servis samaraljke rsx 3x8
Postavljeno 09 October 2011 - 05:50 PM
Postavljeno 09 October 2011 - 06:54 PM
Zare, da li se to odnosi samo na starije tipove, ili generalno na šamaraljke?
Nisam upitan ali je moje misljenje da se odnosi na sve.
Generalno Shimano i ne predvidja servis menjackog mehanizma unutar samaraljki
dok Camapgnolo nudi delove za zamenu/odrzavanje. Nisam jos probao kod ovog
sto se oglasava na berzi da prodaje Campy, ali cu uskoro i to da probam
Postavljeno 09 October 2011 - 11:04 PM
Rastavicu ja levu i desnu pa sto radi na desnoj a ne radi na levoj to treba da se menja. uvek moze da se napravio deo kod strugara. u svakom slucaju hvala, sad makar necu traziti po celoj srbiji majstora
Molim!?! Ne rastavljaj tu sto radi.
Ajd razumem sto ces rastaviti ovu sto ne radi
ali zasto ovu valjanu?
Bolje nadji nekog sa kontra problemom
da mu redi leva a ne radi desna
pa napravi takav spoj.
Postavljeno 10 October 2011 - 08:04 PM
Baš sa majstorom iz Vrnjačke Banje sam skoro razgovarao i čovek kaže da više ne radi šamaraljke jer ne samo da nema delova, već je posao veoma pipav, a na kraju svi bi da plate neku siću.
A događaj sa levom i desnom šamaraljkom: pokvari se liku jedna, on je rasturi i posle ne može da je sklopi. Onda dođe na genijalnu ideju da rasturi onu drugu, ispravnu, pa po njoj da sklopi ovu prvu. Uradi to i ukapira da su leva i desna šamaraljka konstrukciono potpuno različite. Samo što sada i ovu ispravnu više nije mogao da sklopi. Na kraju je sve to pokupio u dve kese i odneo kod već pomenutog majstora koji mu je to popravio i sklopio.
Postavljeno 10 October 2011 - 08:45 PM
Postavljeno 10 October 2011 - 09:02 PM
Postavljeno 10 October 2011 - 09:16 PM
Ajd kad smo već kod šamaraljki . Da li neko zna gde mogu da nađem one plastične kapice sa vrha 105-ice (treba mi leva - flight deck, ili obe nove)? Čini mi se da je neko pominjao svojevremeno da je to kupovao, ali ne mogu da nađem ko...
Ако нема у Планету - тражи на нету (ја сам за Ултрегру наручио преко нета). Успут, ко хоће, чисто информативно да види шта има унутра:
http://www.nitrodyno.com/Ultegra-STI/
А на Фејсу постоји страница: Shimano STI Shifter Repair па коме требају инструкције...
Postavljeno 11 October 2011 - 07:00 PM
Ili što reče pomenuti majstor iz Banje: " Kupi Kampanjolo i nema šta da popravljaš".
Postavljeno 12 October 2011 - 01:13 PM
Ima tu i druga stvar. Sram se kao proizvodjac drumske mehanike pojavio vrlo skoro, ne secam se bas tacno ali mozda pre 5-6 godina. Tako da bicikala sa Sram mehanikom ne moze da ima puno ni u Evropi a da ne pricamo kod nas. Ipak je Shimano glavni u toj prici.
Pogledajte po sajtovima proizvodjaca ili prodavaca odnos bicikala sa Shimano i Sram mehanikom i sve ce vam biti jasno.
Postavljeno 12 October 2011 - 06:17 PM
I Kampanjolo, koji je daleko poznatija i starija firma, nije ovde prisutan dovoljno, kao recimo u Sloveniji, gde je otprilike pola-pola sa Šimanom (misli se na drumsku opremu).
Šimano i Nokia, ko' brat i sestra!
Postavljeno 12 October 2011 - 06:23 PM
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika