Kupovina iz Kine bez troskova postarine
Posted 13 May 2013 - 10:36 PM
Posted 21 May 2013 - 12:32 PM
Ljudi, ne znam kako se vama to dešava, izgleda imaju različite aršine, pa koga opletu, opletu, evo pre neki dan mi stigao paket iz Hong Konga 22usd bila vrednost, nije mi naplaćena carina, 30. aprila iz UK paket 49e + 20e poštarina DHL i nisu mi naplatili carinu....
samo ti bockaj, so na ranu, ulje na vatru
Bolje cuti, da ne prodjes kao (sto neki zaplicu) Tota
da te neki ljubomorni kolega ocinkari
pa sta ces onda?
Posted 21 May 2013 - 01:30 PM
izvinte ako je zvučalo kao bockanje, ja hteo da podelim moje iskustvo sa carinom... al da ne čuje zlo, u pravu si, bolje da ćutim....Ljudi, ne znam kako se vama to dešava, izgleda imaju različite aršine, pa koga opletu, opletu, evo pre neki dan mi stigao paket iz Hong Konga 22usd bila vrednost, nije mi naplaćena carina, 30. aprila iz UK paket 49e + 20e poštarina DHL i nisu mi naplatili carinu....
pa sta ces onda?
Posted 21 May 2013 - 03:45 PM
To je sigurno Sportsdirect paket.Ljudi, ne znam kako se vama to dešava, izgleda imaju različite aršine, pa koga opletu, opletu, evo pre neki dan mi stigao paket iz Hong Konga 22usd bila vrednost, nije mi naplaćena carina, 30. aprila iz UK paket 49e + 20e poštarina DHL i nisu mi naplatili carinu....
pa sta ces onda?
49,99evra+postarina = 0%pdv+carina
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"
Posted 21 May 2013 - 04:55 PM
Meni naplatili PDV (20 %) za lampu i par sitnica. Bilo je upakovano u koverat koji je na carini otvaran, ali osim poreza nije naplaćeno ništa drugo. I bar su prihvatili cenu koja je bila navedena na paketu, pa je sveukupno još ispalo korektno (po zakonu).Jel šišaju sada pakete iz Kine po PDV-U?
Misliš obrnuto? Carina je 0 %, a PDV 20. Tako bar kaže zakon, već je pominjano na forumu. Ali, pravi problem nastaje ako ti ne priznaju cenu, nego smisle nešto svoje, iz "kataloga". E, taj "katalog" je kao crna knjižica Broja Jedan ili ona čuvena "svetlosna formula" po kojoj se svaka reč svodi na 666 i đavolja posla.49,99evra+postarina = 0%pdv+carina
Posted 21 May 2013 - 05:28 PM
Čini mi se da je homer imao nešto drugo na umu, naime kada naručiš preko dotičnog sajta moraš da platiš poštarinu, nema besplatnog slanja kao iz kine ali zato roba ide DHL-om što takođe znači da nejde klasičnim putem kroz carinu/otvaranje paketa/zahebanciju sa odokativnom procenom isl. već celokupan proces carinjenja se radi od strane DHL-a a kliko sam čuo, oni još uvek nisu krenuli da primenjuju ono pravilo "20% PDV na sve" već idu po starom bez PDV-a i carine do 50€ ne računajući isporuku, zato homer kaže 49,99 + poštarina...Misliš obrnuto? Carina je 0 %, a PDV 20. Tako bar kaže zakon, već je pominjano na forumu. Ali, pravi problem nastaje ako ti ne priznaju cenu, nego smisle nešto svoje, iz "kataloga". E, taj "katalog" je kao crna knjižica Broja Jedan ili ona čuvena "svetlosna formula" po kojoj se svaka reč svodi na 666 i đavolja posla.49,99evra+postarina = 0%pdv+carina
Ali meni se nešto čini da je pitanje samo dana kada će i taj kanal da saseku, možda već sutra udare i tu PDV na sve, ništa me ne bi čudilo.
Posted 21 May 2013 - 06:04 PM
Ali meni se nešto čini da je pitanje samo dana kada će i taj kanal da saseku, možda već sutra udare i tu PDV na sve, ništa me ne bi čudilo.
A kod koga se bude zalomilo tog sudnjeg dana u DHL-u, ima da se cese k' pas pun buva.
Posted 21 May 2013 - 06:30 PM
ili druga varijanta: ima da se češe i tamo gde ga ne svrbi
A kod koga se bude zalomilo tog sudnjeg dana u DHL-u, ima da se cese k' pas pun buva.
Posted 22 May 2013 - 09:39 AM
Da, bas takoČini mi se da je homer imao nešto drugo na umu, naime kada naručiš preko dotičnog sajta moraš da platiš poštarinu, nema besplatnog slanja kao iz kine ali zato roba ide DHL-om što takođe znači da nejde klasičnim putem kroz carinu/otvaranje paketa/zahebanciju sa odokativnom procenom isl. već celokupan proces carinjenja se radi od strane DHL-a a kliko sam čuo, oni još uvek nisu krenuli da primenjuju ono pravilo "20% PDV na sve" već idu po starom bez PDV-a i carine do 50€ ne računajući isporuku, zato homer kaže 49,99 + poštarina...Misliš obrnuto? Carina je 0 %, a PDV 20. Tako bar kaže zakon, već je pominjano na forumu. Ali, pravi problem nastaje ako ti ne priznaju cenu, nego smisle nešto svoje, iz "kataloga". E, taj "katalog" je kao crna knjižica Broja Jedan ili ona čuvena "svetlosna formula" po kojoj se svaka reč svodi na 666 i đavolja posla.49,99evra+postarina = 0%pdv+carina
Mislim onako kako sam napisao , a Sirius9 potvrdio. Vazi samo za taj sajt i provereno je 100%.
Pitanje je do kada ce da traje.
Na Benčmarku je neko pisao da je narucio za 80 evra, a dazbine su bile +85 evra (spedicija, pdv i carina). U slucaju da pocnu da primenjuju 20% pdv na sve, uvek moze da se odbije paket i na taj nacin izgubi 16-20 evra za uslugu slanja, a od prodavca se dobije refund.A kod koga se bude zalomilo tog sudnjeg dana u DHL-u, ima da se cese k' pas pun buva.
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"
Posted 22 May 2013 - 09:56 AM
i upravo u ovome leži caka zašto carina tako otvoreno može da krade: znaju da imaš opciju da ne primiš robu i tako izgubiš 16-20€ za poštrinu (+ što najverovatnije nećeš dobiti 100% refund jer i slanje robe nazad košta a sve online prodavnice, koliko znam, imaju naznačeno da je kupac odgovoran za sve uvozne taxe i poreze tako da je kupac i kriv ako ne želi da primi paket te stoga plaća i troškove povratnog transporta tj. dobije umanjeni refund) ili izgubiš 10-15-20€ na precenjen PDV ali imaš robu.Na Benčmarku je neko pisao da je narucio za 80 evra, a dazbine su bile +85 evra (spedicija, pdv i carina). U slucaju da pocnu da primenjuju 20% pdv na sve, uvek moze da se odbije paket i na taj nacin izgubi 16-20 evra za uslugu slanja, a od prodavca se dobije refund.
Tako da u izboru "izgubiš pare/nemaš robu" i "izgubiš pare/imaš robu" mislim da će većina ići na drugu opciju, prva opcija ne pravi apsolutno nikakav gubitak carini a druga opcija pravi i te kakav dobitak...
Posted 22 May 2013 - 09:45 PM
Ajd neka javi neko ako kupuje skoro iz Kine kako je prošao!?!
Dakle sa onih sajtova CRC, EBAY... džaba smo krečili, ništa...
Posted 23 May 2013 - 02:42 PM
Ne znam kada bih narucio majicu i gace, koliko bi me odrali, 20 % verovatno...
I od kada su uveli taj pdv, jel ima neka Uredba il nesto slicno, jel to uradise kada je dosao Paypal, nista ne razumem... Luda zemlja...
Posted 24 May 2013 - 08:05 AM
Najbolje racunati 20% PDV sigurno, a ako se desi da prodje bez kao moja torba za bicikl juce, onda odlicno.20% sigurno, samo je pitanje kakva će biti procena, da li će podceniti ili preceniti, uglavnom ide ovo drugo...
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"
7 user(s) are reading this topic
0 members, 7 guests, 0 anonymous users