Kupovina iz Kine bez troskova postarine
Postavljeno 21 February 2012 - 09:26 PM
Mozda je ovaj put kriva malo i Kineska posta. 13. januara sam nesto porucio, posto Dinodirect nije imao sve da isporuci odmah podelili su paket u 3 dela, 1. deo su poslali 13.1, 2. deo 17.1 a treci deo 31.1. Do sada nije nista stiglo.
Samo da dodam da u posti na Limanu i obicne posiljke iz inostranstva ne mozete dobiti a da se ne potpisete (kao da je u pitanju preporucena posiljka) tako da postar ne moze da ih ukrade.
Postavljeno 21 February 2012 - 10:48 PM
Pa može poštar sam nešto da nažvrlja, ili da paket "skloni" carinik čim stigne. Ako nemaš broj za praćenje, ti ne znaš ni da li je pošiljka uopšte poslata, nikakvu informaciju gde je kad bila i nema šanse da joj uđeš u trag, osim ako imaš nekog na pošti (ako do nje uopšte stigne ).Samo da dodam da u posti na Limanu i obicne posiljke iz inostranstva ne mozete dobiti a da se ne potpisete (kao da je u pitanju preporucena posiljka) tako da postar ne moze da ih ukrade.
Postavljeno 21 February 2012 - 11:18 PM
ja sam do sad dobio jedno 6-7 pošiljki od cc 16~70 dolara i nikad nisam ništa plaćao ovde a ako su otvarali pošiljke onda su pravi stručnjaci za to pošto ja nisam uspeo to da provalim!!!...za te posiljke nisam placao ni onih 65 dinara za otvaranje posiljke.
možda zbog ovoga i plaćaš 65 dinara a ne za otvaranje paketa, smislili su kako da izvuku još para od naroda... Meni poštar samo da paket, ako nisam kući ostavi ceduljicu i ja odem i samo pokupim bez ikakvog potpisivanja, dva puta sam čak sreo ujutru poštara kad su trebali da mi dođu paketi pa sam ga priupitao jel ima nešto za mene i dobio najveći paket iz njegove torbeSamo da dodam da u posti na Limanu i obicne posiljke iz inostranstva ne mozete dobiti a da se ne potpisete (kao da je u pitanju preporucena posiljka) tako da postar ne moze da ih ukrade.
Postavljeno 24 February 2012 - 07:39 PM
Postavljeno 06 March 2012 - 03:53 PM
pricam o ovoj pretposlednjoj posiljci, ne znam zasto pored nje pise (ship by tracked airmail) ali kada kliknem ispod na ovaj kod on me odvede na sajt poste u HK i tamo pise da je poslato 1. marta odatle. Da li taj isti broj RT1####HK kucam i u pretragu paketa na sajtu nase poste? Kako da vidim dokle je stiglo?
Postavljeno 06 March 2012 - 04:24 PM
Kako ne provaljuješ, pa lepo si ga prešvrljao na slici!!!narucio sam paket sa vise stvari, 13. februara, obicno je do sada sve stizalo u roku od 15-ak dana. Porudzbina je bila veca od 20$ tako da bi trebalo da imam taj treking broj ali ne provaljujem sta je to?
Pa s obzirom da se paketi šalju preko HongKong-ške pošte šta si mislio gde će te odvesti, na Maldive???on me odvede na sajt poste u HK i tamo pise da je poslato 1. marta odatle.
DADa li taj isti broj RT1####HK kucam i u pretragu paketa na sajtu nase poste?
Odradiš prethodni korak i pročitaš šta piše na monitoru.Kako da vidim dokle je stiglo?
P.S. Zašto se tebi nove porudžbine pojavljuju na starom sistemu???
Postavljeno 06 March 2012 - 05:42 PM
Postavljeno 06 March 2012 - 06:19 PM
Preko novog nemaš opcija da potvrdiš šta ti je došlo od poručenog, nemaš re-order i nemožeš da oceniš porudžbinu...valjda zato sto sam naucivao sve preko starog sajta koji mi je ubelezen u bukmarksima, njega otvara i on jos uvek radi mada sve moze i preko novog
Postavljeno 07 March 2012 - 01:00 PM
Radi se o biciklističkim boksericama i mogu da kažem da je kvalitet solidan za tu cenu a uložak deluje prilično dobro i debelo, ja sam zadovoljan izgledom sad videćemo kako će se pokazati, porudžbina izvršena 8.2 a mail je stigao sa obaveštenjem o slanju 14.2 ali vidim na koverti da je napisan datum 12.2 a stiglo danas 7.3 na koverti piše realna cena od 13,20 dolara, sve ostalo se vidi na slikama koje sam postavio.
Postavljeno 07 March 2012 - 02:26 PM
Inače mislim da razlika u datumima (koju mnogi pominju) potiče iz toga što kad DX kaže šiped to znači da su oni poslali paket na poštu (nakon čega još sledi par dana dok pošta u HK odradi svoje i stvarno pošalje paket avionom) a kupac pod šiped podrazumeva kada je njegov paket napustio HK a ne kad ga je DX poslao na poštu tek...
CN22 obrazac štampa DX...
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika