Kupovina iz Kine bez troskova postarine
Posted 24 May 2013 - 09:26 AM
Posted 24 May 2013 - 12:10 PM
Posted 24 May 2013 - 01:16 PM
upravo stigli gumeni gripovi sa e.bay-a iz Nemacke
placeno 10 eur: 5 eur roba + 5 eur postarina
postar mi doneo na noge i naplatio 65 dinara
Nisu te cepnuli full, sad sta je ovo 65din ne bitno, ali barem je skoro 3 puta manje od pdv-a. Mada nije ti velika suma, da je bilo 45 e, mozda bi repnuli, mozda ne, ni oni ne znaju !!!
Posted 24 May 2013 - 03:25 PM
...Nisu te cepnuli full, sad sta je ovo 65din ne bitno, ali barem je skoro 3 puta manje od pdv-a. Mada nije ti velika suma, da je bilo 45 e, mozda bi repnuli, mozda ne, ni oni ne znaju !!!
Nisu me ni okrznuli. 65 je neki usputni trosak, ali nikakav carinski ili PDV papir nisam dobio
dok je drugar za neko sranje manje vrednosti, oko USD 10, ali iz Kine dobio po dzepu opako.
Pun iznos PDVa + trosak otvaranja od 110 (a ne 65 kao ja) din tako da su ga vise izasle dazbine
nego sama posiljka.
Drugom su na posiljku vrednosti USD 2 i tezine 20g zaracunali PDV na osnovicu od USD 20
valjda jer su videli ispisane 2 cifre, svidela im se ona veca i udri coveka po dzepu!
Obe posiljke su uredno imale otkucan carinski racun u prilepljenoj koverti!
Postovao sam jer mi se nekako cini da su posiljke iz Kine sada na udaru
a da Evropu sada manje "gadjaju". Ono sto mi je najludje da za razliku od pre 2-3 meseca
ne mogu da donesem zakljucak kako funkcionisu i sta "gadjaju" tako da...manje shoppinga
Posted 24 May 2013 - 03:59 PM
Posted 24 May 2013 - 06:57 PM
Seljoba nije znala šta je to i čemu služi pa su za svaki slučaj vratili, ko zna šta to može da bude...Ja porucio nosac bidona iz Koreje od 25$ i ladno je bio na carini i posti kod nas i na kraju ga vratili nazad u Koreju,a objasnjenje nisam od nikoga dobio,a sve zive sam zvao.
P.S. Jedna preporuka, za sve, ako/kad zovete obavezno tražite da vam se osoba sa kojom pričate predstavi imenom i prezimenom a kad vas prebacuju na "šefa" ili "kolegu" (koji takođe ništa neće znati da vam kaže) opet tražike da kažu kako se taj zove & preziva.
Čim pitate za ime i prezime postanu svesni da imaju određenu odgovornost za posao koji rade...
Posted 28 May 2013 - 05:10 PM
Meni danas stigao "paket" od celih 1.65 $ koji sam kupio da bih probao Paypal . I nista mi bas nisu naplatili, nije ni otvaran. U stvari to i nije "paket" , vise je obicno pismo pa ih je verovatno mrzelo da otvaraju.
odakle je bio paket?
Da se ponovo prijavim:
stigao paketic iz Nemacke, nov dres bez etikete, bez eBay i PayPal papira,
i bez ikakvih dodatnih troskova, nula dinara!
Ovo pisem jer mi se sve vise cini da
ako posiljalac iz Evrope uradi papire kako "treba"
posiljka vece vrednosti moze da prodje sa 0 ili minimalno dinara troskova
dok mi se cini da koje god "papire" da posalju,
dalekoistocne posiljke su sada na udaru!
Diskriminacija!
Posted 28 May 2013 - 05:17 PM
Posted 28 May 2013 - 05:23 PM
Sada se sve pravi u Kini i evropski sajtovi kupe u Kini pa prodaju uz njihovu maržu i dodatni transport...
Posted 28 May 2013 - 05:32 PM
Inače, ne znam da li ste pročitali novu foru, sada šalju pozive da se donese raznorazna dokumentacija, jednom liku što je naručio (jednu) kamericu za auto traže da donese papire da ima radnju!!! a dobra je i ona fora, uloške za cipele broje na komad na na par, znači ako naručite 3 para kod njih će to biti 6 komada i zabraniće uvoz!!! Debiltantizam natzi carinica...
Posted 11 June 2013 - 03:08 PM
Naručio dve baterije za kameru, jer su bile jako jeftine. Usput, stavim i jednu bateriju za fotoaparat, tek da se nađe. Posle par dana me obaveste baterije za kameru nemaju na lageru (nisu rekli u trenutku naručivanja!), ali da su samostalno odlučili (bez pitanja) da mi pošalju ovu treću bateriju. Više puta im naglasio da neću ništa polovično i da mi kažu datum kada će da dobiju baterije za kameru. Nikakav odgovor. Na kraju tražio ili datum ili da otkažu ceo order i da mi refundiraju sve pare. U petak me obaveste da su me refundirali, ali naravno da nisu. Opet su odlučili da mi vrate samo pare za baterije koje nemaju, a onu jednu nepotrebnu, za koju sam naglasio da je ne želim bez ostatka porudžine, naplatili.
Sad moram da objavljujem po celom Internetu da ih ljudi izbegavaju, jer su lopovi i stoke. Verovatno ću da kreiram reklamaciju i u banci čijom karticom je plaćeno.
Posted 14 June 2013 - 12:12 AM
2 paketa sa CRC-a u poslednjih 10dana.PDV naplaćen.Danas Kinez prošao bez globe.Ubeđen sam da ne prave razliku odakle pošiljka stiže.Kako se kome zalomi-to je jedino pravilo.
U ovo ne valja, CRC ume da ima lepu robu sa lepom cenom, kada su akcije, zima, ali uvek šalju račune, bojim se da će da cepaju po PDV-u uvek...
Koliko su vredeli pojedinačno paketi, msm na cenu naravno?
5 user(s) are reading this topic
0 members, 5 guests, 0 anonymous users