Jump to content

Fotografije
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1104 odgovora na ovu temu

#381 vidak

vidak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4657 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 13 May 2013 - 10:36 PM

Ljudi, ne znam kako se vama to dešava, izgleda imaju različite aršine, pa koga opletu, opletu, evo pre neki dan mi stigao paket iz Hong Konga 22usd bila vrednost, nije mi naplaćena carina, 30. aprila iz UK paket 49e + 20e poštarina DHL i nisu mi naplatili carinu....
  • 0

#382 bockokg

bockokg
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1029 posts

Postavljeno 21 May 2013 - 02:08 AM

http://www.politika.... ... nu.sr.html
  • 0

#383 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5506 posts

Postavljeno 21 May 2013 - 12:32 PM

Ljudi, ne znam kako se vama to dešava, izgleda imaju različite aršine, pa koga opletu, opletu, evo pre neki dan mi stigao paket iz Hong Konga 22usd bila vrednost, nije mi naplaćena carina, 30. aprila iz UK paket 49e + 20e poštarina DHL i nisu mi naplatili carinu....

samo ti bockaj, so na ranu, ulje na vatru [-X
Bolje cuti, da ne prodjes kao (sto neki zaplicu) Tota
da te neki ljubomorni kolega ocinkari
pa sta ces onda? :mrgreen:
  • 0

#384 vidak

vidak
  • Members
  • 4657 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 21 May 2013 - 01:30 PM

#-o #-o izvinte ako je zvučalo kao bockanje, ja hteo da podelim moje iskustvo sa carinom... al da ne čuje zlo, u pravu si, bolje da ćutim.... :-$ :-$ :-$
  • 0

#385 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 21 May 2013 - 02:33 PM

Jel šišaju sada pakete iz Kine po PDV-U?, ili dođe ono, samo cena koštanja kao ranije :?:
Nisam čitao temu, zato pitam :oops: :wink:
  • 0

#386 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 21 May 2013 - 03:19 PM

Kako se kome zalomi. Opet pravna drzava demantuje samu sebe :mrgreen: .
  • 0
.

#387 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Postavljeno 21 May 2013 - 03:45 PM

To je sigurno Sportsdirect paket.
49,99evra+postarina = 0%pdv+carina
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#388 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 21 May 2013 - 04:55 PM

Jel šišaju sada pakete iz Kine po PDV-U?

Meni naplatili PDV (20 %) za lampu i par sitnica. Bilo je upakovano u koverat koji je na carini otvaran, ali osim poreza nije naplaćeno ništa drugo. I bar su prihvatili cenu koja je bila navedena na paketu, pa je sveukupno još ispalo korektno (po zakonu).

Misliš obrnuto? :) Carina je 0 %, a PDV 20. Tako bar kaže zakon, već je pominjano na forumu. Ali, pravi problem nastaje ako ti ne priznaju cenu, nego smisle nešto svoje, iz "kataloga". E, taj "katalog" je kao crna knjižica Broja Jedan ili ona čuvena "svetlosna formula" po kojoj se svaka reč svodi na 666 i đavolja posla. :D
  • 0

#389 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 21 May 2013 - 05:28 PM

Misliš obrnuto? :) Carina je 0 %, a PDV 20. Tako bar kaže zakon, već je pominjano na forumu. Ali, pravi problem nastaje ako ti ne priznaju cenu, nego smisle nešto svoje, iz "kataloga". E, taj "katalog" je kao crna knjižica Broja Jedan ili ona čuvena "svetlosna formula" po kojoj se svaka reč svodi na 666 i đavolja posla. :D

Čini mi se da je homer imao nešto drugo na umu, naime kada naručiš preko dotičnog sajta moraš da platiš poštarinu, nema besplatnog slanja kao iz kine ali zato roba ide DHL-om što takođe znači da nejde klasičnim putem kroz carinu/otvaranje paketa/zahebanciju sa odokativnom procenom isl. već celokupan proces carinjenja se radi od strane DHL-a a kliko sam čuo, oni još uvek nisu krenuli da primenjuju ono pravilo "20% PDV na sve" već idu po starom bez PDV-a i carine do 50€ ne računajući isporuku, zato homer kaže 49,99 + poštarina...

Ali meni se nešto čini da je pitanje samo dana kada će i taj kanal da saseku, možda već sutra udare i tu PDV na sve, ništa me ne bi čudilo.
  • 0

profilepic.gif

#390 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 21 May 2013 - 06:04 PM

Ali meni se nešto čini da je pitanje samo dana kada će i taj kanal da saseku, možda već sutra udare i tu PDV na sve, ništa me ne bi čudilo.

A kod koga se bude zalomilo tog sudnjeg dana u DHL-u, ima da se cese k' pas pun buva. :lol:
  • 0

#391 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 21 May 2013 - 06:30 PM

A kod koga se bude zalomilo tog sudnjeg dana u DHL-u, ima da se cese k' pas pun buva. :lol:

ili druga varijanta: ima da se češe i tamo gde ga ne svrbi :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#392 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Postavljeno 22 May 2013 - 09:39 AM

Čini mi se da je homer imao nešto drugo na umu, naime kada naručiš preko dotičnog sajta moraš da platiš poštarinu, nema besplatnog slanja kao iz kine ali zato roba ide DHL-om što takođe znači da nejde klasičnim putem kroz carinu/otvaranje paketa/zahebanciju sa odokativnom procenom isl. već celokupan proces carinjenja se radi od strane DHL-a a kliko sam čuo, oni još uvek nisu krenuli da primenjuju ono pravilo "20% PDV na sve" već idu po starom bez PDV-a i carine do 50€ ne računajući isporuku, zato homer kaže 49,99 + poštarina...

Da, bas tako :)
Mislim onako kako sam napisao :D , a Sirius9 potvrdio. Vazi samo za taj sajt i provereno je 100%.
Pitanje je do kada ce da traje.

A kod koga se bude zalomilo tog sudnjeg dana u DHL-u, ima da se cese k' pas pun buva.

Na Benčmarku je neko pisao da je narucio za 80 evra, a dazbine su bile +85 evra (spedicija, pdv i carina). U slucaju da pocnu da primenjuju 20% pdv na sve, uvek moze da se odbije paket i na taj nacin izgubi 16-20 evra za uslugu slanja, a od prodavca se dobije refund.
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#393 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 22 May 2013 - 09:56 AM

Na Benčmarku je neko pisao da je narucio za 80 evra, a dazbine su bile +85 evra (spedicija, pdv i carina). U slucaju da pocnu da primenjuju 20% pdv na sve, uvek moze da se odbije paket i na taj nacin izgubi 16-20 evra za uslugu slanja, a od prodavca se dobije refund.

i upravo u ovome leži caka zašto carina tako otvoreno može da krade: znaju da imaš opciju da ne primiš robu i tako izgubiš 16-20€ za poštrinu (+ što najverovatnije nećeš dobiti 100% refund jer i slanje robe nazad košta a sve online prodavnice, koliko znam, imaju naznačeno da je kupac odgovoran za sve uvozne taxe i poreze tako da je kupac i kriv ako ne želi da primi paket te stoga plaća i troškove povratnog transporta tj. dobije umanjeni refund) ili izgubiš 10-15-20€ na precenjen PDV ali imaš robu.
Tako da u izboru "izgubiš pare/nemaš robu" i "izgubiš pare/imaš robu" mislim da će većina ići na drugu opciju, prva opcija ne pravi apsolutno nikakav gubitak carini a druga opcija pravi i te kakav dobitak...
  • 0

profilepic.gif

#394 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 22 May 2013 - 09:45 PM

U bre, pa džaba ovaj Paypal što je omogućen kada su nam zviznuli pdv na sve cccc...sad i iz kine, nema više poklona, tj ima, ali pdv....cccc...

Ajd neka javi neko ako kupuje skoro iz Kine kako je prošao!?!

Dakle sa onih sajtova CRC, EBAY... džaba smo krečili, ništa... :?:
  • 0

#395 ljiljak

ljiljak
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKragujevac

Postavljeno 22 May 2013 - 10:07 PM

Stigao paket iz Kine: IC reflektor cena 14,40$ i neka ogrlica za dresuru pasa (naručio za kolegu sa posla) cena 36,30$. Carina oporezovala samo ovu ogrlicu (procenili na 30$). Naplatili PDV 520 din + otvaranje paketa 110 din.
  • 0

#396 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 23 May 2013 - 02:42 PM

Dakle, dranje je krenulo, pre je sve islo GIFT i nama dodje cela postarina/carina do 50e free, tako?

Ne znam kada bih narucio majicu i gace, koliko bi me odrali, 20 % verovatno...

I od kada su uveli taj pdv, jel ima neka Uredba il nesto slicno, jel to uradise kada je dosao Paypal, nista ne razumem... :roll: Luda zemlja...
  • 0

#397 ljiljak

ljiljak
  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • LocationKragujevac

Postavljeno 23 May 2013 - 04:25 PM

Uredba je postojala i ranije ali su se naprasno setili da je primenjuju sa dolaskom PayPal-a. Vrlo verovatno 20%, samo zavisi na koliko će da procene vrednost.
  • 0

#398 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 23 May 2013 - 04:34 PM

20% sigurno, samo je pitanje kakva će biti procena, da li će podceniti ili preceniti, uglavnom ide ovo drugo...
  • 0

profilepic.gif

#399 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Postavljeno 24 May 2013 - 08:05 AM

20% sigurno, samo je pitanje kakva će biti procena, da li će podceniti ili preceniti, uglavnom ide ovo drugo...

Najbolje racunati 20% PDV sigurno, a ako se desi da prodje bez kao moja torba za bicikl juce, onda odlicno. :D
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#400 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5506 posts

Postavljeno 24 May 2013 - 08:26 AM

upravo stigli gumeni gripovi sa e.bay-a iz Nemacke