Jump to content

Fotografije
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1104 odgovora na ovu temu

#681 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 23 July 2015 - 03:08 PM

Naravno da je kinesko...

Čitao sam malo šta se piše ovde, samo ukratko da pokušam da pomognem objašnjenjem, svima koje zanima.

Većina robe je Made in China anyways. To znači da ne treba biti bukvalista i po pitanju kvaliteta i po pitanju prodavca.

Za kvalitet, ima tri vrste Made in China robe: 1) Za izvoz original 2) Original koji nije za izvoz (ilegalne treće smene, roba ispod tezge ili sa greškom, stara sa lagera itd) 3) Dobre/loše kopije ova prva dva

Za prodavce sve varira od rejtinga, koliko dugo ima radnju, iz koje je provincije jer neke su poznate po slaboj kontroli kvaliteta a neke prave samo originale a neke samo kopije...

Mislim, daleko je to od toga da je najlakše reći Made in China je škart ili je ok jer je jeftino. Primera radi uvek može da se nađe dobar original preko pouzdanog prodavca i to za mnogo manje para nego kada stigne ovde ali za prosečnog zapadnog kupca kopije sa neproverenim prodavcom koji prica/piše engleski i nudi nešto skoro za dž je uvek bio i ostao mamac. Pa sad kom obojci kom opanci...

• 0

#682 Dado-ltd

Dado-ltd
  • Members
  • PipPip
  • 37 posts

Postavljeno 29 July 2015 - 08:55 AM

Jeli neko kupovao sa ovog sajta?Ne znam dali je roba Kineska ali ima dosta povoljnih stvari.

http://www.amazon.co...=1&rh=n:3375251
  • 0

#683 Vanja_V

Vanja_V
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 313 posts

Postavljeno 16 August 2015 - 04:56 PM

Da li je ovo vredno kupovine?!

http://www.aliexpres...2337821439.html

• 0

#684 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 August 2015 - 05:11 PM

Ja mislim da nije. Ne verujem da baš ništa od toga nemaš a da ti sad odjednom sve treba. A i da ti sve iz kompleta treba, opet više sam za kupovinu pojedinačno, možeš da biraš i kupiš optimalno.

Meni recimo inbusi, šrafcigeri i alat za lanac nikad nisu zatrebali na vožnji i ne bih to vukljao. Mala a dobra pumpa je ~500 din. Tip top lepak 120. Montirače sam uzeo ove po preporuci forumaša i odlični su, dosta sam ih koristio na drumu za ubeđivanje sa gumama koje imaju tesnu žicu.

http://planetbike.rs...e za gume/3639/

Oni kineski će garant odmah da se saviju, mekana plastika. Imao sam skoro iste takve.

Flekice i šmirgla su skoro džabe.. Mada nosim i onaj metalni scraper za slučaj da mi šmirgla pokisne i raspadne se.

• 0

#685 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 16 August 2015 - 05:36 PM

Sve ti je Gadjan vec rekao. Ako hoces mali alat kupis Topeak Mini 8 ili 9 (cini mi se) za 10-tak evra, montirace koje ti je preporucio i sve ostalo i izadje ti skoro isto kao kod Kineza mada bez torbice. Alat za lanac ce ti vrlo retko zatrebati (citaj par puta u zivotu i to ako bas mnogo vozis), ne trebaju cesto ni imbusi ali to moze da zatreba. 

• 0
.

#686 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts
  • LocationSvuda tuda negde...

Postavljeno 16 August 2015 - 05:51 PM

Čitao sam malo šta se piše ovde, samo ukratko da pokušam da pomognem objašnjenjem, svima koje zanima.

Većina robe je Made in China anyways.

Lupio je malo Bakara....bilo mu dosadno :D

Naravno da na SD-u nije sve kinesko. Dobar deo jeste, proizvodnje..... Kupio sam 3 šorca, tri različite marke, jedan indija, drugi tajvan, treći prc. Ali se moje odnosilo na kvalitet koji se može naći na sajtu.

• 0

#687 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 16 August 2015 - 06:09 PM

Da te ispravim, moj komentar se nije odnosio na ceo asortiman SD vec samo na deo sa bici opremom koja je linkovana, bar 95% stvari je kinesko.
  • 0

#688 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 13 September 2015 - 09:47 PM

Moguće Bakara, čak šta više, vrlo verovatno. Važno je da je kvalitet ispoštovan.

Ja da prijavim...jak popust...bici tike...

http://www.sportsdir...olcode=14408426

• 0

#689 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 16 September 2015 - 08:46 PM

Iste imas na aliexpresu za oko 45$, tako da nije to nikakav popust vec vise redovna cena.

• 0

#690 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 22 September 2015 - 08:54 AM

Lol. Pre svega na aliexpress-u je kopija. A 45 dolara je oko 41 eura. Što je prema 29 eur koliko koštaju na SD-u opet lepa ušteda.

Inače ne zanosite se Aliem, gledajte klipove poređenja na yt, videćete da je negde gotovo nemoguće provaliti šta je kopija šta original. Tipa neke mizuno, samo po kodu koji je utisnut na đonu, i još par nekih sitnica. Salomon da ne pričam, jedno vreme je moglo po pertlama i postavci znaka, sad ni to.

• 0

#691 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 22 September 2015 - 03:39 PM

Lol. Pre svega na aliexpress-u je kopija.

Kopija cega, kineskih patika?

Muddy fox-a?

Muddy fox je brend sport direct-a a to su u stvari originalne kineske tiebao patike radjene za SD.

A 45 dolara je oko 41 eura. Što je prema 29 eur koliko koštaju na SD-u opet lepa ušteda.

A shipping nisi racunao?

Sve u svemu te kineske patike ni sa SD ni sa aliexpresa ne vrede te pare, jos ako ti na carini obracunaju na njih PDV promasaj je kompletan.

• 0

#692 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 24 September 2015 - 08:34 PM

Nisam dugo gugo naručivao ništa sa Ali-a. Ali koliko vidim po ostalim sajtovima kineske orijentacije uveli su obavezno plaćanje poštarine za "Serbia republic of" od 10-12 $ uglavnom. Verovatno se i na aliju suzio izbor prodavaca samim time.

Da, opet ispričana priča. Kinezi proizvode aman sve. Bitan je kvalitet. Imamo a š i žnj. Tiebao a.k.a Muddy Fox in europe je u svakom slučaju solidna marka.

Ti si kao moj drugar po prvi put u američkom molu, svađa se sa prodavačicom što su duksevi made in prc n2:hahaha

• 0

#693 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 25 September 2015 - 04:08 PM

Imas na aliju i sa free shippingom...ali ne bitno.

Stvar je u tome da taj muddyfox ili tiebao dok dodje kod tebe u ruke kostace te 50-60eur,  atoliko ovde kosta shimano, scott i druge renomirane marke.

• 0

#694 grbic

grbic
  • Members
  • 6663 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 25 September 2015 - 04:24 PM

@bakara
Kakvo lose iskustvo sa muddy fox sprintericama?
  • 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#695 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 25 September 2015 - 05:17 PM

Nemam lose iskustvo vec se komentar odnosio na to da patike trgovacke robne marke ne mogu da vrede kao brand name modeli.
  • 0

#696 grbic

grbic
  • Members
  • 6663 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 25 September 2015 - 05:53 PM

Ok, mislio sam da si imao neki problem ali to je strogo ekonomskog karaktera
  • 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#697 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 25 September 2015 - 07:57 PM

Imas na aliju i sa free shippingom...ali ne bitno.

Stvar je u tome da taj muddyfox ili tiebao dok dodje kod tebe u ruke kostace te 50-60eur,  atoliko ovde kosta shimano, scott i druge renomirane marke.

Od inata nema gorega zanata. Da, ali verovatno je sužen izbor, koji ne vidim ispod 50$.

E tu grešiš, što je moja poenta "nadmudrivanja". Najviše 10e je dodatni trošak sa sve poštarinom. Znači, za 39 eur su kod tebe. Imaš sijaset trangerfrangera koji se ograđuju na SD kupovini. Jedan od najnižih a najpouzdanijih. https://www.kupujemp...filter_id=87863

A ti meni daj primer sa Aliexpress-a?

Zašto misliš da će renomirana marka da ponudi nešto mnogo bolje od b brenda u tom domenu i cenovnom rangu?

• 0

#698 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 26 September 2015 - 09:43 AM

Ne znam kakav primer trazis ali te navedene muddyfox te izlaze 43e a 50$ je 44e, u svakom slucaju ja rekoh ovo:

Sve u svemu te kineske patike ni sa SD ni sa aliexpresa ne vrede te pare, jos ako ti na carini obracunaju na njih PDV promasaj je kompletan.

Pogresno tumacis da ja preporucujem AE umesto SD, sve je to isto...

Zašto misliš da će renomirana marka da ponudi nešto mnogo bolje od b brenda u tom domenu i cenovnom rangu?

Odmah da te podsetim pricamo o sprintericama za bajs, a ne o jaknama niti  bilo cemu drugom.

Kod nas po radnjama imas provereno dobre shimano, scott, NW za vec od 50e, ne moras da ih cekas i sto je najvaznije mozes da ih probas, ako ti mislis da to ne vredi razlike od 700-800din u odnosu na kineske patike koje ne mozes ni da probas samo napred, podrzavam te da ih kupis.

Rado cu citati tvoj review ;)

• 0

#699 kuzo

kuzo
  • Members
  • PipPip
  • 33 posts

Postavljeno 26 September 2015 - 10:09 AM

Imao sam ja jedne muddyfox,greskom porucio sa SD-a..broj mi je odgovarao..pa sam ih zadrzao,da probam,raspale su se za dva meseca..

Deo gde idu plocice se ...razvalio..tako da sam ih bacio..nije tu moglo nista da se uradi.

2015-09-2522-46-25.png

Definitivno se isplati uzeti shimano...sidi..koje ce trajati nekoliko sezona..

Muddyfox samo za neku laganu voznju...

• 0

#700 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 October 2015 - 03:53 PM

Da li neko možda ima ili je probao ovu torbicu?

http://www.aliexpres..._74_75,201409_4

Imam onu veliku e-bike iz planeta, najveća što je bilo da se uzme. A treba mi sad za drumaša pa ne bih tu ogromnu da stavljam. Ali s druge strane treba mi i mesta bar za gumu i pribor za lepljenje jer to ne dolazi u obzir da trpam u džepove. I telefon poželjno da može da stane. Novčanik kontam da nema šanse. Čak i ona ebike mi je bila knap kad sve to potrpam + papirne maramice. Na aliju piše 12cm a telefon mi je 13cm dugačak pa valjda može da se rastegne i ugura?

Ili možda ovo?

http://www.ebay.com/...utorefresh=true

Mislim da je veća. I kači se u dve tačke, za sedlo i šticnu pa kontam da bolje stoji.

• 0

5 članova čita ovu temu

0 članova, 5 gosta, 0 anonimnih korisnika