Jump to content

Fotografije
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1104 odgovora na ovu temu

#421 spaske

spaske
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 14 June 2013 - 03:25 AM

Znači pravilo je da nema pravila :x
  • 0

#422 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 July 2013 - 02:36 PM

Prva porudžbina sa DX-a: naručeno 8. aprila, poslato 10, 27. krenulo iz HK, a 3. maja evidentirano na sajtu pošte.

Nova porudžbina: naručeno 4. juna, poslato 8. juna, a 14. je krenulo iz HK. JOŠ UVEK ne postoji evidencija na sajtu pošte!? Prilično sam zabrinut, a pošiljka mi je već hitna i bitna (baterije bez kojih nema vožnji).

Da li se nekome dešavalo ovako nešto?
Šta eventualno mogu da uradim? Malopre sam poslao mail DX-u, ali ne vidim da oni mogu nešto.
Saveti dobrodošli.
  • 0

#423 himzo

himzo
  • Members
  • 1310 posts

Postavljeno 01 July 2013 - 04:19 PM

Ne znam šta da ti kažem :(, nego možda mali savet za od sada pa nadalje i ubuduće - ja sam neke stvari sa DX-a čekao i više od mesec dana, zato ga više ni ne koristim. Skoro sve što oni nude može se naći i na ebay-u, često jeftinije. A kada kupiš od manjeg trgovca sa ebay-a često ga pošalju isti dan i ređe pogreše u slanju jer nemaju šurnaest zilijardi porudžbina dnevno.
Inače, slučajno sam baš pre jedno mesec gledao baterije (eksterne doduše), od onoga što sam hteo na dx je najjeftinije:
http://dx.com/p/5v-2... ... low-205730
a na ebay-u:
http://www.ebay.com/... ... 1439.l2649
Izbor je bio očigledan + stiglo za 2 nedelje.
  • 0
Pozdrav

#424 ljiljak

ljiljak
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKragujevac

Postavljeno 01 July 2013 - 04:21 PM

Ja isto čekam pošiljku sa DX-a koja je 14-og juna napustila Hong Kong. Zvao sam našu poštu i oni su mi rekli da ta pošiljka ako je nema na sajtu pošte još nije ušla u zemlju. Od DX-a sam dobio odgovor da podnesem onaj njihov ticket koji se inače otvara ako pošiljka ne stigne u roku od 20 radnih dana od datuma slanja.
  • 0

#425 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 July 2013 - 05:21 PM

Ja sam i prošlu čekao mesec dana, ali zato što je stajalo u HK 10-12 dana. Posle toga je stiglo za 7 dana. Sad je prošlo skoro 20 dana, a i dalje ništa.

@ljiljak Molim te, javi mi kad dobiješ neki info.

@himzo Hvala ti, sve je to lepo i korisno. Ali, pošto nas taj PayFoe pravi budalama već godinama, a još uvek i ne nudi svoje usluge za Srbiju (čega li se plaše?), moje pare videti neće. Pa makar ne kupovao ni na DX. Ne znaju oni šta je Srbenda. ;) Btw, pogledah tvoj link i lepo piše "Does not ship to Serbia". Donekle ograničava za nas u Srbiji, zar ne? :mrgreen:
  • 0

#426 ljiljak

ljiljak
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKragujevac

Postavljeno 01 July 2013 - 05:37 PM

Ja ću da čekam do isteka tih 20 radnih dana od datuma slanja (datum sa DX-a kad su oni prosledili HK pošti) pa ću da otvorim ticket (neka vrsta žalbe). Preko ticket-a sam, prilikom moje prve porudžbine (mojom greškom se paket vratio u Kinu), dogovorio sa njima da ponovo pošalju paket (koštalo me 6$). Malo koristim i onaj njihov online chat servis. Prema podacima sa ovog sajta (dobio link od DX-a): http://www.17track.net/index_en.shtml paket je još u transportu.
  • 0

#427 himzo

himzo
  • Members
  • 1310 posts

Postavljeno 01 July 2013 - 05:47 PM

Cane, nisam video isprva :oops: . Ali ima ih dosta koji će slati i za Srbiju npr.:
http://www.ebay.com/... ... 3f267bc4fa

U svakom slučaju srećno sa porudžbinom!
  • 0
Pozdrav

#428 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 July 2013 - 08:19 PM

@ljiljak Hvala za link! I meni daje isto, Transporting. Očegledno da su nam pošiljke na istom brodu. Valjda nisu somalski pirati...

@himzo Hvala, biće valjda sve ok, jedino što mi se baš žuri, ne mogu ni na kakve duže vožnje... :(
  • 0

#429 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 July 2013 - 01:51 PM

Stigla neželjena baterija za fotoaparat. Kupljeno kod prevaranata Tmart za 7,5 USD. Oni svojevoljno izdelili porudžbinu, pa nisam dobio trackid. Poslato iz UK 22. maja, evo danas stiglo. Valjda je prvo išlo na Međunarodnu svemirsku stanicu. Bez ikakve specifikacije i računa. Nije ni otvarano, nema nikakve naše oznake. NIŠTA nije naplaćeno, doneo poštar. :) Valjda se ne bakću sa baš sitnim stvarima.

Baterija je bila u svojoj plastičnoj kutijici (tačnih dimenzija). Kutijica u najlonu. To zajedno u većem najlonu, pa onda u "pucketavoj" kesici, pa konačno u još jednom najlonu koji je bio zavaren. :D Na Zapadu u životu nisam kupio ništa tako dobro upakovano.

A baterija je čudo. Ne samo što potpuno odgovara, nego je deklarisana na veći kapacitet, iako je na sajtu pisalo da je kao original. Najveće iznenađenje je usledilo kad sam je ubacio u aparat. Osim četiri kockice za trajanje, dobio sam i - preostalo trajanje u minutima! :D =D> Imao sam već Sony sprave, pa sam navikao na InfoLithium, ali original Sony baterija za ovaj aparat to nema! Niti je na sajtu pisalo da ova ima, niti sam znao da fotoaparat to podržava. Eto, kineska kopija bolja od originala.
  • 0

#430 panther

panther
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 271 posts

Postavljeno 03 July 2013 - 01:57 PM

Nista nisi platio ? :shock:
  • 0
Postavljena slika

#431 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 July 2013 - 02:10 PM

Pa platio Tmartu 7,5 USD. :) Ali našima ništa. Nema poreza, nema poštarine, ni "otvaranjnine". ;) Poštaru keva standardno dala 50 din, uvek je pametno imati dobar odnos sa njima.

Btw, pošto me Tmart prevario, slao sam im nekoliko mail-ova i tražio da mi refundiraju sve. Mislim da su i pored obećanja odlučili da se prave blesavi, ali ko zna, možda su mi na kraju i vratili pare za bateriju.
  • 0

#432 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 12 July 2013 - 09:45 AM

@ljiljak Ima li nekih novosti o tvojoj pošiljci? Čitajući poruke DX-a, ništa još nije ni poslato iz Hong Konga, niti se zna kada će, niti ih je briga. A sve treking informacije su prosto lažne. Prvo mi rekli da sačekam nedelju dana, sad kažu još 2 nedelje. "Busy season". Malo sam im rekao neke stvari, ali bolje da što više ljudi otvori tikete i sve im po spisku...
  • 0

#433 novakn

novakn
  • Members
  • Pip
  • 22 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 12 July 2013 - 10:46 AM

Vidim da je problem sa DX-om, pa da ih i ja ogovaram malo;
porucene naocare od njih cekam vec 8 nedelja,
je*em ja to njihovo free Shipping n:anim_08
DHL je zakon, jes da platiš 10evra vise ali ti sve sigurno stigne za 3 dana ..
  • 0

#434 vidak

vidak
  • Members
  • 4657 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 12 July 2013 - 12:06 PM

Ne sekirajte se previše, paketi iz Kine normalno putuju po 30-45 dana, samo ponekad dobijem paket ranije, kao sad što mi je stigla baterija za netbook iz Kine za 15 dana, ali to je retkost, jedini problem je što je lik poslao pogrešnu, pa sam mu juče poslao nazad u Kinu, refundiraće mi troškove poštarine i ako hoću i pare za bateriju, ili šalje drugu, po dogovoru...
Sve kupujem preko ebay-a, jer imaju zaštitu kupaca i do sada nisam imao problem sa isporukama.
Inače do sada mi nikada nisu naplatili ni carinu ni PDV za pakete koje sam dobijao, a bilo ih je prilično, samo ovog meseca mi je stiglo 5 paketa. sitnice su to naravno do 50e, ali ni jedan problem zasada, osim naravno čekanja. Najduže sam čekao 60 dana, ali pošto sam pokrenuo case u roku od 45 dana, prodavac mi je refundirao trošak paketa, a paket je stigao nakon refundacije, tako da sam tu robu dobio besplatno, ali bilo je u pitanju 5 usd, pa sam mu ipak na kraju poslao pare jer mi bilo glupo da se blamiram za siću, a i još sam posle kupovao od njega.
  • 0

#435 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 12 July 2013 - 01:07 PM

Onda sam ja pogrešno zaključio iz tuđih iskustava da na kuću dođe za max 30-40 dana. Prošli paket sam čekao 30, ali je u samom putu proveo samo 7 dana. A sada je u putu već 30. Njihovo "objašnjenje" je samo "Due to the busy season, there has been a significant increase recently in outbound airmail traffic". Čekam odgovor na pitanje da li to znači da je moja pošiljka već mesec dana u vazduhu ili, suprotno treking informacijama, nije ni napustila HK.

Refundacija mi ne znači ništa, više nemam vremena za čekanje nekog trećeg.
  • 0

#436 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 August 2013 - 08:04 PM

Jel kupovao neko sa aliexpress-a? Koliko vidim nema paypal ali valjda može intezinom karticom...
Ako može neko da mi pomogne da ne zeznem nešto, najbolje ako je već provereno pa iz prve ruke. Ja nisam do sad ništa naručivao online pa nisam siguran za par stavki kako da popunim shipping address.
- Šta da upišem za State/Province/Country?
- Da li je dovoljan samo poštanski broj ili treba i ovaj novi PAK? Nemam ni gde da ga upišem, jedino u zip pa odvojeno zarezom...
- I za mobilni jel ide bez nule, znači 381 63 ...

Attached Thumbnails

• AliExpress.png

• 0

#437 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 01 August 2013 - 08:13 PM

Za State/Province/Country ja uvek pisem Serbia. Bice na vise mesta ali bolje da pise dva puta nego ni jednom :).
Postanski broj je zvanican podatak u adresi. Pak ti sigurno ne treba ni u domacem saobracaju.
  • 0
.

#438 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 August 2013 - 09:32 AM

Samo da javim da je moja pošiljka sa DX-a (poslata iz HK još 14. juna) napokon evidentirana u tracking sistemu Pošte. Valjda na Alfa Kentauru nije bilo zainteresovanih, pa prosledili. Sad još jedno deset dana čekanja da konačno stigne do mene, pa da vidimo šta su i koliko naplatili i da li je pošiljka kompletna.
  • 0

#439 ljiljak

ljiljak
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKragujevac

Postavljeno 06 August 2013 - 01:15 PM

Izgleda da je cela ta pošiljka negde zalutala. Moja juče evidentirana i krenula danas za KG sa carine.
  • 0

#440 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 August 2013 - 09:18 PM

Potpuno neverovatno, pošiljka je danas stigla na moju adresu! Prošli put im bilo potrebno 10 dana, sada samo 1. Možda su čuli za moju golgotu sa tom porudžbinom? U svakom slučaju, ni pošta ni carina nisu naplatili baš NIŠTA, nema ni PDV-a. Keva standardno dala poštaru 50 din. Bar neke lepe vesti. Još ako sve radi...

A jeste, očigledno je cela tura pošiljki iz Kine debelo zalutala ili je gurnuta u ćošak zarad nečeg drugog. Tačnije, zarad isporuka u neke druge zemlje. Nema šanse da je putovalo 2 meseca.
  • 0

3 članova čita ovu temu

0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika