Jump to content

Fotografije
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1104 odgovora na ovu temu

#461 himzo

himzo
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1310 posts

Postavljeno 05 October 2013 - 06:18 PM

http://www.aliexpres... ... 20043.html
http://www.aliexpres... ... 28569.html

Da li je neko od Vas imao susret sa kineskim kopijama?

Ti bicikli nisu kopije, ali sa obzirom na cenu i reputaciju prodavca verovatno će ti stići cepanica.
Da li je neko video jeftine kineske komplete, ali jednostavnog dizajna, tj. ne timski obojene?
  • 0
Pozdrav

#462 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 October 2013 - 08:57 PM

Pa narucivao sam neke stvari sa ovog sajta.

Kad je bilo poslednji put, koliko si čekao?

Ako je nekom stigla pošiljka s alija nedavno neka javi. Ja čekam već više od dva meseca pa ne znam šta da radim, dal da opet produžavam rok, tj hoće li stići to uopšte pre ili kasnije...
  • 0

#463 rus26

rus26
  • Members
  • PipPip
  • 52 posts

Postavljeno 05 October 2013 - 09:56 PM

Dres koji sam narucio za 25e je istog kvaliteta kao dres iz prodavnice!!!Hoces da mi kazes da se nase prodavnice snadbjevaju iz Njemacke ili Holandije?Ovaj dres sto sam ja platio po komadu 25e,na hiljadu komada kosta 14e!Sva roba stize iz Kine,samo je pitanje je li boljeg ili losije kvaliteta!Robu koju sam narucivao stizala je od 18 do 25 dana.
  • 0

#464 rus26

rus26
  • Members
  • PipPip
  • 52 posts

Postavljeno 05 October 2013 - 09:59 PM

Pitanje koje sam postavio je: Da li je neko imao dodira sa biciklom made in China?
  • 0

#465 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 05 October 2013 - 11:24 PM

Pitanje koje sam postavio je: Da li je neko imao dodira sa biciklom made in China?

Silom prilika učestvovao sam u pakovanju delova na kineski karbonski ram.Naime prodao sam točkove za koje sam dobio pritužbu da nisu dobri,jer je zadnji stajao ukrivo.Ispostavilo se da su dropovi loše postavljeni u karbon zadnje vile.To je sređeno nekako pomoću stapa i kanapa,ali najveći problem je bilo montiranje šolja jer nisu htele da uđu kako treba u head tube,i tu je radila šmirgla,a na kraju i loctite da se otkloni luft.Sve u svemu ko ima dosadan život a hteo bi malo uzbuđenja i adrenalina,nek kupi kineski ram.
U pitanju je bio MTB ram na kom je pisalo Protest ako se dobro sećam..
  • 0

#466 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5506 posts

Postavljeno 06 October 2013 - 09:52 AM

Auuu, bas znas da postavis tesko pitanje. Cek da razmislim...
ako smo svesni da se 90% biciklistih proizvoda pravi u Kini
onda ne treba mnogo da covek otkrije odgovor na pitanje koje si postavio.

U Novom Sadu, gde zivim, se nalazi uvoznik i distributer za TREK
a i distributer za CANNONDALE i SCOTT ima svoju prodavnicu
i vecina bicikla sa kojima sam tamo imao dodire
(da izostavim svoje bicikle) su made in China
tako da sa velikom sigurnosti mogu da ti odgovorim:
evo ja, ja sam imao dodira sa biciklom made in China.
Raci sta te zanima, ako budem znao kazacu ti.

U medjivremenu da ja tebi postavim jedno pitanje:
da li si zaista to hteo da pitas ili si hteo da pitas nesto drugo?
Mene, npr zanima jedna stvar:
da li je neko narucio ram ili bicikl direktno iz Kine i kakva su iskustva?
  • 0

#467 himzo

himzo
  • Members
  • 1310 posts

Postavljeno 06 October 2013 - 11:16 AM

Pa da, mislio je na ovo poslednje, iskustva sa ramovima poručenim direktno. Ovde verovatno postoji samo šačica iskustava, možda je samo korisno zbog informacija oko procesa isporuke i carinjenja konkretno za Sr/CG. Postoji generalni uvoznik za Srbiju :mrgreen: , šteta što neće da podeli svoja iskustva ovde na forumu. Mnogo više informacija vezano za kvalitet će naći po stranim forumima gde postoje kilometarski tredovi, na primer roadbikereview, velobuild, mtbr...
Čini mi se da najviše ima problema može doći pri sklapanju, kao što je i sveta344 napisao, verovatno je kontrola kvaliteta malo slabija (ili verovatno namerno idu sa APP metodom). Ali mislim da je kvalitet ok, pa i Pinarello i Colnago prave neke svoje ramove tamo, a nalepe Made in Italy.
  • 0
Pozdrav

#468 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 06 October 2013 - 11:50 AM

Pa prave Pinarello i Colnagao i mnogi drugi ali kada stave svoje ime na te ramove garantuju za neki kvalitet. Sad sto ta ista kineska fabrika po podne previ iste ili slicne ramove kako to ona hoce i bez ikakve ili smesne kontrole kvaliteta od ko zna kakvog repromaterijala je sasvim druga prica ;).
  • 0
.

#469 rus26

rus26
  • Members
  • PipPip
  • 52 posts

Postavljeno 06 October 2013 - 08:24 PM

Pa da, mislio je na ovo poslednje, iskustva sa ramovima poručenim direktno. Ovde verovatno postoji samo šačica iskustava, možda je samo korisno zbog informacija oko procesa isporuke i carinjenja konkretno za Sr/CG. Postoji generalni uvoznik za Srbiju :mrgreen: , šteta što neće da podeli svoja iskustva ovde na forumu. Mnogo više informacija vezano za kvalitet će naći po stranim forumima gde postoje kilometarski tredovi, na primer roadbikereview, velobuild, mtbr...
Čini mi se da najviše ima problema može doći pri sklapanju, kao što je i sveta344 napisao, verovatno je kontrola kvaliteta malo slabija (ili verovatno namerno idu sa APP metodom). Ali mislim da je kvalitet ok, pa i Pinarello i Colnago prave neke svoje ramove tamo, a nalepe Made in Italy.

Igore,vidis li kako je covjek stalozeno i mirno odgovorio na moje prosto pitanje.Ne znam sto ti bi pa se tako iznervira!Koliko vidim ovdje svi pisu sto se tice Kine da je losa roba,da to nista ne valja,da su to cjepanice...Jos jednom kazem da sam narucio dres iz Kine i da sa sa njim i vise nego zadovoljan,da je dobrog kvaliteta i da mi nije bilo tesko cakati 20 dana da bih ustedio nekih 40e.Mozda je neko od Vas narucio i bajk iz Kine,mozda ga je neko vidio kod nekog druga,prijatelja...pitao sam za iskustva,kvalitet,mane,greske...?
Kako si se iznervirao,ao...
Himzo,hvala na odgovoru!
  • 0

#470 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5506 posts

Postavljeno 06 October 2013 - 09:13 PM

Igore,vidis li kako je covjek stalozeno i mirno odgovorio na moje prosto pitanje.Ne znam sto ti bi pa se tako iznervira!Koliko vidim ovdje svi pisu sto se tice Kine da je losa roba,da to nista ne valja,da su to cjepanice...Jos jednom kazem da sam narucio dres iz Kine i da sa sa njim i vise nego zadovoljan,da je dobrog kvaliteta i da mi nije bilo tesko cakati 20 dana da bih ustedio nekih 40e.Mozda je neko od Vas narucio i bajk iz Kine,mozda ga je neko vidio kod nekog druga,prijatelja...pitao sam za iskustva,kvalitet,mane,greske...?
Kako si se iznervirao,ao...
Himzo,hvala na odgovoru!

odgovorio je kolega Himza, ali ne ono sto si ti pitao, vec ono sto sam ja pitao :)

Ne znam gde si procitao da svi pisu da je sto se tice Kine roba losa?
Kao sto sam vec rekao svi brendovi koje sam naveo su made in China
i kolege Himzo/Zare su naveli neke brendove kao primer made in China
i ne secam se da je iko ikad rekao da je to "roba" loseg kvaliteta iako je made in China.
Koliko sam ja primetio ovde je na losem glasu kineska bofl roba sa zvucnim nalepnicama koje tamo kosta sitnu paru a ovde je neko prodaje kao original sa gomilu novca.
(npr nikad nisam video ovakvu superlogic sticnu sem na kineskim sajtovima:
http://www.cikloberz...w.php?id=125297)

Ono sto mene zanima je koji si dres koristio pre tog kupovine kineskog,
sa cime poredis taj novi kineski? Vise takvih konkretnih podataka bi i drugima pomoglo da se odluce/opredele umesto sto se uopsteno ponavljas kako si kupio dres 40EUR jeftinije
cekao 20 dana i da si sada zadovoljan.

Vidi, matematicki nije tesko dokazati da je veca verovatnoca da od nepozantog prodavca sa 0% feedbacka udaljenog 5000 km bespovratnom uplatom od USD 800 dobijes cepanicu nego bicikl vredan USD 4000, ali, svaki ima pravo da veruje u ono sto zeli.

Da si mozda odmah pitao ovo sto si sada napisao
mozda bih i podelio svoja iskustva sa tobom
al ovako...ne mogu, iznerivran sam :)
  • 0

#471 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 October 2013 - 08:55 AM

Jos jednom kazem da sam narucio dres iz Kine i da sa sa njim i vise nego zadovoljan,da je dobrog kvaliteta

Nisi prvi i dobro je da imamo tvoj komentar o kvalitetu (mada i dalje u pogrešnoj temi). Međutim, ne radi se samo o tome da li neka stvar samostalne kineske proizvodnje kvalitetom opravdava/prevazilazi cenu.

Prva tema (tvoja) jeste da li je roba sa oznakom poznatih marki, na kineskim sajtovima, zaista original. Ako je oglašen Trek bicikl, možda je tebe zanimalo samo da li će kvalitet da bude na nivou ili preko cene (koja je npr 10 puta manja od uobičajene). Međutim, većinu ljudi zanima baš da li je u pitanju originalni Trek bicikl, sa originalnom opremom, uz originalni kvalitet i sa originalnom garancijom. Za takav slučaj ja još nisam čuo.

Druga tema jeste merodavnost tvoje ocene kvaliteta. Kažeš da si "uštedeo 40 evra". Dakle, dres koji inače košta 65 evra ti si kupio za samo 25, a dobio potpuno isti kvalitet materijala, kroja, izrade i štampe? Ne kvalitet u odnosu na cenu, nego u odnosu na dres od 65 evra. Pošto to svima zvuči neverovatno, jasno je da postoji doza skeptičnosti i zato je važno pitanje koje si dresove do sada koristio. Originalne, naravno, od 65 evra.

Treće, postoji i ocena prema nameni, ne samo ceni. Npr, većina bi za Alivio/Deore opremu rekla da je odlična i da su uštedeli hrpu para u odnosu na XT/XTR, jer su njihove potrebe osnovne. Neko sa drugačijim potrebama i stilom vožnje, nikako se ne bi složio da je to isto. Npr, ako je taj dres zamišljen da što brže odvodi znoj, da se suši skoro trenutno, ne skuplja u pranju, prati konture tela, itd, a ti vozikaš bicikl tako da se i ne znojiš, onda ne možeš da oceniš da li on ispunjava svoju namenu. A čak i da ti oceniš da ispunjava, ako nisi iskusio kako sve to radi dres od 65 evra i ako ne tražiš kvalitet koji nudi dres od 65 evra, onda tvoj komentar ne može nikako da bude da si "uštedeo 40 evra", nego samo da si ti lično zadovoljan kvalitetom dresa od 25 evra i da tebi lično nije potrebno bolje. Što, opet, ne pomaže mnogo.

Da napomenem - sve ovo ne znači da ti jedva voziš bajk, da se ne znojiš ili da nemaš pojma. Samo ti na lep način objašnjavam zašto smo svi skeptični prema tvojim ocenama i tvrdnjama i zašto nas zanima kakve si sve dresove do sada koristio i u kakvim uslovima. Ne da bismo te prozivali, nego da bismo znali koliko je tvoje mišljenje merodavno za nas i naše potrebe.
  • 0

#472 rus26

rus26
  • Members
  • PipPip
  • 52 posts

Postavljeno 07 October 2013 - 11:07 AM

Moram da branim Kineze:)
Ne znam kako da ti dokazem da su dresovi istog kvaliteta?Da li se kod nas za 60e moze kupiti original komplet?Za koliko para oni nabaljaju taj dres,ako na isti moraju da plate prevoz,carinu,pdv,uslugu...?Primjera dajem da ovaj prodavac ima 864 prodatih dresova i 98.4% Positive feedback.Da li je moguce da je samo nekih 15 ljudi nezadoljno proizvodom.Opet napominjem da za te pare dres i vise nego dobar!Sve u svemu mene je ineresovao kvalitet bicikala.
  • 0

#473 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 07 October 2013 - 01:16 PM

Ne znam kako da ti dokazem da su dresovi istog kvaliteta?Da li se kod nas za 60e moze kupiti original komplet?Za koliko para oni nabaljaju taj dres,ako na isti moraju da plate prevoz,carinu,pdv,uslugu...?

Ne nabavljaju nigde, nego siju sami :shock:

Inace, kada sma ja prvi put narucio dres bio sam razocaran i naduvao sma kineza zato sto dres nije isti kao na slici (razlikuje se po boji i u materijalu -original je puniji) a on meni lepo napisao da original dres kosta 100$...pa kad on kaze, treba mu verovati.

Inace na slikama oni i kace original dreseve, ali prodaju kopije.
  • 0

#474 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5506 posts

Postavljeno 07 October 2013 - 02:13 PM

ne moras da ih branis, niko ih ne napada, jer i onaj dres od 60EUR se pravi u Kini.

Ne znam kako da ti dokazem da su dresovi istog kvaliteta?
...Opet napominjem da za te pare dres i vise nego dobar!...

lako, posalji mi dres :) ...Opet te pitam sa cime ga poredis?
I nov Jugo je (bio) vise nego dobar za te pare i u poredjenju sa novim Fićom.
E sad, da li si mogao da izadjes na crtu (trkas, poredis udobnost, performanse i sl)
nekom BMW (pa cak polovnom)...za to vec nije bio nikako dobar :(

Samo jos jedan detalj, molim da razjasnimo o cemu pricamo, da li je rec o gornjem delu bici garderobe /eng.jersey/, posto sam primetio da pojedinci i donji deo zove istim imenom?

Ako ga poredimo sa nekim dobrim brendiranim dresom kojeg vozimo 5 godina i koji se nije i iskrivio, rasparao, menjao ili pustao boju od pranja ili sunca i nije se skupio ili na bilo koji drugi nacin deformisao, onda je to zaista komentar koji zasluzuje paznju. Jos vise ako kazemo da je novi kineski dres vozen celu sezonu i da je i dalje kao prvog dana kad je stigao. U tom slucaju je link ka dresu velika pomoc kolegama na forumu.

Ako ga poredimo sa pamucnom majicom u kojoj je neko donedavno donedavno, onda je dres...za tog vozaca velik korak napred. Ali je i dalje pitanje da li bi odgovarao nekom ozbiljnom rekreativcu koji predje nekoliko hiljada kilometara godisnje a kojih ima ovde na forumu nemali broj i koji voze sve i svasta. U tom slucaju bi pomoglo da pustis link ka dresu pa ce mozda jos neko da postavi komentar sa svojim iskustvom.
  • 0

#475 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5506 posts

Postavljeno 07 October 2013 - 02:59 PM

...Za koliko para oni nabaljaju taj dres,ako na isti moraju da plate prevoz,carinu,pdv,uslugu...?

Ne nabavljaju nigde, nego siju sami :shock:...

Cini mi se da je kolega rus26 u ovom slucaju pod "oni" mislio na domace prodavnice a ne na Chineze, nesto je tako spominjao u jednom od predhodnih postova.

(OT) Inace, ulazem dosta napora da pronadjem (skriveni) smisao u postovim kolege rus26 a cini mi se da on uopste ne ulaze napor da smisao bude lako prepoznatljiv, vec mi se cini da ima neku ideju i samo iskuca krate crtice a ovde je neko duzan da mu odgovori na pitanja tipa da li je neko imao dodira sa biciklima made in China :(
  • 0

#476 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 08 October 2013 - 01:54 PM

Ne znam kako da ti dokazem da su dresovi istog kvaliteta?

Zašto bi dokazivao? Samo obrazložiš svoje mišljenje i odgovoriš na par jednostavnih pitanja - šta si do sada vozio, koliko km si prešao sa tim dresom, zašto ti je odličan i koliko inače voziš npr na godišnjem nivou. Onda svako sâm zaključi za sebe da li bi mu dres odgovarao. A bilo bi korisno i da uslikaš svoj dres (spreda i pozadi) i postaviš slike.

Da li se kod nas za 60e moze kupiti original komplet?

Kineskih je bilo mislim i za 50. Za originale ne znam ni za strani sajt gde mogu da se kupe za 60e, osim možda na akcijama.

Primjera dajem da ovaj prodavac ima 864 prodatih dresova i 98.4% Positive feedback.

Ocena prodavca nije isto što i ocena proizvoda.

Opet napominjem da za te pare dres i vise nego dobar!

Ok, a da li si probao i dresove od 15-50-100 evra? Svejedno je da li jesi ili nisi (lav ;)), nego može da bude bitno da znamo.
  • 0

#477 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 09 October 2013 - 05:21 PM

Nek su nam kinezi zivi i zdravi, dok su njih, oblacicemo se od glave do pete za 25-30eur. Ali pricati da je kvalitet te odece, poput one iz radnji (tipa gace 6-7hiljada, dresovi nista manje) je u krajnju ruku smesno. Nema veze da li se i brendirana odeca sije u Kini ili ne, razlika je ogromna. #-o
Cak i Nakamurina odeca iz Intersporta ne moze da se poredi (koliko je kvalitetnija). Da ne pricam o Scott gacama, made in Italy, stare 10 godina, raspale se od pranja. Nallini ulozak u njima i danas kao nov. Ali kostaleee, uzas :-]*

Lepo ti rece covek, sve to sa kineskih sajtova je kopija teska. Ali u skladu sa cenom, zavrsava posao. Pa gde mozes kupis zimski komplet dugih rukava/nogavica? Samo u Kini. :wink: Moracu uskoro da pazarim jedan. :)
  • 0

#478 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 09 October 2013 - 06:39 PM

Pa gde mozes kupis zimski komplet dugih rukava/nogavica? Samo u Kini. :wink: Moracu uskoro da pazarim jedan. :)

I meni jedan :mrgreen:

Mada se ne slazem za nakamuru, meni se cini da su kineski dresovi bolji od nakamure iz intersporta, materijal je bolji a ulozak mnogo bolji.
  • 0

#479 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 09 October 2013 - 07:18 PM

Pa gde mozes kupis zimski komplet dugih rukava/nogavica? Samo u Kini. :wink: Moracu uskoro da pazarim jedan. :)

I meni jedan :mrgreen:

Izmace mi glavna rec, a to su dve - za 50$. :D

Mada se ne slazem za nakamuru, meni se cini da su kineski dresovi bolji od nakamure iz intersporta, materijal je bolji a ulozak mnogo bolji.

Sto se tice dresova, ima losijih i boljih. Ocigledno si pazario prvi. :lol: Gace imam jedne, tregeruse, klot crne i sam materijal je odlican. Ulozak klasika - coolmax.
  • 0

#480 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 10 October 2013 - 07:30 PM

Nije mi jasno zašto ljudi izbegavaju da napišu u oglasima da su stvari iz Kine? već pišu gluposti tipa "Originalno" a svako ko se nije juče rodio zna da je bar 70% stvari na berzi Kineskog porekla
  • 1

profilepic.gif

3 članova čita ovu temu

0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika