Jump to content

Fotografije
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1104 odgovora na ovu temu

#841 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 06 November 2017 - 02:50 PM

baš zato što ljudi tumače onako kako je njima logično i međusobno zbunjuju jedni druge.

Pa ljudi to tako tumače zato što ono što je u carinskim pravilima napisano nema nikakve veze s onim što se u stvarnosti događa, a iskustva su različita i ne mogu se izvući nikakve pravilnosti.

Više puta sam platio 100 dinara samo otvaranje paketića na koji nije naplaćen ni pdv, ali se automatski za taj carinski trošak vezuje i poštanski od 150, jer carinski trošak podrazumeva i uplatnicu i samo pošti znane troškove. Za convoy lampu, koju sam platio 10 dolara, platio sam 450 dinara carinskih i poštanskih troškova, što ne bi trebalo da bude toliko čak i da je redovno carinjena.

Jedino gde jesu bili dosledni, bile su pošiljke iz Zapadne Evrope, koje su uredno stizale sa fakturama. Pa čak i kad je bilo sa velikim popustom, dažbine su računate na cifru koja je stajala na papiru.

Za sve ostalo, stvarno, što reče kolega, samo pasulj da baciš.

• 0
Homesick for a place you've never been...

#842 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 November 2017 - 09:43 PM

Једно питање за АлиЕкспрес. Пре неки дан сам први пут поручио нештп са тог сајта. Све је наизглед прошло без проблема, добио сам и меил од њих да је прошло и плаћање. Хтедох ипак да се улогујем на сајт и проверим да ли има неких новости, типа да је послато. Међутим, после сваког логовања излази порука да је било "необичних активности" на мом налогу и траже верификацију која подразумева да им дам број телефона. На овакве ствари сам алергичан, јер знам да није било никаквих чудних актиивности. Ово је био и први пут да се логујем после наручивања и то из истог програма, са истог компјутера. Врло могуће и са исте ИП адресе. Да ли им је ово стандардна пракса и да ли ће да откажу поруџбину ако се не верификујем?

• 0

#843 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 07 November 2017 - 09:59 PM

Да ли им је ово стандардна пракса и да ли ће да откажу поруџбину ако се не верификујем?

Nije im praksa. A sad sam se ulogovao i sa svog i sa drugarovog naloga da proverim, nije tražio ništa. Probaj s neke druge adrese. Ne verujem da ovo ima ikakve veze sa sudbinom tvoje porudžbine.

• 0
Homesick for a place you've never been...

#844 grbic

grbic
  • Members
  • 6663 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 07 November 2017 - 10:41 PM

To lici na pecanje. Phishing takozvani.

Probaj logovanje sa telefona preko mobilne mreze.

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#845 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 November 2017 - 10:58 PM

Мислим да би фишинг тражио далеко више података, али свакако иритира. Пробаћу сутра поново, али ћу и да пратим да ли ће у неко нормално догледно време да пошаљу маил да кажу да су послали. Сад пустих трацерт до адресе на коју ме баца за логин (passport.aliexpress.com) и делује некако... ок. Иде на alamaitechnologies.com. Углавном, занимало ме да ли су и другима тако пријављивали "необичне" активности и тражили верификацију преко телефона. Ако нису, неће добити ни од мене.

• 0

#846 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 November 2017 - 11:22 PM

Једно питање за АлиЕкспрес. Пре неки дан сам први пут поручио нештп са тог сајта.

A ja mislio ti ekspert za online poručivanje sudeći po postovima :mrgreen:

• 0

#847 grbic

grbic
  • Members
  • 6663 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 07 November 2017 - 11:34 PM

Sad sam se logovao, ne trazi bas nista osim mail-a i sifre.

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#848 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 08 November 2017 - 12:07 AM

Ne traži ni meni, ja ulazim gotovo svakodnevno, sa različitih ip adresa.

• 0

#849 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 08 November 2017 - 05:48 AM

A što ne narucujes preko aplikacije?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
  • 0

#850 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 08 November 2017 - 09:13 AM

Нагласио сам да ми је ово била прва куповина и тек креиран налог, за случај да то раде за нове кориснике (прва пријава) или можда повремено. Нисам ни очекивао да тако малтретирају сваког корисника при свакој пријави. Но. хвала пуно свима који су пробали, тако сам још сигурнији да ово није нормално.

@Гађан Камо среће да ти је то једина заблуда. ;)

• 0

#851 mirilovic

mirilovic
  • Members
  • PipPip
  • 38 posts
  • LocationSopot

Postavljeno 10 November 2017 - 09:44 PM

Kupovao sam sa Aliexpressa nekoliko puta. Iskustva su mi pozitivna u smislu da ono to sam naručio i platio, stiglo je. I Aliexpress ima moj broj telefona sigurno jer imam instaliranu njihovu aplikaciju na mob.

U svakom slučaju, ako si siguran da te Aliexpress pita za broj telefona, ostavi ga slobodno. E sad, moguće je da te pita neki phishing sajt, a ne Aliexpress. Ali to je druga priča.

• 1

#852 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 November 2017 - 10:07 AM

Дакле, Алиекспрес ме је обавестио да је пошиљка послата, 4 дана од куповине. Сад да видимо колико ће да путује и стоји на царини. Гирбест већ више од 5 дана ћути, не знам који рокови су код њих уобичајени. Бтв, само данас (11. новембар) ГБ има неку наводно велику распродају, па коме је важно нека погледа. Не знам да ли рачунају ГМТ или неку од кинеских временских зона..

• 0

#853 niipheus

niipheus
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 900 posts

Postavljeno 11 November 2017 - 11:22 AM

Stigao komplet sa alija od 45 evra, carina 0. Sad sam obratio paznju kad je stigao paket, carinjen je u Beogradu kako sam i mislio, iako je adresiran na Uzice. E sad ne znam gde slecu paketi koje niska carina provlaci.
  • 1

#854 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8925 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 11 November 2017 - 12:18 PM

Ne znam jesam li pisao već negde ovde, moje iskustvo sa Alijem je - prijatno iznenađenje. Naručivao sam neku sitnicu (par dolara) za prijatelja, koji nema nalog, pa sam stavio slanje na tu adresu i zaboravio na to. Posle nekih mesec dana, nakon što sam saznao da je predmet stigao na adresu, dobijam e-mail od Alija sa pitanjem je li sve OK, da li sam zadovoljan, nisam ništa napisao/javio, pa oni još neko vreme planiraju držati ta sredstva "zarobljena" i ne prosleđuju ih prodavcu, dok ne čuju od mene da je sve OK. Bilo mi je krivo zbog prodavca, ispalo je da zezam ljude. Meno ovo deluje kao dobra zaštita kupaca. Ne znam je li neko imao loših iskustava.

• 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#855 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 11 November 2017 - 12:42 PM

Дакле, Алиекспрес ме је обавестио да је пошиљка послата, 4 дана од куповине. Сад да видимо колико ће да путује и стоји на царини. Гирбест већ више од 5 дана ћути, не знам који рокови су код њих уобичајени. Бтв, само данас (11. новембар) ГБ има неку наводно велику распродају, па коме је важно нека погледа. Не знам да ли рачунају ГМТ или неку од кинеских временских зона..

E druže, da koristiš internet kao sav svet, znao bi da je danas dan kupovine u celom svetu... I mogao bi da ustedis neke pare, jer to znači da verovatno svi sajtovi imaju popust danas... Kao i većina prodavnica...

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
  • 1

#856 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 11 November 2017 - 12:46 PM

Ne znam jesam li pisao već negde ovde, moje iskustvo sa Alijem je - prijatno iznenađenje. Naručivao sam neku sitnicu (par dolara) za prijatelja, koji nema nalog, pa sam stavio slanje na tu adresu i zaboravio na to. Posle nekih mesec dana, nakon što sam saznao da je predmet stigao na adresu, dobijam e-mail od Alija sa pitanjem je li sve OK, da li sam zadovoljan, nisam ništa napisao/javio, pa oni još neko vreme planiraju držati ta sredstva "zarobljena" i ne prosleđuju ih prodavcu, dok ne čuju od mene da je sve OK. Bilo mi je krivo zbog prodavca, ispalo je da zezam ljude. Meno ovo deluje kao dobra zaštita kupaca. Ne znam je li neko imao loših iskustava.

Ja imam mnogo kupovina sa alija, bez negativnog iskustva... To što si napisao je uobičajena procedura... Desilo mi se da mi stigne nešto manje nego što sam naručio, tj.manji broj komada nečega, pa mi prodavac vrati neki novac... Važno je da i ti koji kupuješ imaš dobar status, pa će ti novac se vratiti bez ikakvih problema... Ali tih problema je bilo jako malo, tako da mogu reci da mi je 98% svih kupovina bilo skroz kako treba, a ostalo je rešeno na moje zadovoljstvo...

• 1

#857 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 November 2017 - 02:12 PM

E druže, da koristiš internet kao sav svet, znao bi da je danas dan kupovine u celom svetu

Е друже, да користиш мозак знао би да поруке на Интернету остављају само они који га користе.

А да те ико васпитавао када си био мали не би био тако безобразан.

Чудно је само због чега долазиш на форум ако већ све знаш и мислиш да сви знају? Због мене? Хвала ти, али стварно нема потребе.

• 0

#858 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Postavljeno 11 November 2017 - 02:28 PM

Godinama narucujem sa Ali-ja a dobrih 15-ak godina narucujem online.
Nikad nisam imao ni jedan jedini problem osim ako izuzmemo nerealne procene nasih vajnih carinika na osnovu kojih su mi naplacivali dazbine, da ih tako generalizujem. 

GB, FT i slicni sajtovi salju robu vrlo brzo, nekad cak i u roku od par sati sto zavisi od lagera - ako imaju robu na lageru, salju expresno a ako nemaju, cekaju dobavljaca. Na njihovoj posti i transportu je koliko ce taj paket putovati do Evrope a zatim od nasih sluzbi, kada ce paket stici u nase ruke.
Ali je kao Ebay - hiljade malih prodavaca i prodavnica i 99% njih je veoma azurno i cvrsto se drze svojih rokova za slanje.

Kupovina online - komplikovanije je otici u Maxi po hleb.

• 1

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

#859 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 11 November 2017 - 03:17 PM

Е друже, да користиш мозак знао би да поруке на Интернету остављају само они који га користе.
А да те ико васпитавао када си био мали не би био тако безобразан.
Чудно је само због чега долазиш на форум ако већ све знаш и мислиш да сви знају? Због мене? Хвала ти, али стварно нема потребе.

Ne znam cime sam te uvredio...
I kako li si zaključio da ja sve znam, jer ja to ne mislim...
A ovde sam da podelim svoje znanje, možda nekom pomogne(m)...

• 1

#860 stefan85

stefan85
  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

Postavljeno 11 November 2017 - 04:04 PM

Sto se tice Ali-ja, narucujem vec godina sve i svasta, ali bukvalno. Dva puta mi nije stiglo naruceno, vratili su novac bez pogovora, totalno su poslovni.

Sto se tice carine i tako toga, nisam imao posla za sada sa njima, ali nikada se ne zna.

A to gde se carini nema nikakve veze, meni obicno bude negde po Vojvodini, cas Subotica, cas S. Mitroivca, cas S.Pazova, tako da je to nebitno.

Sve preporuke za koriscenje. 

• 1

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika