Vegetarijanstvo i sport
Posted 05 September 2013 - 01:09 PM
@topic
Ja jedem sve, umereno. Pa i fastfood, nece mi nista biti od jednog parceta pizze i slicno jednom mesecno. Poenta je samo da se ne preteruje niucemu.
Posted 05 September 2013 - 04:41 PM
Nadam se da ce i nesto novije MCMLXIX izdanje da posluzi. Ako je verovati njemu promene na noktima mogu uzrokovatiKako nemaju svi, sta znaci ta duboka pruga na sred palca kod svih ljudi doduse nekima manje uocljiva? Medicinska enciklopedija Zagreb MCMLXV, Nokat VII, 333-342 strana, vidi Reilove i Mesijeve pruge.Iz ove enciklopedije se ucila i polagala medicina.U to vreme ovaj poremecaj kod nokta se smatrao posledicom teskog trovanja organizma.Zdrav nokat nema nikakve pruge ,sare , udubljenja, ravan je , gladak, malo zaobljen i ruzicaste boje, ovo sad sto imamo je kao u teskog narkomana.
-plucne bolesti
-bolesti srca i krvnih sudova
-bolesti zivaca
-dusevne bolesti
-endokrine bolesti
-bolesti probavnih organa
(citat: " Bolesti probavnih organa imaju za posljedicu razna deficitarna stanja i metabolicke promjene, koje na noktu dovode do bradiplazije, hapalonihije, uzduznih pruga, Reilovih brazda )
-intoksikacije
-deficitarna stanja
(citat: "Razlicita deficitarna stanja takodjer izazivaju promjene na noktima, ali uglavnom uz napredovalom stupnju. Kod lose ishrane rast nokta je sporiji, pojavljuju se Reilove brazde, nokat se cijepa sa strane slobodnog ruba, tako da se citava ploca nokta moze raspasti. Manjak bjelancevina najvise koci rast nokta. )
Daklem sve ovo tj. intoksikacije i bolesti i/ili stanja je postojalo i pre "zavere" i sasvim je sluzilo svrsi promene na noktima
Posted 05 September 2013 - 04:57 PM
Posted 05 September 2013 - 05:03 PM
Sem toga, ja i dalje ne vidim da postoji neka zvanicna statisika o stanju noktiju u nasoj populaciji, a van toga moze svako od nas da ima neko svoje posebno iskustvo
Posted 05 September 2013 - 05:35 PM
Posted 10 September 2013 - 02:31 PM
Kad kažeš poprečne, misliš na horizontalne, s ivice na ivicu, a ne na vertikalne, od korena ka vrhu?Postojalo je i ranije ali jedan slucaj od sto ljudi , ostali su imali zdrave nokte bez ikakvih brazdi.Sada je situacija obrnuta; vide se staracke bore kod mladih i poprecne Railove brazde na istome mestu kod vecine ljudi sto valjda znaci da smo otrovani sa necim istoga dana?To sto navodite iz med. literature je tacno da se promene na noktima pripisuju problemu u organizmu, niste naveli da se takve promene lece tako sto se trazi uzrok ili smatrate da je to ok i normalno?
Da li bi mogao da staviš neku sliku tog sveprisutnog stanja, pošto ni ja ništa slično ne vidim kod sebe?
Posted 10 September 2013 - 02:54 PM
Jeste davno napisano, ali nije lepo kad se ovako pišu neistine, a i to dovodi u pitanje ostale "činjenice" koje neko iznosi.... cinjenicu da nije evoluirao zadnjih 70k god. kada je jeo sirovo.
Daklem, čovek i preci mu vatru koriste već bar 400.000 godina. Ognjišta, najverovatnije korišćena za kuvanje, postoje već 250.000 godina. Filogenetska naliza ukazuje da se kuvanje kao i netermička obrada hrane javljaju pre više od 1,5 miliona godina, ali ovo nije široko prihvaćeno stanovište (link). Svakako, ostaje da su uvanje i kuvana hrana nerazdvojni deo ljudske evolucije, ma šta pisali kojekakvi idealisti za "povratak prirodi".
Posted 10 September 2013 - 07:03 PM
Evo slika sa vuelte (predzadnja slika) slicno se moze videti i na drugim fotkama u vecoj rezoluciji kao i bilo gde drugde zadnjih 6-7god.http://www.steephill...hotos/stage-03/Kad kažeš poprečne, misliš na horizontalne, s ivice na ivicu, a ne na vertikalne, od korena ka vrhu?Postojalo je i ranije ali jedan slucaj od sto ljudi , ostali su imali zdrave nokte bez ikakvih brazdi.Sada je situacija obrnuta; vide se staracke bore kod mladih i poprecne Railove brazde na istome mestu kod vecine ljudi sto valjda znaci da smo otrovani sa necim istoga dana?To sto navodite iz med. literature je tacno da se promene na noktima pripisuju problemu u organizmu, niste naveli da se takve promene lece tako sto se trazi uzrok ili smatrate da je to ok i normalno?
Da li bi mogao da staviš neku sliku tog sveprisutnog stanja, pošto ni ja ništa slično ne vidim kod sebe?
Posted 11 September 2013 - 07:14 PM
Takođe, milan58, pri3rak ili bilo ko ko ima Medicinsku enciklopediju, možete li da nađete latinski naziv za Railove brazde? Nemam sličnu literaturu pri ruci, na internetu ne nalazim ništa pod tim nazivom na srpsko-hrvatskim jezicima, kao i ni bilo šta na engleskom jeziku za bilo koju očiglednu varijaciju tog naziva.
Posted 11 September 2013 - 08:10 PM
Posted 12 September 2013 - 07:04 PM
Hajde da pogledamo, ovako izgledaju Boove brazde:
Ništa slično nikada do sada nisam video, ni na svojim, ni na tuđim noktima.
Interesantno je da u pitanju nije nikakva promena boje tkiva ispod nokta već brazda u samom noktu, pa se dovodi u pitanje znamo li uopšte o čemu se ovde govori. Zato hajde da vidimo kakvi poremećaji koji se manifestuju horizontalnim linijama ispod noktiju postoje...
Tu su Muerkeove linije:
I Mijeve linije:
Ni ovako nešto nikada nisam imao prilike da vidim sem na slikama na internetu.
A sad hajde da vidimo šta je sa tom famoznom slikom sa Vuelte. Kao što sam rekao, slika je iz daleka tako da se prostim uvećavanjem postiže malo, jer rezolucija ostaje niska, ali probaćemo. Otvorimo u Photoshopu, select, crop, image size, save, upload:
Detalji su i dalje mutni, ali ono što ja vidim na slici liči na jako veliki beli polumesec na donjoj polovini nokta i ranije pomenuti pobelelu gornju polovinu nokta usled pritiska. Nikakve promene same provrišine nokta, niti boje tkiva ispod nokta nisu očigledne. Moguće je da ne vidim dobro, ali kvalitet slike svakako ne daje mogućnost definitvne dijagnoze.
Dakle, još uvek nisam našao ni jedan primer tog famoznog sveopšte prisutnog poremećaja u vidu horizontalne linije na notku palca o kom se ovde priča, pa bih molio za dodatnu pomoć ne bih li uspeo da ga prepoznam i kod sebe, jer bi po navedenim uzrocima definitivno trebalo da ga imam.
Posted 12 September 2013 - 10:06 PM
Posto vas dvojica nemate a svi ostali imaju te pecat sare ne morate da sirite glasine da to ne postoji kada moze da se vidi na svakom mestu gde ima ljudi.
Sve postoji, al je pitanje u kojoj meri. Ti si taj koji se upinješ da nas ubediš da imamo nešto što nemamo, a ako nemamo da smo teška manjina.
Ti si taj koji širi glasine da su te linije opšte rsprostranjene iako ih mnogi od nas ne viđaju svakodnevno.
Shvati i prihvati da ne mislimo svi isto i da nema potrebe da se ubeđujemo ko je u pravu. Furaj svoj fazon i pusti mene da furam svoj. Tačka.
Posted 12 September 2013 - 10:18 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users