Jump to content

Photo
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Please log in to reply
1104 replies to this topic

#101 spaske

spaske
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Posted 16 December 2011 - 07:00 PM

Ja imam malo više kg-a pa zato pitam, a kvalitet jer ok? ovaj što si uzeo baš mi se sviđa.
  • 0

#102 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 16 December 2011 - 07:23 PM

Obratite samo pažnju kada kupujete na DinoDirect-u, dosta su nepouzdani. Meni je trebalo 2 meseca da izvučem svojih 58 dolara. Priča je sledeća: naručio sam nekoliko artikala u jednom paketu, i čekao da se pojavi obaveštenje da je poslato. Pošto toga nije bilo, javio sam im se i pitao šta se dešava. Dobio sam obaveštenje da je jedan od artikala problematičan, i da li pristajem na zamenu. Rekao sam ok, samo šaljite. Posle nedelju dana, ista priča, opet jedan problematičan (a opet na moje pitanje šta se dešava), može li zamena. I tako još u tri navrata.
Na kraju nisam dobio pare nazad, nego poklon vaučer u toj vrednosti, i naručio nešto sasvim šesto, što je konačno i stiglo.
U prilog mojoj priči, evo i ove koju sam našao raspitujući se o njima - http://www.scam.com/...ad.php?t=134534
Uglavnom, ako tamo kupujete, naoružajte se strpljenjem i nadajte se da sreći... :D
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#103 djns

djns
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Posted 16 December 2011 - 08:04 PM

Obratite samo pažnju kada kupujete na DinoDirect-u, dosta su nepouzdani. Meni je trebalo 2 meseca da izvučem svojih 58 dolara. Priča je sledeća: naručio sam nekoliko artikala u jednom paketu, i čekao da se pojavi obaveštenje da je poslato. Pošto toga nije bilo, javio sam im se i pitao šta se dešava. Dobio sam obaveštenje da je jedan od artikala problematičan, i da li pristajem na zamenu. Rekao sam ok, samo šaljite. Posle nedelju dana, ista priča, opet jedan problematičan (a opet na moje pitanje šta se dešava), može li zamena. I tako još u tri navrata.
Na kraju nisam dobio pare nazad, nego poklon vaučer u toj vrednosti, i naručio nešto sasvim šesto, što je konačno i stiglo.
U prilog mojoj priči, evo i ove koju sam našao raspitujući se o njima - http://www.scam.com/...ad.php?t=134534
Uglavnom, ako tamo kupujete, naoružajte se strpljenjem i nadajte se da sreći... :D

Jedini problem je bio sto sam morao da kontaktiram podrsku da bi dobio broj za pracenje posiljke. Posle par recenica (trebalo je 15-20 minuta za to) dobio sam broj za pracenje.

Malopre sam ih kontaktirao zbog neispravne LED sijalice i ponudili su mi poklon od 10$ za kompenzaciju. Odmah sam narucio pulsmetar (od dealextrema je stigao neispravan) pa ako ovaj stigne stigne i bude ispravan dobicu ga za manje 1000 dinara jer sam popunio upitnik o tome sta me interesuje i dobio kupon od 5$.
  • 0

#104 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 16 December 2011 - 08:25 PM

Auuu, a su ih "nahvalili" na onom scam sajtu, strašno #-o
sačekašću ja da DX dobije više stvari od odeće za bajkere...
  • 0

profilepic.gif

#105 djns

djns
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Posted 16 December 2011 - 09:08 PM

Auuu, a su ih "nahvalili" na onom scam sajtu, strašno #-o
sačekašću ja da DX dobije više stvari od odeće za bajkere...

Koliko sam mogao da proverim Dinodirect je firma koja ima godisnji promet veci od 100 miliona dolara.
Sumnjam da mogu da ostvare takav promet ako varaju i nisu ozbiljni. Pre bi rekao da su u pitanju
razmazeni kupci, koji naruce nesto iz Kine i ocekuju isporuku posle nekoliko dana. Posiljka je stigla
tacno posle tri nedelje od porudzbine. Mozda bi dosla nedelju dana ranije da nisam prihvatio onaj laser
sto je produzio isporuku za tu nedelju. Oni garantuju da ce paket biti spreman u roku do 3 dana a ako ne bude onda placaju penale. Ako se naruci laser onda je vreme pripreme paketa 7-10 dana. Pogodite zasto svima pre checkout-a nude laser po 5-6 puta manjoj ceni od redovne?

U odnosu na dealextreme, imaju losiji sajt koji se tesko pretrazuje. Nisam otkrio kako da nadjem nesto sto u opisu ima dve reci, search pronalazi ili jednu ili drugu. Pakovanje je bolje i bogatije. Svaki artikal je oznacen posebnim bar kodom i oznakom osobe koja je kontrolisala kvalitet proizvoda. Pre nego sto zapakuju paket posalju Vam fotografiju onoga sto su spremili.
Elektronskom postom dobijete mail sa linkom ka slici vase isporuke.

Slike se mogu videti na facebook-u na adresi:
http://www.facebook....57728&sk=photos
Mozete pogledati sta drugi narucuju, slike objavljuju u paketima u redovnim vremenskim intervalima.

Od dodatnih opcija imate doplatu od 2$ za osiguranje posiljke i 0,99$ za slucaj da zelite da vratite proizvod, ako platite 0,99$ oni snose sve troskove vracanja i zamene.

Ovako izgleda artikal originalno zapakovan, u pitanju je kabanica koju sam dobio:
Postavljena slika
  • 0

#106 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 16 December 2011 - 09:25 PM

Pre bi rekao da su u pitanju
razmazeni kupci, koji naruce nesto iz Kine i ocekuju isporuku posle nekoliko dana.

Ovakva ocena govori da nisi pročitao ni moj post, ni priče sa linka koji sam dao... Ja sam ih upozoravao otprilike na svakih nedelju dana, kada su prolazili svi rokovi za pakovanje, a u pričama sa linka video bi da je stizala i neispravna i neodgovarajuća roba, ili nije stizala uopšte.
Ne možeš iz jednog svog pozitivnog primera da olako karakterišeš gomilu ljudi koji su imali drugačija iskustva.
Uostalom, svako bira hoće li naručiti ili ne - zato sam i poželeo strpljenje i sreću...
  • 0

#107 spaske

spaske
  • Members
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Posted 16 December 2011 - 09:42 PM

Sa ovakvih sajtova se sigurno naručuje dosta robe i imaju veliki promet tako da uvek mora biti i zadovoljnih i nezadovoljnih mušterija, vidim da se može naići na neke povoljne stvari ja sam tek sad otvorio račun i Intesi i čekam da mi legne plata pa da uzmem i ovu internet karticu pa će pasti neka narudžbina od braće kineza sigurno.
  • 0

#108 djns

djns
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Posted 16 December 2011 - 09:43 PM

Pre bi rekao da su u pitanju
razmazeni kupci, koji naruce nesto iz Kine i ocekuju isporuku posle nekoliko dana.

Ovakva ocena govori da nisi pročitao ni moj post, ni priče sa linka koji sam dao... Ja sam ih upozoravao otprilike na svakih nedelju dana, kada su prolazili svi rokovi za pakovanje, a u pričama sa linka video bi da je stizala i neispravna i neodgovarajuća roba, ili nije stizala uopšte.
Ne možeš iz jednog svog pozitivnog primera da olako karakterišeš gomilu ljudi koji su imali drugačija iskustva.
Uostalom, svako bira hoće li naručiti ili ne - zato sam i poželeo strpljenje i sreću...

U pravu si nisam procitao citirane zalbe. Zao mi je sto si imao problema sa Dinodirectom. Ako Dinodirect ima promet od 100 miliona dolara i prosecnu kupovinu od 50$ to je oko 2 miliona kupovina. I sa najboljnom organizacijom moguce je da 1% korisnika ne bude zadovoljan ako su oni stvarno dobri to je 1promil nezadovoljnih a to je ipak 2000 ljudi koji su imali neki problem naspram milion devetstonina devedesed osam hiljada zadovoljnih korisnika. (Ovo je moja veoma proizvoljna racunica).

Pre nego sto sam narucio od Dinodirecta potrazio sam na internetu podatke o njima. Nasao sam jako mnogo losih opisa, nasao sam isto tako i dosta pozitivnih opisa. Pogledao sam kakva je u pitanju kompanija, koliki imaju promet i delovali su mi ozbiljno. Resio sam da rizikujem jer da je Dinodirect toliko los ne bi bio tako uspesan.

Na dealextremu imam jednu porudzbinu koja vec trecu nedelju stoji u statusu waiting for suplier (pretpostavljam zbog toga sto sam narucio zicanu testeru) nisam nijednom uspeo da dobijem podrsku na chat-u na dealextremu dok se kod dinodirecta neko javi posle par minuta. Ovo nije bilo toliko vazno da zovem telefonom Dealextreme.

Uglavnom ja sam zadovoljan i jednima i drugima za sada. :) Ako se desi nesto lose obavesticu Vas.
  • 0

#109 IONE

IONE
  • Members
  • 985 posts
  • LocationBeograd

Posted 16 December 2011 - 10:01 PM

djns
Garderoba izgleda zaista lepo...kakav je materijal(da li je plasticna kesa ili koza moze da dise),krojevi?
Tvoje sam visine i tezine pa bih te zamolio da se fotkas u garderobi da vidim koliko je to "malo vece" posto ja ne volim skroz uz telo bici garderobu.
Hvala.
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

#110 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 16 December 2011 - 11:27 PM

OK, uvek ima različitih iskustava ali mi nekako DX-ov sajt deluje mnogo bolje odrađen i lakši za pretragu i ima dosta komentara ljudi koji su kupili neki artikal a ispod svakog imaš i linkove ka raspravama na forumu tako da može dosta da se zaključi o proizvodu kad se sve pročita...
Uglvanom, sve maltene što sam ja naručio je stiglo za dve nedelje, osim jednog paketa i to baš kad sam hteo da pomognem kolegi forumašu koji me je zamolio da mu naručim dijagnostiku za auto pa je ispalo da je nema onda da je verovatno neće ni biti i na kraju je opet stigla na stanje i finalno stigla direktno kod tog lika posle tri nedelje... a da ih je teže dobiti preko četa to jeste, treba dosta čekati ali ja sam to radio tako što sam otvorio čet i dok se nisu javili ja sam čitao nešto na netu, gledao film ili radio nešto drugi i uvek su se javili i uvek su bili ljubazni...

Nego, reci mi jel ovi sa DD-a smanjuju vrednost pošiljke na paketu?

P.S. Dobra im je ova fora sa slikama na fejsu, našao sam u jednoj korpi nešto zanimljivo i za sebe samo je skupo za rizikovati...
  • 0

profilepic.gif

#111 djns

djns
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Posted 16 December 2011 - 11:42 PM

Nego, reci mi jel ovi sa DD-a smanjuju vrednost pošiljke na paketu?
P.S. Dobra im je ova fora sa slikama na fejsu, našao sam u jednoj korpi nešto zanimljivo i za sebe samo je skupo za rizikovati...

Komentari na Dinodirectu ne vrede nista posto su samo pozitivni. Na DX-u ima i negativnih. Medjutim kada sam dobio neispravan pulsmetar napisao sam negativan opis na DX-u prilozio fotografije i ne da ga nisu odobrili vec su ga skroz izbrisali (nema ga ni u mom nalogu).

Jedina prednost Dinodirecta je veci asortiman.

Na koverti je zalepljena etiketa na kojoj pise gift i vrednost 10$. Unutra se nalazi originalna faktura sa tacnim cenama bez umanjenja.
  • 0

#112 djns

djns
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Posted 28 December 2011 - 11:30 AM

http://www.priceange... ... rd=cycling

Imaju dosta odece za bicikliste (i za devojke). Ako ne gresim primaju kreditne kartice (nije potreban paypal). Da li je neko nesto od njih kupovao?
  • 0

#113 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 28 December 2011 - 11:57 AM

Ako sam dobro na brzaka pogledao, to ide karticama, ali ipak samo preko Paypal-a...
  • 0

#114 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 28 December 2011 - 12:25 PM

I ja bi reko:
Postavljena slika
  • 0

profilepic.gif

#115 djns

djns
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Posted 28 December 2011 - 01:42 PM

Steta. :(
  • 0

#116 djns

djns
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Posted 29 December 2011 - 08:22 PM

Krenule su rasprodaje i kod Kineza, bicikl. odelo kratak rukav 16,69$ ili 1350 dinara.

http://www.dinodirec... ... horts.html

Postavljena slika
  • 0

#117 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 29 December 2011 - 08:42 PM

Shit men, šteta što na dx-u nema ovoga, odma bi naručio jedan komad u L veličini za sebe...
  • 0

profilepic.gif

#118 djns

djns
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Posted 29 December 2011 - 08:46 PM

Shit men, šteta što na dx-u nema ovoga, odma bi naručio jedan komad u L veličini za sebe...

Ja sam porucio i platio karticom bez problema.
  • 0

#119 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 29 December 2011 - 09:07 PM

S nestrpljenjem očekujem komentare kad dođe dres :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#120 djns

djns
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Posted 29 December 2011 - 09:15 PM

Jedan je vec stigao. Ovo je cetvrta porudzbina. Dve su na putu (dobio sam slicice proizvoda) pre nego sto su zapakovani.
Ako se jos uvek brines zbog komentara na internetu pogledaj sta pisu korisnici DX-a od DX-u na njihovom forumu:
http://club.dealextr...s.dx/Forum.-204
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users