Kupovina iz Kine bez troskova postarine
Postavljeno 19 February 2014 - 12:49 AM
Postavljeno 19 February 2014 - 07:43 AM
E sad što carina, zakonski, ima pravo da proceni vrednost po slobodnoj volji, jbg...
Postavljeno 25 April 2014 - 04:30 PM
.
Na bike-discount je skupa postarina za SRB (20eur), ali je za Austriju 7eur. Imam drugara tamo pa mogu da narucim na njegovu adresu.
Sa crc je postarina 7eur za Srbiju, narucivao sam pre 2-3 nedelje, stiglo mi je i na paket od 45eur sam platio porez 1000 dinara. Tih 7eur nije uracunato u porez, dakle osnovica za porez je bila 38eur. Carina nije naplacena jer se placa za pakete preko 50eur od pravnog lica i preko 70eur od fizickog lica.
Cepnuli te po pdv-u, što je zakonski OK, kaži nam samo jel si iz NS-a ili BGD-a ili neko treće mesto, jer obično novosađane cepaju po svim mogućim dažbinama pa čak i carinu uračunaju po neki put iako nemaju pravo kda je ispod 50e
Postavljeno 23 June 2014 - 10:18 AM
Ljudi, jutros hladan, ice cold tuš. Naručim kompresione pantalone sa Ali-a (baš ove sa slike). Cena im je bila oko 14 eur, iliti 19,19$
Kaže poštar, šta ti je ovo, leb ti se, ima da platiš 2900 din. Ja u šoku, ne verujem.
Naravno da nisam platio. Bolje da mi propadne 15eur nego da dajem još ovolike pare. Prosto ne verujem šta se ovo dešava...ovi sa carine nisu normalni.
Ovo ispade kao da sam naručio nešto od nike pro combat serije
Postavljeno 23 June 2014 - 06:17 PM
Što nisi pogledao šta su uračunali pa da se ne žališ. Mada će možda još jednom da ne bi vraćali u Kinu!
Kako Bocko? Prvo mi je doneo poštar, pa sam odbio, da se ne bih ganjao sa njim, doduše šta čovek da mi kaže. Posle sam otišao u poštu i službenica ne zna ništa. Niti kako da uložim žalbu niti šta. Niti sme da otcepljuje one papirčiće! Nisam mogao da vidim ništa. Ako platim, odoše pare, kome da se žalim posle?
Postavljeno 24 June 2014 - 01:39 PM
Mislio sam da vidiš ako poštar ima neki papir s carine da se vidi šta su toliko uračunali, na to sam mislio. Mada verovatno nema taj papir- ali gde je, unutra?. Najviše me nervira kada mi poštari u pošti ne daju da vidim paket ko da ću da ga ukradem, pa ne znam kakve su sve pečate lupali, barem to ako mogu da vidim.
Postavljeno 25 June 2014 - 08:55 AM
Bocko bio si u pravu, čak sam i ja razmišljao tako i delao tako. Moja velika greška ovde, eto da je prijavim i ne štrecam narod. Stiglo mi je nešto bez da su mi kinezi javili da je poslato!
Išao sam u poštu ponovo, i ponovo tražio da mi otvori onaj spisak šta je ocarinjeno i nisu hteli, sve je bilo zaheftano tako da ako nisam hteo da prihvatim ispada da je muvano! Papir je bio tu.
Dres mi stiže "srećom" posle 2 dana od ove objave, bez ikakvih poreza itd... tako da sam ukapirao šta mi je ocarinjeno.
Uzgred Skybeaver, šta si tačno kupio?
Postavljeno 25 June 2014 - 04:55 PM
Ja sam narucio naocare preko Ebay cena 18 dolara i nisam platio nikakvih dodatnih troskova,jedan kolega je uzeo isto naocare koje su kostale 6-7 dolara i platio je nekih 400 dinara troskova(valjda carine).Tako da uopste nema nikakvog pravilaoko obracuna carne-stvar srece...
10 članova čita ovu temu
0 članova, 10 gosta, 0 anonimnih korisnika