašnjava kuckanje koje u poslednje vreme čujem.
Jedno (glupo) pitanje !
Postavljeno 21 May 2021 - 03:59 PM
Koristi li ko isopropyl za ciscenje kocioni povrsina felne i pakni?
Cuo sam da je dobar za to,namoci se u krpu i brise?I koji procenat alkohola,ima ih vise pretpostavljam?
Postavljeno 21 May 2021 - 08:07 PM
Ne bi rekao da je glupo pitanje,ali ne nadjoh drugu temu u kojoj bi mogao pitati heh.
Koristi li ko isopropyl za ciscenje kocioni povrsina felne i pakni?
Cuo sam da je dobar za to,namoci se u krpu i brise?I koji procenat alkohola,ima ih vise pretpostavljam?
Изопропил је најчистији алкохол који не оставља трагове прилкиком сушења. Због тога се често користи у електроници за прављење флукса и за чишћење видео глава. С тога, зашто да не и за фелне. Ја сам користио и медицински бензин (из апотеке) за те ствари пошто је мало ``прљавији`` а изопропил чувам за ово горе поменуто у електроници.
cycling is life, that's why I pedal ...
Postavljeno 09 June 2021 - 10:03 AM
Sent from my moto g(7) power using Tapatalk
Postavljeno 09 June 2021 - 01:44 PM
Sent from my moto g(7) power using Tapatalk
Postavljeno 09 June 2021 - 06:47 PM
Kupio sam Manitou R7 abs+ zanima me da li potpuno zakljucana vila treba da bude potpuno kruta. Moja kad zakljucan ako je polako pritiskam ka dole radi, a ako naglo krenem da pritisnem vilu onda se ponasa kao zakljucana. Da li je to ok, i da li mozda ima malo ulja u damperu?
Tako i uradim, zakljucam dok jos nisam ni seo na bajs, cak i bez sedenja probam lagano, amortizuje, maltene do kraja, tak ako naglo pokusam da pritisnem amortizer ka dole tek se onda ponasa kao zakljucana. Moram malo da proucim taj ABS+ sistem pa da vidim.
ABS+ nije potpuno potopljen u ulje kao npr ROCK SHOXov PURE sistem koji cak treba i da se odzrači (isptusti vazduh)
vec iznad ulja ima sundjerasti deo koji sprecava brz protok ulja ali se istovremeno sporo puni uljem te uvek postoji mali hod.
Lako je da proveris,
skines *compresion damping* sklop na desnoj strani krune,
proveris nivo ulja i uporedis sa preporucenom vrednosti iz servisne tabele za taj model i godiste
pa po potrebi dospes ili odvadi
i vratis sklop nazad
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika