Jump to content

Photo
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Please log in to reply
1104 replies to this topic

#161 combat88

combat88
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 224 posts

Posted 21 February 2012 - 01:38 PM

vrednost robe je bila manja od 15$........jedino ako nije carinik poplašio paket!! :evil:
  • 0

MCWkdP0.gif

#162 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 21 February 2012 - 01:52 PM

Onda nemaš broj za praćenje pa ti ostaje samo da čekaš i da se nadaš da će doći... Inače taj broj može i dodatno da se kupi, košta $1,70... P.S. iz mog iskustva: poštarima samo daj priliku da nešto ukradu i oni će se sami pobrinuti za dalje #-o
  • 0

profilepic.gif

#163 djns

djns
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Posted 21 February 2012 - 09:26 PM

Do sada nisam imao zagubljenih ili ostecenih posiljki (nadam se da nece biti promena). Posiljke koje sam dobijao bez tog broja za pracenje su obicno dolazile pre nego one sa brojem, za te posiljke nisam placao ni onih 65 dinara za otvaranje posiljke.

Mozda je ovaj put kriva malo i Kineska posta. 13. januara sam nesto porucio, posto Dinodirect nije imao sve da isporuci odmah podelili su paket u 3 dela, 1. deo su poslali 13.1, 2. deo 17.1 a treci deo 31.1. Do sada nije nista stiglo.

Samo da dodam da u posti na Limanu i obicne posiljke iz inostranstva ne mozete dobiti a da se ne potpisete (kao da je u pitanju preporucena posiljka) tako da postar ne moze da ih ukrade.
  • 0

#164 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 21 February 2012 - 10:48 PM

Samo da dodam da u posti na Limanu i obicne posiljke iz inostranstva ne mozete dobiti a da se ne potpisete (kao da je u pitanju preporucena posiljka) tako da postar ne moze da ih ukrade.

Pa može poštar sam nešto da nažvrlja, ili da paket "skloni" carinik čim stigne. Ako nemaš broj za praćenje, ti ne znaš ni da li je pošiljka uopšte poslata, nikakvu informaciju gde je kad bila i nema šanse da joj uđeš u trag, osim ako imaš nekog na pošti (ako do nje uopšte stigne :D ).
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#165 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 21 February 2012 - 11:18 PM

...za te posiljke nisam placao ni onih 65 dinara za otvaranje posiljke.

ja sam do sad dobio jedno 6-7 pošiljki od cc 16~70 dolara i nikad nisam ništa plaćao ovde a ako su otvarali pošiljke onda su pravi stručnjaci za to pošto ja nisam uspeo to da provalim!!!

možda zbog ovoga i plaćaš 65 dinara a ne za otvaranje paketa, smislili su kako da izvuku još para od naroda... Meni poštar samo da paket, ako nisam kući ostavi ceduljicu i ja odem i samo pokupim bez ikakvog potpisivanja, dva puta sam čak sreo ujutru poštara kad su trebali da mi dođu paketi pa sam ga priupitao jel ima nešto za mene i dobio najveći paket iz njegove torbe :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#166 spaske

spaske
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Posted 24 February 2012 - 07:23 PM

Ja sam naručio robu 8.2 i 14.2 mi je stigao mail da je pošiljka poslata tad e sad ja računam da ovo neće bez 2-3 nedelje da stigne kod mene pa za sad čekam i nadam se roba je od 13$ tako da nema praćenja.
  • 0

#167 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 24 February 2012 - 07:34 PM

pa da si dodao još nešto za ta dva dolara (~170 dinara) dobio bi tracking numb. 8) Ja sam 21-og naručio nešto sitno za kolegu forumaša a već 22-og sam dobio mail "Shipment sent" !!! :lol:
  • 0

profilepic.gif

#168 spaske

spaske
  • Members
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Posted 24 February 2012 - 07:39 PM

Pa ovo je bilo za prvi put da isprobam karticu koju sam uzeo skoro, ja se ne nadam da će to još jedno nedelju dana, tako da još imam strpljenja a kad vidim koliko drugima kasne pojedini paketi možda će mi trebati još dosta strpljenja, nije mi ništa trebalo trenutno pa nisam dodavao neke gluposti da bih prešao 15$
  • 0

#169 inginius

inginius
  • Members
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 06 March 2012 - 03:53 PM

Hajde da i ja pitam posto mi nije najjasnije, narucio sam paket sa vise stvari, 13. februara, obicno je do sada sve stizalo u roku od 15-ak dana. Porudzbina je bila veca od 20$ tako da bi trebalo da imam taj treking broj ali ne provaljujem sta je to? Evo slike

Postavljena slika

pricam o ovoj pretposlednjoj posiljci, ne znam zasto pored nje pise (ship by tracked airmail) ali kada kliknem ispod na ovaj kod on me odvede na sajt poste u HK i tamo pise da je poslato 1. marta odatle. Da li taj isti broj RT1####HK kucam i u pretragu paketa na sajtu nase poste? Kako da vidim dokle je stiglo?
  • 0

#170 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 06 March 2012 - 04:24 PM

narucio sam paket sa vise stvari, 13. februara, obicno je do sada sve stizalo u roku od 15-ak dana. Porudzbina je bila veca od 20$ tako da bi trebalo da imam taj treking broj ali ne provaljujem sta je to?

Kako ne provaljuješ, pa lepo si ga prešvrljao na slici!!!

on me odvede na sajt poste u HK i tamo pise da je poslato 1. marta odatle.

Pa s obzirom da se paketi šalju preko HongKong-ške pošte šta si mislio gde će te odvesti, na Maldive???

Da li taj isti broj RT1####HK kucam i u pretragu paketa na sajtu nase poste?

DA

Kako da vidim dokle je stiglo?

Odradiš prethodni korak i pročitaš šta piše na monitoru.

P.S. Zašto se tebi nove porudžbine pojavljuju na starom sistemu???
  • 0

profilepic.gif

#171 inginius

inginius
  • Members
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 06 March 2012 - 05:42 PM

Pa ok, nisam se zalio sto me je bacilo na HK postu :oops: samo me zanimalo da li je isti taj kod kod njih i kod nas. Pitm sve ovo jer sam taj kod kucao vec i nasi kazu da nema podataka za tu posiljku. To valjda znaci da jos nije stiglo u Srbiju a #-o Sto se PS.-a tice, valjda zato sto sam naucivao sve preko starog sajta koji mi je ubelezen u bukmarksima, njega otvara i on jos uvek radi mada sve moze i preko novog
  • 0

#172 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 06 March 2012 - 06:19 PM

Po mom iskustvu potrebno je 2 dana putovanja i 2-4 dana da se na carini obradi i zavede u evidenciju paket, ako se još zadesi da je vikend onda i malo duže, najverovatnije ćeš već večeras ili sutra imati informaciju na sajtu pošte.

valjda zato sto sam naucivao sve preko starog sajta koji mi je ubelezen u bukmarksima, njega otvara i on jos uvek radi mada sve moze i preko novog

Preko novog nemaš opcija da potvrdiš šta ti je došlo od poručenog, nemaš re-order i nemožeš da oceniš porudžbinu...
  • 0

profilepic.gif

#173 inginius

inginius
  • Members
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 06 March 2012 - 07:21 PM

Bio si upravu, proverim sada ponovo i pise sledece:

Datum Mesto Faza Status
06.03.2012 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu #-o

:mrgreen:
  • 0

#174 spaske

spaske
  • Members
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Posted 07 March 2012 - 01:00 PM

Evo i ja da se pohvalim da mi je stigla prva isporuka sa sajta Dealextreme, to je i prva stvar koju sam naručio.
Radi se o biciklističkim boksericama i mogu da kažem da je kvalitet solidan za tu cenu a uložak deluje prilično dobro i debelo, ja sam zadovoljan izgledom sad videćemo kako će se pokazati, porudžbina izvršena 8.2 a mail je stigao sa obaveštenjem o slanju 14.2 ali vidim na koverti da je napisan datum 12.2 a stiglo danas 7.3 na koverti piše realna cena od 13,20 dolara, sve ostalo se vidi na slikama koje sam postavio.

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika
  • 0

#175 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 07 March 2012 - 02:26 PM

Najs najs, koji je to sku, jesi isprobao kako ti se čini??? Ja isto imam par stvari za oblačenje koje čekaju da skupim dovoljno love i da ih naručim :/
Inače mislim da razlika u datumima (koju mnogi pominju) potiče iz toga što kad DX kaže šiped to znači da su oni poslali paket na poštu (nakon čega još sledi par dana dok pošta u HK odradi svoje i stvarno pošalje paket avionom) a kupac pod šiped podrazumeva kada je njegov paket napustio HK a ne kad ga je DX poslao na poštu tek...
CN22 obrazac štampa DX...
  • 0

profilepic.gif

#176 spaske

spaske
  • Members
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Posted 07 March 2012 - 03:56 PM

Samo sam probao zbog veličine i ok je, dosta se rasteže pa mi odgovara sa mojih 100kg-a i 186 visine.
  • 0

#177 combat88

combat88
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 224 posts

Posted 22 March 2012 - 09:16 AM

ja još čekam od 03.02 sa dx-a... moguće je da poštar ide peške. :lol:

samo da javim da mi je paket stigao juče 21.03.2012.g.
ala su brziii... :P

Postavljena slika
  • 0

MCWkdP0.gif

#178 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 22 March 2012 - 10:34 AM

Ideš na kampovanje? n2:Heristical
  • 0

profilepic.gif

#179 combat88

combat88
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 224 posts

Posted 23 March 2012 - 11:38 AM

Ideš na kampovanje? n2:Heristical

ma jok... verovatno im tako bilo lakše da napišu!!

inače u pitanju je navlaka za ruke ili ti rukavi.

Postavljena slika
  • 0

MCWkdP0.gif

#180 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 23 March 2012 - 12:02 PM

Eeeeeee vidiš, ja to odavno imam u listi želja ali za noge (109103), ne ruke, i sve se razmišljam dal da uzmem!!! I kakve su impresije?
  • 0

profilepic.gif

13 user(s) are reading this topic

0 members, 13 guests, 0 anonymous users