Jump to content

Fotografije
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1104 odgovora na ovu temu

#861 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 December 2017 - 12:38 AM

Успео данас да дођем до текстуалног чета са неким из подршке за АлиЕкспрес (у вези проблема са логовањем). Мајко мила, не бих то никоме пожелео. :) Потпуно игнорише проблем, питања и оно што напишем. Још ме оптужио/ла да га пожурујем, да нећу да чекам и да не могу да примам смс поруке (везе са животом нема). Но, овде хтедох да поделим само два тренутка те дивне комуникације:

Your right hands down to you.

In my behalf If I messages you wrong or false for those conversation.

Онај полицајац из Ало ало је Шекспир за овога. :)

Малтене свака реченица захтевала је дешифровање и тестирала стрпљење, али оставићу на овоме.

Видећу да ли ће бити икаквог позитивног ефекта (откључавање налога).

• 0

#862 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 01 December 2017 - 06:28 AM

Nemoj tako, kinezi su naša braća, verovatno i brata *ebe gugl trenzlejt... Eto, ja sam skoro prevodio nešto sa dojče šprahe, i kad mi je ponudio ćurku na torti shvatio sam da nešto možda nije u redu... ili je možda kod njih to normalno.? Mislim ćurka na torti... :D
  • 0

#863 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 December 2017 - 09:55 AM

"Nemoj tako, kinezi su naša braća"

Пробаћу следећи пут на српском. ;) У реду је да неки Кинез не зна добро енглески, али није у реду да велика глобална фирма која има и сајт на енглеском, не ангажује оне који га знају. Што се ове конкретне особе тиче, проблем је био час снисходљив, час агресиван и пљувачки однос. Но, само хтедох да скренем пажњу на то да комуникација са подршком може бити веома стресна, чак и кад није онај њихов бот у питању (то је било стварно језиво) .

Кажу људи да Немци имају чудан смисао за хумор, али можда је то немачки облик енглеског "fruit cake"? :)

• 0

#864 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 December 2017 - 04:04 PM

Da li je neko dobijao skoro pošiljke iz Kine (ebay)? Da li vam kasne?

Cele godine mi je stizalo brzo i u roku ~20 dana. Sada je prošlo mesec dana i ne stiže, a nemam ni tracking informaciju, imam neki kod niz brojeva ali nema slovni prefix ne znam da li je upotrebljiv.

Kako ide na ebay-u za tracking? Da li se tracking kod dobija u zavisi od vrednosti pošiljke kao što je valjda na Aliju? Ovo je male vrednosti, 5$

• 0

#865 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 December 2017 - 04:12 PM

АлиЕкспрес ми је 9. новембра послао наруџбину (дропин за лампу), није још стигло. Не знам да ли имам трекинг, али не могу да се улогујем на сајт, па не могу ни да проверим, само да чекам. Гирбест ми је тек 21. новембра послао лампу. Нити је стигла, нити очекујем, а нисам сигуран за трекинг, мислим да нема. Углавном, мислим да се поклопило већ мало и да оним црним петком, недељом технике и осталим поуларним периодима за куповину, па ме не би изненадило да траје и 2 месеца укупно. То ми се већ десило једном са ДХ.

ЕДИТ: Ах ево, за лампу са Гирбеста пише да је још 6. децембра стигло на царину (вов :)), а последње је "the transfer of customs" 7. децембра. Ваљда ће да стигне до краја недеље. Баш ми је потребна лампа.

• 0

#866 marvas

marvas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 464 posts
  • LocationBeograd/Surcin

Postavljeno 13 December 2017 - 04:13 PM

Meni garmin traka sa ebay-a stigla za 9 dana pre jedno 2 nedelje, bas sam bio prijatno iznenadjen.

Послато са E6633 уз помоћ Тапатока
  • 0

#867 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 13 December 2017 - 04:30 PM

Meni se naručivanje nekih stvari poklopilo sa crnim petkom.
Nekoliko sitnijih stvari je već stiglo, dve krupnije (gabaritno) su ad infinitum na carini (bile u Srbiji dok se ovom sitnežu nije znalo ni da li su krenule iz Kine) a jedna sitna, čuće se gde je, nema broj i odmah mi je prodavac javio da očekujem da dugo putuje.

Tako da mi se više čini da trokira naša carina nego njihovo slanje u periodima gužve.
  • 0

#868 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 13 December 2017 - 04:54 PM

imam neki kod niz brojeva ali nema slovni prefix ne znam da li je upotrebljiv.

Za te bez slova probaj ovde - http://track.yw56.com.cn/en-US/

Kako ide na ebay-u za tracking? Da li se tracking kod dobija u zavisi od vrednosti pošiljke kao što je valjda na Aliju? 

Zavisi od prodavca, nema pravila. Nekad i nešto sitnije ima tracking broj.

• 0
Homesick for a place you've never been...

#869 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 14 December 2017 - 10:02 AM

OK, aj' da ishejtujem malo

NE KUPUJTE LIITOKALA PUNJAČE

Imaju lepe preporuke po netu. Uzeo sam jedan, sve je bilo super 3-4 puta, 5. put je pri uključivanju u struju adapter izgoreo k'o licna a punjač zabagovao za sve pare.
Javio sam se prodavcu i neverovatno mi je da neko onoliko može da se pravi retardiran da bi izbegao da vrati lovu.

Tako da odo' ja na conrad.de il kakosevećzove a ovi nek' crknu.
  • 0

#870 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 December 2017 - 10:28 AM

Само да јавим да лампа још није стигла. На нашој царини заведена још 6. децембра, потом од 7. пише "SERBIA, the transfer of customs" и на томе стоји ево пуних 12 дана. :( Има ли неко идеју о броју телефона на ком могу да питам шта се дешава И да добијем смислен одговор?

• 0

#871 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 December 2017 - 12:39 PM

Има ли неко идеју о броју телефона на ком могу да питам шта се дешава И да добијем смислен одговор?

Ne verujem da bi bilo ikakve vajde, a sad su verovatno već i pretrpani NG pošiljkama. Dešavalo mi se da paket stigne i 3 nedelje posle stizanja na carinu.

Znači, imaš još vremena :)

• 0

#872 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 December 2017 - 12:51 PM

A mozda je i cariniku zatrebala da nadje nesto u kolima po mraku, pa je zaboravio tamo, pa je kasnije nasli njegovi klinci i sada se zajebavaju po nekoj sumi. Ali vratice je, ne brini.

• 0

#873 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 December 2017 - 01:23 PM

Нашао неколико три локала за информације, нико се не јавља. На централи се јавила љубазна девојка, каже не може да провери шифру коју имам и дала ми још један број на ком се такође нико не јавља. Треба их тужити за ненаменско трошење средстава што уопште уводе те бројеве телефона. Ништа иритантније од бројева који су стално заузети или се нико не јавља. Да бар те основне информације могу да добијем на сајту сигурно би их мање људи и звало. Аргх...

@Борис А, па нисам ја од јуче, наручио сам лампу без батерије. ;) Видиш, можда чекају да стигне нека пошиљка батерија, да их упаре? :)

• 0

#874 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 December 2017 - 02:06 PM

Нашао неколико три локала за информације, нико се не јавља.

Ma slava je, čoveče, kako ne razumeš. Tu je i NG, Božić, pa srpska NG. I jebla te lampa, mora da si žuti kad Srbima praznike hoćeš da ogadiš :)

• 3

#875 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 December 2017 - 02:15 PM

Nije to, nego je cane odgovoran covek i nece da senluci po mraku. :D

• 0

#876 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 December 2017 - 02:39 PM

Није него се плашим мрака. Да сам знао да је и у Царини исти случај, наручио бих једну лампу и за њих. Сад ми је ова баш потребна, јер ево прекосутра најдужа ноћ, већ ми се руке тресу. Шта ако будем морао по хлеб и јогурт?

А нисам знао то за славу, мени пише да је уторак (добро, технички гледано, пише "Tuesday"). Ако добро рачунам... шћ... шштшш... остаје два... шућмућ... зваћу их опет средином феб— Не, чекај, тад беше Дан заљубљених и Дан државности? И школски распуст? Па Дан жена, па почетак пролећа, висибабе и остало, на Априлили не вреди да их зовем... Па је Београдски маратон, па вештачко обарање курса због дознака из иностранства које гастарбајтери шаљу кад склопе завршни рачун, па Дан рада и Бициклијада, негде ће угурати и отварање неке нове фонтане, пута који однесе прва киша и фабрике чије раднике ми плаћамо... Ух,'ајде предложите кад да их зовем, мени календар делује претрпано. Само урачунајте да у јуну ја не могу.

• 0

#877 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 December 2017 - 04:39 PM

А нисам знао то за славу, мени пише да је уторак (добро, технички гледано, пише "Tuesday").

Al nismo izgleda jedini koji slave, šta god pisalo. Meni SportsDirect još nije poslao pošiljku naručenu u petak :)

• 0

#878 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Postavljeno 19 December 2017 - 05:27 PM

Sto vise decembar odmice, to je prispece paketa sve sporije zbog ogromnog broja paketa koji Kinezi salju i carine ( u ovom slucaju nasa, bednih kapaciteta ) koje te pakete primaju.
Tako je po defaultu svake godine.

• 1

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

#879 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 19 December 2017 - 06:27 PM

Moguće je da je i zbog onog štrajka pošte došlo do nagomilavanja paketa kod nas.

Uglavnom ovo se neće popraviti do marta jer sad stiže nova godina i ponovo nazovi "akcije", pa onda kineska nova godina, ima da putuju paketi 90 dana...

• 1

profilepic.gif

#880 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Postavljeno 19 December 2017 - 06:53 PM

Upravo je caka u novoj godini a posle ide i Kineska tako da je zima generalno najnezgodnije vreme za narucivanje, pogotovu od Kineza.

• 1

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

4 članova čita ovu temu

0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika