Jump to content

Photo
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Please log in to reply
1104 replies to this topic

#581 bockokg

bockokg
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1029 posts

Posted 19 February 2014 - 12:30 AM

Cuti, dobro je, na PDV i mogu da racunam, a za pexpress je vrh. I meni kada je stiglo sa CRC-a, nisu naplatili postarinu nasom postom, a imao sam srece ni PDV, a roba je bila 32 funte.
  • 0

#582 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 19 February 2014 - 12:49 AM

Interesantna stvar, stigao mi danas paketić od hobykinga, plaćen je ukupno nekih 33$ ali je carina kao PDV osnovicu računala 22,9$ koliko je zapravo koštao artikal, mora da je na fakturi bio samo iznos proizvoda bez poštarine! Bilo bi lepo od njih kada bi mi barem jednom poslali i fakturu koja ide uz robu :roll:
  • 0

profilepic.gif

#583 skybeaver

skybeaver
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts

Posted 19 February 2014 - 07:43 AM

Pa po zakonu bi PDV trebalo i da se naplaćuje samo na vrednost robe, tj. da vrednost paketa (bez poštarine) bude osnovica. Jedino ako je vrednost preko 50€, onda se za osnovicu uzima ukupna vrednost, tj. vrednost plus poštarina.

E sad što carina, zakonski, ima pravo da proceni vrednost po slobodnoj volji, jbg...
  • 0
JoJ

#584 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 19 February 2014 - 09:28 AM

Znam, znam, nego se čudim kako su odradili sve po PS-u :)
  • 0

profilepic.gif

#585 skybeaver

skybeaver
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts

Posted 19 February 2014 - 09:32 AM

Pogreši čovek :P
  • 0
JoJ

#586 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 19 February 2014 - 09:36 AM

nemreš bilivit :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#587 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Posted 25 April 2014 - 04:30 PM

.

Na bike-discount je skupa postarina za SRB (20eur), ali je za Austriju 7eur. Imam drugara tamo pa mogu da narucim na njegovu adresu.

Sa crc je postarina 7eur za Srbiju, narucivao sam pre 2-3 nedelje, stiglo mi je i na paket od 45eur sam platio porez 1000 dinara. Tih 7eur nije uracunato u porez, dakle osnovica za porez je bila 38eur. Carina nije naplacena jer se placa za pakete preko 50eur od pravnog lica i preko 70eur od fizickog lica.

Cepnuli te po pdv-u, što je zakonski OK, kaži nam samo jel si iz NS-a ili BGD-a ili neko treće mesto, jer obično novosađane cepaju po svim mogućim dažbinama pa čak i carinu uračunaju po neki put iako nemaju pravo kda je ispod 50e :!: :mrgreen:
  • 0

#588 Manfred

Manfred
  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • LocationBeograd

Posted 25 April 2014 - 04:43 PM

Beograd je u pitanju. Porez 800 i neki dinar i otvaranje paketa oko 150, sve ukupno je bilo tacno 1022 dinara, ali nisam sacuvao papir da bih znao tacno. Osnovica je bila tacno 37.95eur.
  • 0

#589 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Posted 25 April 2014 - 04:52 PM

OK, hvala, il su dobili naređenje da sve sada cepaju-svedoci smo da jure ovi iz vlasti sada narod da im plaća sve što stigne od vode do poreza, il takav carinik. Ima ovde slučajeva kada se prođe i bez toga i carine i pdv-a i td. :wink:
  • 0

#590 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts
  • LocationSvuda tuda negde...

Posted 23 June 2014 - 10:18 AM

2m6q3qf.png

Ljudi, jutros hladan, ice cold tuš. Naručim kompresione pantalone sa Ali-a (baš ove sa slike). Cena im je bila oko 14 eur, iliti 19,19$

Kaže poštar, šta ti je ovo, leb ti se, ima da platiš 2900 din. Ja u šoku, ne verujem.

Naravno da nisam platio. Bolje da mi propadne 15eur nego da dajem još ovolike pare. Prosto ne verujem šta se ovo dešava...ovi sa carine nisu normalni.

Ovo ispade kao da sam naručio nešto od nike pro combat serije  n2:loony  n:krstixf7 

• 0

#591 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Posted 23 June 2014 - 04:07 PM

Što nisi pogledao šta su uračunali pa da se ne žališ. Mada će možda još jednom da ne bi vraćali u Kinu!

• 0

#592 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Posted 23 June 2014 - 06:17 PM

Što nisi pogledao šta su uračunali pa da se ne žališ. Mada će možda još jednom da ne bi vraćali u Kinu!

Kako Bocko? Prvo mi je doneo poštar, pa sam odbio, da se ne bih ganjao sa njim, doduše šta čovek da mi kaže. Posle sam otišao u poštu i službenica ne zna ništa. Niti kako da uložim žalbu niti šta. Niti sme da otcepljuje one papirčiće! Nisam mogao da vidim ništa. Ako platim, odoše pare, kome da se žalim posle?

• 0

#593 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Posted 23 June 2014 - 06:24 PM

A da bi se zalio carini moras prvo da platis taksu od 400 i kusur dinara. Jedino ako nije poskupela u medjuvremenu ;)

• 0
.

#594 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Posted 23 June 2014 - 06:47 PM

Znam za to. 400 din nije strašno. To bih dao. Ali 2900 neću pa nek se vrati u Singapur il neka ga oni prodaju!

• 0

#595 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Posted 24 June 2014 - 01:39 PM

Mislio sam da vidiš ako poštar ima neki papir s carine da se vidi šta su toliko uračunali, na to sam mislio. Mada verovatno nema taj papir- ali gde je, unutra?. Najviše me nervira kada mi poštari u pošti ne daju da vidim paket ko da ću da ga ukradem, pa ne znam kakve su sve pečate lupali, barem to ako mogu da vidim.

• 0

#596 skybeaver

skybeaver
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts

Posted 24 June 2014 - 07:28 PM

Meni danas stiže dres iz Kine. Prođoh bez dažbina, tako da ispada da nisi imao sreće...Samo što mi je dres veliki, tako da opet ne valja n2:crazy

• 0
JoJ

#597 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Posted 25 June 2014 - 03:30 AM

U kom si gradu Skybeaver?
Kako majkumu veliki? Zar nema objašnjenja kako birati velićinu? Koju si izabrao, trebalo bi da biraš po visini, pojma nemam?
Baci ga na cikloberzu, nema druge!

• 0

#598 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Posted 25 June 2014 - 08:55 AM

Bocko bio si u pravu, čak sam i ja razmišljao tako i delao tako. Moja velika greška ovde, eto da je prijavim i ne štrecam narod. Stiglo mi je nešto bez da su mi kinezi javili da je poslato!

Išao sam u poštu ponovo, i ponovo tražio da mi otvori onaj spisak šta je ocarinjeno i nisu hteli, sve je bilo zaheftano tako da ako nisam hteo da prihvatim ispada da je muvano! Papir je bio tu.

Dres mi stiže "srećom" posle 2 dana od ove objave, bez ikakvih poreza itd... tako da sam ukapirao šta mi je ocarinjeno.

Uzgred Skybeaver, šta si tačno kupio?

• 0

#599 vladagm

vladagm
  • Members
  • 1433 posts

Posted 25 June 2014 - 04:55 PM

Ja sam narucio naocare preko Ebay cena 18 dolara i nisam platio nikakvih dodatnih troskova,jedan kolega je uzeo isto naocare koje su kostale 6-7 dolara i platio je nekih 400 dinara troskova(valjda carine).Tako da uopste nema nikakvog pravilaoko obracuna carne-stvar srece...

• 0

#600 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Posted 25 June 2014 - 07:11 PM

OK Villain, dakle ipak je sve OK.

Kakav je kvaliet dresa, i koliko izašao ?

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users