Kupovina iz Kine bez troskova postarine
Postavljeno 01 July 2013 - 02:36 PM
Nova porudžbina: naručeno 4. juna, poslato 8. juna, a 14. je krenulo iz HK. JOŠ UVEK ne postoji evidencija na sajtu pošte!? Prilično sam zabrinut, a pošiljka mi je već hitna i bitna (baterije bez kojih nema vožnji).
Da li se nekome dešavalo ovako nešto?
Šta eventualno mogu da uradim? Malopre sam poslao mail DX-u, ali ne vidim da oni mogu nešto.
Saveti dobrodošli.
Postavljeno 01 July 2013 - 04:19 PM
Inače, slučajno sam baš pre jedno mesec gledao baterije (eksterne doduše), od onoga što sam hteo na dx je najjeftinije:
http://dx.com/p/5v-2... ... low-205730
a na ebay-u:
http://www.ebay.com/... ... 1439.l2649
Izbor je bio očigledan + stiglo za 2 nedelje.
Postavljeno 01 July 2013 - 04:21 PM
Postavljeno 01 July 2013 - 05:21 PM
@ljiljak Molim te, javi mi kad dobiješ neki info.
@himzo Hvala ti, sve je to lepo i korisno. Ali, pošto nas taj PayFoe pravi budalama već godinama, a još uvek i ne nudi svoje usluge za Srbiju (čega li se plaše?), moje pare videti neće. Pa makar ne kupovao ni na DX. Ne znaju oni šta je Srbenda. Btw, pogledah tvoj link i lepo piše "Does not ship to Serbia". Donekle ograničava za nas u Srbiji, zar ne?
Postavljeno 01 July 2013 - 05:37 PM
Postavljeno 01 July 2013 - 05:47 PM
http://www.ebay.com/... ... 3f267bc4fa
U svakom slučaju srećno sa porudžbinom!
Postavljeno 01 July 2013 - 08:19 PM
@himzo Hvala, biće valjda sve ok, jedino što mi se baš žuri, ne mogu ni na kakve duže vožnje...
Postavljeno 03 July 2013 - 01:51 PM
Baterija je bila u svojoj plastičnoj kutijici (tačnih dimenzija). Kutijica u najlonu. To zajedno u većem najlonu, pa onda u "pucketavoj" kesici, pa konačno u još jednom najlonu koji je bio zavaren. Na Zapadu u životu nisam kupio ništa tako dobro upakovano.
A baterija je čudo. Ne samo što potpuno odgovara, nego je deklarisana na veći kapacitet, iako je na sajtu pisalo da je kao original. Najveće iznenađenje je usledilo kad sam je ubacio u aparat. Osim četiri kockice za trajanje, dobio sam i - preostalo trajanje u minutima! =D> Imao sam već Sony sprave, pa sam navikao na InfoLithium, ali original Sony baterija za ovaj aparat to nema! Niti je na sajtu pisalo da ova ima, niti sam znao da fotoaparat to podržava. Eto, kineska kopija bolja od originala.
Postavljeno 03 July 2013 - 02:10 PM
Btw, pošto me Tmart prevario, slao sam im nekoliko mail-ova i tražio da mi refundiraju sve. Mislim da su i pored obećanja odlučili da se prave blesavi, ali ko zna, možda su mi na kraju i vratili pare za bateriju.
Postavljeno 12 July 2013 - 09:45 AM
Postavljeno 12 July 2013 - 12:06 PM
Sve kupujem preko ebay-a, jer imaju zaštitu kupaca i do sada nisam imao problem sa isporukama.
Inače do sada mi nikada nisu naplatili ni carinu ni PDV za pakete koje sam dobijao, a bilo ih je prilično, samo ovog meseca mi je stiglo 5 paketa. sitnice su to naravno do 50e, ali ni jedan problem zasada, osim naravno čekanja. Najduže sam čekao 60 dana, ali pošto sam pokrenuo case u roku od 45 dana, prodavac mi je refundirao trošak paketa, a paket je stigao nakon refundacije, tako da sam tu robu dobio besplatno, ali bilo je u pitanju 5 usd, pa sam mu ipak na kraju poslao pare jer mi bilo glupo da se blamiram za siću, a i još sam posle kupovao od njega.
Postavljeno 12 July 2013 - 01:07 PM
Refundacija mi ne znači ništa, više nemam vremena za čekanje nekog trećeg.
Postavljeno 01 August 2013 - 08:04 PM
Ako može neko da mi pomogne da ne zeznem nešto, najbolje ako je već provereno pa iz prve ruke. Ja nisam do sad ništa naručivao online pa nisam siguran za par stavki kako da popunim shipping address.
- Šta da upišem za State/Province/Country?
- Da li je dovoljan samo poštanski broj ili treba i ovaj novi PAK? Nemam ni gde da ga upišem, jedino u zip pa odvojeno zarezom...
- I za mobilni jel ide bez nule, znači 381 63 ...
Postavljeno 06 August 2013 - 09:32 AM
Postavljeno 07 August 2013 - 09:18 PM
A jeste, očigledno je cela tura pošiljki iz Kine debelo zalutala ili je gurnuta u ćošak zarad nečeg drugog. Tačnije, zarad isporuka u neke druge zemlje. Nema šanse da je putovalo 2 meseca.
7 članova čita ovu temu
0 članova, 7 gosta, 0 anonimnih korisnika