Jump to content

Fotografije
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1104 odgovora na ovu temu

#821 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 November 2017 - 08:08 PM

I ono se ugasi za par sekundi. I tako hiljadu puta za vožnju. Meni je poenta da ekran sija i da u svakom momentu kad bacim oko vidim to što sam hteo isto kao da je dan,a ne da klikćem svaki put. Tih 5 sekundi je nedovoljno za bilo šta, i najiritantnije je kad ti se ugasi pre nego što si video/uradio šta si hteo. To nije njihov problem da brinu koliko ću često da menjam bateriju, i onako sa mojim režimom iživljavanja sa osvetljenjem traju celu sezonu ili bar nekoliko meseci a koštaju 1$ blister od 5 komada haha

• 0

#822 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 04 November 2017 - 08:13 PM

Na sigmi moraš prvo da aktiviras taj backlight I onda se gasi nakon par sekundi.
Jeste to je radi štednje baterije a svetlo i onako slabo sija.
Inače svi ti brzinomer i su zalepljeni nema otvaranja i popravljanja.
Znači kad brljavi ....kanta

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
  • 0

#823 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 05 November 2017 - 03:29 PM

Ja sam na preporuku biciklerosa uzeo Sunding 576A (sa zicom), taj je 8-10$. Neko je pisao da laze za temperaturu, da pokazuje 2 stepena vise ili nize, ali koliko sam ja merio, kod mene je tacno kako treba. Kad krene sumrak, na svaki pritisak na dugme ili na dodir na dnu ekrana gde je dugme mode, upali se pozadinsko osvetljenje. To osvetljenje moze i da se ugasi ili da konstantno bude upaljeno ako drzis dugme 8 ili 10 sekundi. 

Jedina mana za sada je sto mi je pobrljavio par puta kada sam jurio brzinske rekorde. Mozda kada se jace tresne, ili tako nesto, ali desavalo mi se da prezupci, pa mi onako zadihanom na kraju pokaze da sam jurio 90 na sat, a ja jedva 40 mogu da nabijem. Ostali podaci su bili ok.

Sto se trajnosti tice, o tome ne mogu da sudim, imam ga tek par meseci i ne vozim po kisi i sl. 

• 0

#824 Aca_Mladenovic

Aca_Mladenovic
  • Members
  • PipPipPip
  • 111 posts
  • LocationSmederevo

Postavljeno 05 November 2017 - 09:41 PM

Hvala kolege na pomoci ali mi niko nije rekao da li se placa nesto dodatno za brzinomer pdv ili nesto slicno? Model Sunding 563B, 4,91$?
  • 0

#825 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 05 November 2017 - 09:44 PM

Nisam siguran preko koje carine idu paketi za Smederevo, ako idu preko Beograda onda su velike šanse da nećeš paltiti ništa dodatno ali ako idu preko Niške carine onda je velika verovatnoća da hoćeš ali to verovano neće biti preko 300-400 dinara, slično je verujem i za pakete koji idu preko NovoSadske carinske ispostave, i oni temeljno pregledaju sve, tj. bar je tako bilo dok sam pratio situaciju...

Recimo drugar iz Leskovca izbegava bilo šta da naručuje jer mu maltene na svaki paket naplate nešto na Niškoj carini...

• 0

profilepic.gif

#826 sajlonac

sajlonac
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 678 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 05 November 2017 - 10:31 PM

Tačno, a što se troškova tiče ne bi trebali da pređu 350 din što nije puno samo po sebi ali ako gledaš na cenu uređaja onda je dranje :)
  • 0

#827 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 November 2017 - 10:32 PM

Meni cele ove godine hrpa manjih pošiljki stigla nisu otvorili nijedan (BG). Krupnije otvaraju čim je neki paketić a ne šuškava koverta (recimo 6 usb pci-e ekstendera u kartonskoj kutiji). Od sad ću da poručujem jedan po jedan dan za danom hehe eto im ga, ne dam im ni tih 400 din

Visal, ja sam pisao za temperaturu da greši, nekad pokaže stepen manje nekad više. A to im je takođe normalno da nekad pokaže preveliku maksimalnu, mislim da je to do senzora, uvek me mrzelo da stavim stari cateye senzor nikad da se nakanim dve godine, jer mi to nije ni bitno. Gledaj ti da juriš rekorde na prosečnoj, pusti maksimalnu ;)

• 0

#828 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 November 2017 - 10:33 PM

@Aca Причало се већ о томе и у овој теми. Укратко:

1. Утврђује се цена робе. Царина може да прихвати оно што пише на пошиљци, али не мора. Обрати пажњу ако купујеш нешто што делује скупље од 50 евра, а на распродаји у пола цене. Врло је вероватно да ће да ти зарачунају пуну цену и неће прихватити чак и потврду из банке да си ти платио мање.

2. Утврђује се вредност пошиљке. То је утврђена цена робе + трошкови испоруке. Један од разлога што нико не наручује испоруку курирским службама, јер већ испорука кошта барем 50 евра, па аутоматски плаћаш царину.

3. Ако је вредност пошиљке преко 50 евра (ако шаље правно лице) односно 70 евра (ако шаље физичко лице), наплаћује се царина. Обично је 10 %.

4. На до тада добијени износ увек се наплаћује и ПДВ (рачунај 20 %). Ипак, дешава се да га не зарачунају. Како и зашто? Баци мало пасуља на сто и прочитај. Искључиво бели пасуљ, домаћи. Може и на тепих, да се не разлети свуда, али онда није толико прецизно очитавање.

5. Постоји могућност да ти Царина наплати и "отваранину" (њихов труд да отворе и прегледају пошиљку), а и Пошта узме нешто ситно за поштара који ти донесе. Па га ти још додатно мало частиш, за сваки случај.

Извињавам се ако се нешто променило у последње време. Ја сам баш наручио неку ситницу, па јављам како је прошло. За месец-два.

• 0

#829 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 05 November 2017 - 10:34 PM

Nišlije ne praštaju. Za sve ove godine od kako poručujem možda su jednom ili dva puta oprostili ... sećam se neki glupavi adapteri za objektive su bili, par $ komad je koštao ...

Kad vide da je unutra kinesko smeće, lupe pečat troškovi carinjenja i udare klempu od 200+ dindži ... nek ima makar za cigare ...  :mrgreen:

• 0

#830 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 November 2017 - 10:36 PM

@Гађан То што поручиш дан за даном лако може опет да буде у истој пошиљци. :) А свакако ће стићи заједно до Царине. Можда боље са размацима од десетак дана.

• 0

#831 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 05 November 2017 - 10:58 PM

Gadjan, haha, ali morao sam da vidim koliko mogu. :D Sad gledam samo sunce da uhvatim, ostalo zanemarujem. :D Cini mi se da mi je jednom pokazao neku suludu brzinu nakon sto sam ga skinuo, pa sam pretpostavio da je u pitanju spoj/kontakt izmedju drzaca i brzinomera, da mu tu napravi neku zvrcku. Ma nije ni bitno, samo neka on radi. 

• 0

#832 papabless

papabless
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 258 posts

Postavljeno 05 November 2017 - 11:02 PM

Pravila su sledeca : ako je paket iznad 50e onda ces platiti carinu i pdv u iznosu od 33% od cene paketa..kada stigne paket kod nas oni svaki paket otvaraju da vide sta je unutra i kada vide traze na google cenu(ne zanima ih cena istaknuta na posiljci) i koju cenu nadju na netu od te cene udaraju 33% naravno ako su videli da sto sto traze je iznad 50e. pa sta se kome padne kog guglanja :D tako da nikad niko nece znaci koliko ce platiti neki paket koji kosta recimo 500e, neko ce platiti tacno koliko treba , neko ce platiti vise ,a neko manje ,kako ti se padne  n2:party-021 ako je ispod 50e kao i free shiping onda ces platiti otvaranje i pakovanje paketa kao i postarinu ovde kod nas(sto nije mnogo).

• 0

#833 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 05 November 2017 - 11:09 PM

Netačno. Na sve ide pdv, a preko 50 i carina.

A najviše me iritira to što carine i oporezuju i troškove transporta ...
  • 0

#834 papabless

papabless
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 258 posts

Postavljeno 05 November 2017 - 11:52 PM

Tacno to sam pre neku godinu gledao, pa sam zaboravio , ponovo je kocka pa je kocka :)

• 0

#835 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 November 2017 - 07:38 AM

@Гађан То што поручиш дан за даном лако може опет да буде у истој пошиљци. :) А свакако ће стићи заједно до Царине. Можда боље са размацима од десетак дана.

Pa nek stigne zajedno do carine, ali nek bude sve u malim šuškavim kovertama. I naravno da neće biti u istoj pošiljci, pa ne poručujem od juče ;)

Inače, ni convoy ni thorfire lampu mi recimo nisu otvarali i lupali dažbine.

5. Постоји могућност да ти Царина наплати и "отваранину" (њихов труд да отворе и прегледају пошиљку), а и Пошта узме нешто ситно за поштара који ти донесе. Па га ти још додатно мало частиш, за сваки случај.

Ne naplaćuje carina nikakvo otvaranje već pošta, i ne uzimaju ništa dodatno sitno za poštara da ti donese haha, a i ništa dodatno se ne časti poštar osim ako želiš. Informišite se ljudi, ovakve stvari kad čitam ko gluvih telefona :)

• 0

#836 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 06 November 2017 - 07:59 AM

Netačno. Na sve ide pdv, a preko 50 i carina.

A najviše me iritira to što carine i oporezuju i troškove transporta ...

n puta sam poručivao neke kertridže za štampač iz amerike, u proseku su troškovi slanja bili oko 25-30 u$d ... i nikada mi nije bilo žao tih 50-60 dolara koliko košta 80ml mastila, što je realno pljačka, i 'ajd i tih 20% pdva ... al' to što mi naplaćuju i 20% na onih 25, TO im nikada neću oprostiti  :mrgreen:

Ne naplaćuje carina nikakvo otvaranje već pošta, i ne uzimaju ništa dodatno sitno za poštara da ti donese haha, a i ništa dodatno se ne časti poštar osim ako želiš. Informišite se ljudi, ovakve stvari kad čitam ko gluvih telefona :)

ovo je po mom skromnom mišljenju vrhunac bezobrazluka ... kojih na žalost ovde ima i previše da bi se izbrojali ...

Koliko puta  se samo desilo da nam stigne paket detetu za rođendan u kome su same krpice, slikovnice, slatkiši i sl. džidža-bidže, i onda majmuni bukvalno pocepaju kutiju i ispreturaju sve po njemu, i kad ne nađu ništa zanimljivo je l', pogužvaju sve i nabiju nazad k'o nogama ... i udare pečat i naplate otvaranje ... no comment

• 1

#837 vladagm

vladagm
  • Members
  • 1433 posts

Postavljeno 06 November 2017 - 08:34 AM

Knjiga jeste starija a pravilnik kaze da nema pravila u sistemu.
Zaostavstina iz studentskih dana davne 2001  n2:read  n2:read  n2:read

Attached Thumbnails

• 20171106_092926.jpg

• 1

#838 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 06 November 2017 - 09:57 AM

Pa zar nije poenta usteda baterije. Aktiviras svetlo i bilo kojim tasterom ga iniciras tokom voznje.

Ja mislim da je poenta u tome da ne gledaš u njega duže nego što je pametno, nego da gledaš tamo gde voziš... Pa s vremena na vreme baciš pogled

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
  • 0

#839 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 November 2017 - 11:04 AM

@Гађан Уз дужно поштовање, мислим да грешиш. :) Пошту суштински не занима шта се шаље, а Царина је та која то мора да утврди. Беше случај када је Царина човеку (наводно) извукла миша из пакета са тастатуром, па тврдила да је пакет "калирао". Дакле, ако неко отвара, то је Царина. Такође, на једном рачуну ми је писало да су наплатили отварање, а била је и ставка да је Пошта наплатила своју испоруку, ваљда од Царине до мене. Но, правила заиста нема, мада бих ја истакао да није баксуз онај коме све наплате по закону, него је срећковић онај коме не наплате.

Што се транспорта тиче, да не улази у вредност сви би масовно тражили од продаваца да 90 % цене пребаце на транспорт, иако би онда у случају "губитка" пошиљке могли да рефундирају само оно што је истакнуто као цена. А можда је и то доказ застарелог менталитета у Србији - свака онлајн куповина се аутоматски посматра као криминал.

• 1

#840 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 November 2017 - 01:58 PM

Ali nije to moje mišljenje niti sam to izmislio nego je tako, sve lepo piše na linku, zvaničan sajt carine. Bila je i emisija u kojoj je neki carinski funkcioner sve objašnjavao baš zato što ljudi tumače onako kako je njima logično i međusobno zbunjuju jedni druge.

Ja nisam dovoljno dokon ali ti ako jesi hehe sledeći put prati pošiljku i čim uđe u našu zemlju pošalji im mail, imaš pravo da i lično prisustvuješ otvaranju paketa uz poštanskog i carinskog službenika pa ako imaš neku nedoumicu videćeš iz prve ruke kako to izgleda pa ih i pitaj ko ti šta naplaćuje i zašto :mrgreen:

Ja mislim da je poenta u tome da ne gledaš u njega duže nego što je pametno, nego da gledaš tamo gde voziš... Pa s vremena na vreme baciš pogled

Samo neka proizvođači brinu svoju brigu, znači kad oni voze neka gledaju gde žele i koliko žele. Baš naprotiv, kad mi se displej gasi za par sekundi izgubim više vremena i koncentracije, dok ga opet upalim pa skontam gde sam stao... Kada svetli onda bacaš pogled i radiš sve isto kao i danju. Kako želim da ga koristim danju tako želim i noću, zašto bi se noć razlikovala.

A što se tiče uštede baterije, zamislite da je preko dana displej skroz ugašen, crn. Pa kad želiš da pogledaš brzinu ili vreme ili pređeni put ili bilo šta, prvo moraš da ga aktiviraš pritiskom na taster, i onda imaš par sekundi pre nego što se opet zacrni. Pa ko bi kupio i koristio takav brzinomer

• 0

3 članova čita ovu temu

0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika