Jump to content

Fotografije
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1104 odgovora na ovu temu

#401 spaske

spaske
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 24 May 2013 - 08:36 AM

Dali je roba plaćana karticom ili preko Paypal-a?
I dali ima to veze uopšte sa naplatom pdv-a?
  • 0

#402 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4292 posts

Postavljeno 24 May 2013 - 09:01 AM

Dali je roba plaćana karticom ili preko Paypal-a?
I dali ima to veze uopšte sa naplatom pdv-a?

Nema nikakve. Carina i ne zna kako si ti platio. Kao sto nema nikakve veze ni pravila da li ce ti naplatiti pdv ili nece.
  • 0
.

#403 aztec

aztec
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 585 posts

Postavljeno 24 May 2013 - 09:26 AM

Pre par dana dobijem 2 pošiljke.U jednoj koverti gripovi(10$)-i pdv obračunat, i u drugoj koverti titan šrafovi za rotore(20-ak$)ubačeni u najlon kesicu, pa u klasičnu kovertu-i tu sam prošao bez harača...Dal' im bilo trulo da me cepnu za (na oko)obične šrafove...ko će znati...
  • 0
SPARK 10

#404 spaske

spaske
  • Members
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 24 May 2013 - 12:10 PM

Umesto da ljudi sad više naručuju jer je konačno Paypal stigo kod nas sad se trba prvo dobro preračunati pre naručivanja pa ako se prođe bez pdv-a onda super, nisam ništa naručivao u skorije vreme ali znam da ranije iz kine nije bilo problema a sad se mora razmisliti jer tu su n2:smiley-char022
  • 0

#405 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 24 May 2013 - 12:50 PM

a nemožeš ni tačno da se preračunaš kad nikad ne znaš šta će računati, sem ako možeš da izdejstvuješ fakturu u pakovanju (mada ni tad nisi 100%)...
  • 0

profilepic.gif

#406 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 24 May 2013 - 01:16 PM

Ma ako imam fakturu i pise 30 evra, a oni mi racunaju 50 nikad im ne bih platio. Faktura ima i kraj price, tj zalio bih se ako ima kome da se zalim :oops: :roll:

upravo stigli gumeni gripovi sa e.bay-a iz Nemacke
placeno 10 eur: 5 eur roba + 5 eur postarina
postar mi doneo na noge i naplatio 65 dinara

Nisu te cepnuli full, sad sta je ovo 65din ne bitno, ali barem je skoro 3 puta manje od pdv-a. Mada nije ti velika suma, da je bilo 45 e, mozda bi repnuli, mozda ne, ni oni ne znaju !!!
  • 0

#407 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 24 May 2013 - 02:28 PM

65din je otvaranje paketa.
  • 0

#408 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5506 posts

Postavljeno 24 May 2013 - 03:25 PM

...Nisu te cepnuli full, sad sta je ovo 65din ne bitno, ali barem je skoro 3 puta manje od pdv-a. Mada nije ti velika suma, da je bilo 45 e, mozda bi repnuli, mozda ne, ni oni ne znaju !!!

Nisu me ni okrznuli. 65 je neki usputni trosak, ali nikakav carinski ili PDV papir nisam dobio
dok je drugar za neko sranje manje vrednosti, oko USD 10, ali iz Kine dobio po dzepu opako.
Pun iznos PDVa + trosak otvaranja od 110 (a ne 65 kao ja) din tako da su ga vise izasle dazbine
nego sama posiljka.

Drugom su na posiljku vrednosti USD 2 i tezine 20g zaracunali PDV na osnovicu od USD 20
valjda jer su videli ispisane 2 cifre, svidela im se ona veca i udri coveka po dzepu!

Obe posiljke su uredno imale otkucan carinski racun u prilepljenoj koverti!

Postovao sam jer mi se nekako cini da su posiljke iz Kine sada na udaru
a da Evropu sada manje "gadjaju". Ono sto mi je najludje da za razliku od pre 2-3 meseca
ne mogu da donesem zakljucak kako funkcionisu i sta "gadjaju" tako da...manje shoppinga :(
  • 0

#409 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 24 May 2013 - 03:59 PM

65din je usluga poste za donosenje paketa na ruke. A ako ti neku registrovanu posiljku doteraju kolima (obicno preko 2 kg-a), onda platis 270 i neki dinar post expressu. :)
  • 0

#410 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 24 May 2013 - 03:59 PM

Meni danas stigao "paket" od celih 1.65 $ koji sam kupio da bih probao Paypal :mrgreen: . I nista mi bas nisu naplatili, nije ni otvaran. U stvari to i nije "paket" :mrgreen: , vise je obicno pismo pa ih je verovatno mrzelo da otvaraju.
  • 0
.

#411 igorsimo

igorsimo
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 371 posts
  • LocationBački Petrovac

Postavljeno 24 May 2013 - 06:42 PM

Ja porucio nosac bidona iz Koreje od 25$ i ladno je bio na carini i posti kod nas i na kraju ga vratili nazad u Koreju,a objasnjenje nisam od nikoga dobio,a sve zive sam zvao.
  • 0

#412 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 24 May 2013 - 06:57 PM

Ja porucio nosac bidona iz Koreje od 25$ i ladno je bio na carini i posti kod nas i na kraju ga vratili nazad u Koreju,a objasnjenje nisam od nikoga dobio,a sve zive sam zvao.

Seljoba nije znala šta je to i čemu služi pa su za svaki slučaj vratili, ko zna šta to može da bude...

P.S. Jedna preporuka, za sve, ako/kad zovete obavezno tražite da vam se osoba sa kojom pričate predstavi imenom i prezimenom a kad vas prebacuju na "šefa" ili "kolegu" (koji takođe ništa neće znati da vam kaže) opet tražike da kažu kako se taj zove & preziva.
Čim pitate za ime i prezime postanu svesni da imaju određenu odgovornost za posao koji rade...
  • 0

profilepic.gif

#413 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5506 posts

Postavljeno 28 May 2013 - 05:10 PM

Meni danas stigao "paket" od celih 1.65 $ koji sam kupio da bih probao Paypal :mrgreen: . I nista mi bas nisu naplatili, nije ni otvaran. U stvari to i nije "paket" :mrgreen: , vise je obicno pismo pa ih je verovatno mrzelo da otvaraju.

odakle je bio paket?

Da se ponovo prijavim:
stigao paketic iz Nemacke, nov dres bez etikete, bez eBay i PayPal papira,
i bez ikakvih dodatnih troskova, nula dinara!

Ovo pisem jer mi se sve vise cini da
ako posiljalac iz Evrope uradi papire kako "treba"
posiljka vece vrednosti moze da prodje sa 0 ili minimalno dinara troskova
dok mi se cini da koje god "papire" da posalju,
dalekoistocne posiljke su sada na udaru!
Diskriminacija!
  • 0

#414 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 28 May 2013 - 05:17 PM

I meni se cini da udaraju samo po paketima iz Kine. Vidim da ljudi normalno porucuju robu sa evropskih online prodavnica do 50eur i sve prolazi k'o i pre. :)
  • 0

#415 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 28 May 2013 - 05:23 PM

A šta to može da se kupi sa evropskih sajtova a da bude isplativo tj. da se plati manje nego što bi kod nas bilo s obzirom da svi evropski sajtovi naplaćuju i transport i to poprilično.
Sada se sve pravi u Kini i evropski sajtovi kupe u Kini pa prodaju uz njihovu maržu i dodatni transport...
  • 0

profilepic.gif

#416 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 28 May 2013 - 05:25 PM

odakle je bio paket?

Iz Kine.
  • 0
.

#417 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 28 May 2013 - 05:32 PM

Ja sam juče i danas dobio po jedno pisamce iz Kine, u jednom kapton traka u drugom neki mcpcb-ovi, nisam ništa platio ali je sve bilo bez praćenja, ovih dana bi trebalo da dobijem daljinski prekidač za lamu koju pravim pa videću šta će biti...
Inače, ne znam da li ste pročitali novu foru, sada šalju pozive da se donese raznorazna dokumentacija, jednom liku što je naručio (jednu) kamericu za auto traže da donese papire da ima radnju!!! a dobra je i ona fora, uloške za cipele broje na komad na na par, znači ako naručite 3 para kod njih će to biti 6 komada i zabraniće uvoz!!! Debiltantizam natzi carinica...
  • 0

profilepic.gif

#418 aztec

aztec
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 585 posts

Postavljeno 28 May 2013 - 07:35 PM

2 paketa sa CRC-a u poslednjih 10dana.PDV naplaćen.Danas Kinez prošao bez globe.Ubeđen sam da ne prave razliku odakle pošiljka stiže.Kako se kome zalomi-to je jedino pravilo.
  • 0
SPARK 10

#419 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 June 2013 - 03:08 PM

Samo upozorenje da ne kupujete sa sajta Tmart. Ja videh neke dobre preporuke, pa odlučih da rizikujem, ali me prevarili.

Naručio dve baterije za kameru, jer su bile jako jeftine. Usput, stavim i jednu bateriju za fotoaparat, tek da se nađe. Posle par dana me obaveste baterije za kameru nemaju na lageru (nisu rekli u trenutku naručivanja!), ali da su samostalno odlučili (bez pitanja) da mi pošalju ovu treću bateriju. Više puta im naglasio da neću ništa polovično i da mi kažu datum kada će da dobiju baterije za kameru. Nikakav odgovor. Na kraju tražio ili datum ili da otkažu ceo order i da mi refundiraju sve pare. U petak me obaveste da su me refundirali, ali naravno da nisu. Opet su odlučili da mi vrate samo pare za baterije koje nemaju, a onu jednu nepotrebnu, za koju sam naglasio da je ne želim bez ostatka porudžine, naplatili.

Sad moram da objavljujem po celom Internetu da ih ljudi izbegavaju, jer su lopovi i stoke. Verovatno ću da kreiram reklamaciju i u banci čijom karticom je plaćeno.
  • 0

#420 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 14 June 2013 - 12:12 AM

2 paketa sa CRC-a u poslednjih 10dana.PDV naplaćen.Danas Kinez prošao bez globe.Ubeđen sam da ne prave razliku odakle pošiljka stiže.Kako se kome zalomi-to je jedino pravilo.

U ovo ne valja, CRC ume da ima lepu robu sa lepom cenom, kada su akcije, zima, ali uvek šalju račune, bojim se da će da cepaju po PDV-u uvek...

Koliko su vredeli pojedinačno paketi, msm na cenu naravno?
  • 0

6 članova čita ovu temu

0 članova, 6 gosta, 0 anonimnih korisnika