Haha...ja kliknuo na ove:
http://www.pricepoin...G-Road-Shoe.axd
ima samo broj 52, taman za gulivera
Postavljeno 29 January 2015 - 12:02 PM
Haha...ja kliknuo na ove:
http://www.pricepoin...G-Road-Shoe.axd
ima samo broj 52, taman za gulivera
Postavljeno 30 January 2015 - 06:20 AM
Postavljeno 30 January 2015 - 11:21 AM
http://www.pricepoin.../shimano-shoes/
ako nekom znači dobar popust...ja mislim još danas-sutra 29-30.1.2015
koliko košta poštarina za Srbiju sa ovog sajta?
Postavljeno 30 January 2015 - 03:37 PM
Мени неколико ситница. У мом случају, недавно поменута наплата ПДВ-а је тек други пут за последње три године да сам морао платити било шта додатно.
A ha, hvala, pa to, nekad naplate nekad ne, rekoh da nije sada naš nam premijer naredio da obavezno cepaju!
Postavljeno 01 February 2015 - 11:02 PM
Postavljeno 03 February 2015 - 04:43 PM
...Poštarina je ko zna koliko čim su USPS I FedEx u pitanju...
moje iskustvo sa FedEx je vrhunski neprijatno
jer naplacuju lezarinu na aerodromskom carinskom magacinu dok ne uplatis troskove carinjenja koja je basnoslovna.
Verovatno to nije neka precesta pojava i vazi samo za neke vece iznose
(male iznose oni carine i odmah raznose pa nema lezarine al ti zato naplati na vratima)
ali mi je bilo zlo!!!
Ne daj boze da postoji neki problem prilikom carinjenja, npr ulje ili neki drugi proizvod koji su na "režimu".
Msm da su takodje bili nenormalno skupi za neke naocare koje su stigle drugaru na poklon/sponzorstvo od Adidasa!!!
Tako da vec vise od 10 godina sa zadovoljstvom uspesno zaobilazim sve varijante FedExa.
Postavljeno 14 March 2015 - 10:15 AM
naručio preko aliexpressa rockbros naočare sa 5 izmenjivih stakala, platio 13 evra 01. marta, paket stigao 13. marta. na paketu pošiljaoc napisao vrednost 5 dolara, Carina procenila na 3500 dinara i naplatila mi carinu od 600 dinara. iznenadio sam se brzinom stizanja robe.
Postavljeno 14 March 2015 - 01:52 PM
naručio preko aliexpressa rockbros naočare sa 5 izmenjivih stakala, platio 13 evra 01. marta, paket stigao 13. marta. na paketu pošiljaoc napisao vrednost 5 dolara, Carina procenila na 3500 dinara i naplatila mi carinu od 600 dinara. iznenadio sam se brzinom stizanja robe.
Zato ja ništa ne naručujem iz inostranstva. Ne znaš unapred koliko će te odrati na carini. Čak i iz Nemačke iz radnje kad poručiš, oni imaju slobodnu procenu, kao da će Nemci da levate za cenu. Bezobrazluk!
Postavljeno 14 March 2015 - 02:37 PM
Na Bench forumu su pisali o tome. Čovek je vratio na ponovno carinjenje sa izvodom plaćanja i računom, i ocarinili su mu robu na onoliko koliko piše. Nije samo carina ta koja uzima, ima mnogo onih koji švercuju robu koja je veće vrednosti od one što piše na kutiji.
And now something completely different
Postavljeno 14 March 2015 - 02:41 PM
Na Bench forumu su pisali o tome. Čovek je vratio na ponovno carinjenje sa izvodom plaćanja i računom, i ocarinili su mu robu na onoliko koliko piše. Nije samo carina ta koja uzima, ima mnogo onih koji švercuju robu koja je veće vrednosti od one što piše na kutiji.
Da znaš unapred koliko troškova ćeš imati, spram cene i troškova poštarine, i da je taj iznos neki normalan (recimo PDV, ili malo iznad toga), siguran sam da bi se puno manje švercovalo. Ovako mi ne pada na pamet da se maltretiram s njima.
Postavljeno 14 March 2015 - 02:46 PM
Postavljeno 14 March 2015 - 02:53 PM
35% je carina i pdv na robu iznad 50e, u cenu robe se uračunava i transport.
Sent using Cyanogenmod on the Galaxy S3
1) previše.
2) Ne znaš to nikad unapred. Nekad zanemare račun koji piše, pa se moraš cimati.
3) Špedicija? Znam da i za to deru kad se roba carini.
Postavljeno 14 March 2015 - 02:55 PM
Zato ja ništa ne naručujem iz inostranstva. Ne znaš unapred koliko će te odrati na carini. Čak i iz Nemačke iz radnje kad poručiš, oni imaju slobodnu procenu, kao da će Nemci da levate za cenu. Bezobrazluk!
zato je što pre potrebno ući u EU, nema carine za robu kupljenu unutar nje. hehehe
Postavljeno 14 March 2015 - 02:58 PM
1. To je na državi.
2. Na tebi je da dokažeš ili te mrzi da se cimaš (ne na tebi lično).
3. Špediciju nikada nisam imao preko obične pošte. Mislim da su šped. usluge negde oko 5000 din. nisam siguran, ali to je kod drugih ne kod pošte.
Nema carine na robu PROIZVEDENU u EU a na kupljenu ima i to se odnosi na firme.
Primer: Roba se uvozi iz Nemačke a proizvedena u Kini, naplatiće carinu (10%) na ukupnu cenu (cena robe plus transport) i 20% porez na cenu koja je uvećana za 10% carine.
Sent using Cyanogenmod on the Galaxy S3
0 članova, 9 gosta, 0 anonimnih korisnika