Nema logike da stvar od 100e platiš 160, valjda oko 133 koliko ja znam?
Amazon, ebay, internet prodavnice iz EU ...skrenuo ja sa teme "iz kine bez poštarine"
Posted 13 August 2017 - 07:13 AM
Мени је најгора та генеричка порука. Шта значи да унесеш другу адресу ако не испоручују у твоју земљу? У колико земаља просечан човек има своју адресу? Колико ће близу уопште бити? Као да нам забране прелазак ЕУ границе, па кажу да нађеш алтернативни пут колима до Русије. Само показују да третирају људе као лудаке. Номално би било да ставе напомену типа: "Уколико Ваша земља није на листи молимо вас да нас контактирате на е-маил, па ћемо видети како најбоље можемо да Вам помогнемо."
Posted 13 August 2017 - 07:55 AM
Jel si im pisao na e-mail zašto su nas totalno izbacili iz liste zemalja?
Pisala sam im ja, odgovorili su mi nešto što se svodi na "Izbacili smo Srbiju jer smo je izbacili, izvinite na neprijatnosti, doviđenja"
Onda sam im ljubazno napisala "Niste mi odgovorili na pitanje, recite mi da li planirate vraćanje Srbije i za kad", to su iskulirali.
Logično je da ljudi iz podrške imaju uputstvo da se kulturno izvine zbog izbacivanja Srbije i to je to. Možda i ne znaju ništa, ali definitivno se nikakav odgovor ni informacija o eventualnom vraćanju neće dobiti preko kontakt-forme (korisničke službe).
Posted 14 August 2017 - 02:14 AM
Šteta. Ako ste bili primetili, cene su im uvek bile niže u odnosu na zemlje EU. Tipa kaseta za 9-faz je bila 20 evra za Sloveniju a za Srbiju 17. I tako godinama...verovatno da smo mi nešto zeznuli...ali da nas tako izbace...neverovatno...svih zemalja skoro ima sem naše...ne znam da li neko da rizikuje i ako ima novac za bacanje pa da naruči nešto a da stavi SLOVENIA, grad Beograd...ali teško da to prođe...nzm...
Posted 14 August 2017 - 04:14 AM
Šteta. Ako ste bili primetili, cene su im uvek bile niže u odnosu na zemlje EU. Tipa kaseta za 9-faz je bila 20 evra za Sloveniju a za Srbiju 17. I tako godinama...verovatno da smo mi nešto zeznuli...ali da nas tako izbace...neverovatno...svih zemalja skoro ima sem naše...ne znam da li neko da rizikuje i ako ima novac za bacanje pa da naruči nešto a da stavi SLOVENIA, grad Beograd...ali teško da to prođe...nzm...
Cene van EU su bile niže jer je skinut PDV. Pošto ide van EU. Računa se da ćeš ti u svojoj zemlji (van EU) platiti PDV (ako tvoja zemlja naplaćuje isti) i carinu i sve po redu (poštarina...).
Srbija je relativno malo (izuzetno malo) tržište za bici delove, uz relativno visok procenat prevaranata. Što bi razbijali glavu?
Posted 14 August 2017 - 07:58 AM
Teško da će oni da ti pošalju nešto bez broja za praćenje koji ce tebi da naplate, nisu to Kinezi.Glavu stavljam na panj da je razlog tome to sto su ljudi prijavljivali da im paketi nisu stigli pa trazili refund ili ponovo da im se posalje roba.
Posted 15 August 2017 - 12:56 PM
Pozdrav ljudi
Imam jedno pitanjce...Zelim da porucim neke delove za bicikl, motor i jedan sat, sve to na ebay-u. Free shipping je u pitanju, kontaktirao sam prodavca da ga pitam preko kog servisa salje, i rekao mi je da je u pitanju ebay DHL free shipping sa tracking brojem (salje se iz Hong Kong-a). Vrednost tih stvari je oko 30-35 dolara. Skeptican sam oko tog DHL-a...Hoce li biti tu spedicije ili ne? Citam ovde da posiljke do 50e ne podlezu spediciji, mada ako se posiljka oporezuje, da li onda DHL uzima i svoj udeo za spediciju? Do sada sam uvek primao pakete preko HK Post, USPS za stvari iz Amerike, ili Asendie, nikad nije bilo dodatnih troskova niti sam placao PDV, uvek sam izbegavao DHL i UPS
Posted 15 August 2017 - 01:25 PM
Pozdrav ljudi
Imam jedno pitanjce...
Na to ti ne može niko odgovoriti, jer robu iz Kine carine po svom nahođenju. Nećeš platiti špediciju ako je ispod 50 evra (ili jednostavno, ako traže, nemoj preuzeti). Platićeš PDV, 20% slobodne procene carinika. I to je to. Srećno.
Posted 15 August 2017 - 05:47 PM
Ima nekih retkih slučajeva kada DHL izađe povoljno za prodavca pa bude "besplatna" DHL isporuka ali teško da je to slučaj za robu vrednosti 30€..$.. Ja sam imao 3-4 takva slučaja za robu vrednosti oko 50$ i svaki put sam grickao nokte pitajući se šta će biti kad pozove kurir.
Posted 15 August 2017 - 09:12 PM
DHL free shipping je slanje nemackom drzavnom postom,
Postoji tu deo koji meni baš nije jasan, što se DHL-a tiče. Iz Nemačke mi je stizalo kao redovnom poštom, desetak dana, ali mi se nekoliko puta desilo da mi sa Evansa ili Sport Direct-a stigne DHL-om u roku od par dana, i bez ikakvog PDV-a, znači nije ni prošlo carinu. Sve je, naravno, bilo ispod 50 evra vrednosti.
0 members, 2 guests, 0 anonymous users