Jump to content

Fotografije
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1104 odgovora na ovu temu

#341 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4292 posts

Postavljeno 13 April 2013 - 10:23 AM

Ok a koji sajtovi su onda nepouzdani sto se tice kupaca?
  • 0
.

#342 logic

logic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 364 posts

Postavljeno 13 April 2013 - 10:39 AM

Hehehhee ajd dobro. Mada dx i nije nesto posebno povoljan ;)

ima priča o ovome na bezbroj foruma, DX nije najpovoljniji ali ako nešto krene po zlu, dobiješ pogrešan/nekompletan/neispravan proizvod ili ga uopšte ne dobiješ biće ti drago što si ga kupio na DX jer te neće držati par meseci na leru dok ne odustaneš.

Izvini ali koji to site radi tako? Ja uzimam ponekad sa dx i ebaya i nikad problema sa reklamacijama nisam imao. Pogotovo ako ide preko paypala. Dobijes nazad novac bez pogovora. Pogotovo na ebayu.
  • 0

#343 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 13 April 2013 - 10:43 AM

mislim da je dinodirekt najgori po svemu, nameštaju opise proizvoda, ne objavljuju one negativne, zavlače te maximalno, ja sam kod njih naručio samo jednom i to nešto sitno čisto za probu, oko 13 dolara, dva prizvoda, jedan dobio a drugi, evo ni posle 4 meseca i njegovog ponovnog slanja nije stigao a verujem da nikad ni neće stići...
Naravno neki imaju i pozitivnih iskustava sa njima...
@logic moraš imati u vidu da paypal radi od pre 3 dana kod nas + kako će ti vratiti pare ako trenutno postoji ograničenje da se preko paypal-a iz Srbije može samo plaćati a ne i primati novac!!!
  • 0

profilepic.gif

#344 4chan

4chan
  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Postavljeno 13 April 2013 - 10:47 AM

evo ni posle 4 meseca i njegovog ponovnog slanja nije stigao a verujem da nikad ni neće stići...!

Ne bi me čudilo da ga ovi naši nisu maznuli ;)
  • 0

#345 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 13 April 2013 - 10:54 AM

evo ni posle 4 meseca i njegovog ponovnog slanja nije stigao a verujem da nikad ni neće stići...!

Ne bi me čudilo da ga ovi naši nisu maznuli ;)

2 puta istu stvar!!! po mom iskustvu koverte ne otvaraju naročito one tanke i lagane a ovde je u ptanju flux pen, šta carinik zna šta je to...
  • 0

profilepic.gif

#346 logic

logic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 364 posts

Postavljeno 13 April 2013 - 11:24 AM

@Sirius9 Izvini zaboravio sam na to ;)
Sto se tice primanja para razlikuj refund i primanje novca tj naplatu prodatog proizvoda. za refund ti ne treba nista i vi mozete primiti refund tj povrat novca od trgovca. Sto se tice naplate za to trebas buisniss nalog tacno odredjenu karticu (recimo meni na vizi rada a na master card ne radi primanje novca). Nedajte da vas lazu trgovci tipa ne mogu vam vratiti novac ili morate prvo zaljuciti case na ebayu da bi vam mogli vratiti novac. Prvo pare pa onda sve ostalo. Imate rok od 45 dana od dana placanja da otvorite case na ebayu i paypalu. ako otvorite na ebayu neamte potrebe to raditi i na paypalu posto je to ista firma ali za druge stranice to ne vazi. Ako vas uvjerava da ce stici roba svakako otvorite case i cekajte mjesec dana a ako se priblizi i taj rok (30+45) trazite povrat novca.
Izvinjavam se onima koji ovo znaju ali i ja sam ucio na tezi nacin pa eto za one koji ne znaju.
Dino direct mi nikad nije ulijevao povjerenje i preporucujem da se prvo raspitate o stranici sa koje zelite nesto kupiti jer ako ce vas prevariti vjerovatno niste prvi u svijetu i negdje je neko nesto napisao.
  • 0

#347 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 13 April 2013 - 04:01 PM

Nedajte da vas lazu trgovci tipa ne mogu vam vratiti novac ili morate prvo zaljuciti case na ebayu da bi vam mogli vratiti novac. Prvo pare pa onda sve ostalo. Imate rok od 45 dana od dana placanja da otvorite case na ebayu i paypalu. ako otvorite na ebayu neamte potrebe to raditi i na paypalu posto je to ista firma ali za druge stranice to ne vazi. Ako vas uvjerava da ce stici roba svakako otvorite case i cekajte mjesec dana a ako se priblizi i taj rok (30+45) trazite povrat novca.

Slazem se.
Samo bih dodao...Najbolje je direktno otvoriti dispute na paypal-u. Jer u tom slucaju, paypal racun prodavca se automatski umanjuje (ili ide u minus, ako nema sredtsva) za pomenuti iznos, te prodavci reaguju vrlo brzo. Na ibeju ako otvorite, druga strana mozda ne odgovori ni narednih 10 dana, pa onda dok ebay presudi. Paypal to mnogo brze resava i uvek u vasu korist, ako ste zaista namagarceni. :wink:
  • 0

#348 logic

logic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 364 posts

Postavljeno 13 April 2013 - 04:08 PM

Ne znam otkud ti to. Na ebayu je to vrlo precizno. 30. dan poslije placanja mozete otvoriti case, trgovac ima 7 dana da odgovori a ako ne odgovri ebay automatski presudjuje u vasu korist i pare imate za par dana. Paypal to nema tako precizno vec je rok 45 dana od transakcije da otvorite case i jos 30 da se rijesi. Moja preporuka je uvijek prvo ebay.
  • 0

#349 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 13 April 2013 - 05:06 PM

Samo bih dodao...Najbolje je direktno otvoriti dispute na paypal-u. Jer u tom slucaju, paypal racun prodavca se automatski umanjuje (ili ide u minus, ako nema sredtsva) za pomenuti iznos, te prodavci reaguju vrlo brzo. Na ibeju ako otvorite, druga strana mozda ne odgovori ni narednih 10 dana, pa onda dok ebay presudi. Paypal to mnogo brze resava i uvek u vasu korist, ako ste zaista namagarceni. :wink:

Ne mozes da otvoris case na pay-palu ako si robu kupio na ebay-u (bices automatski usmeren na ebay), vec to moras uraditi direktno na ebay-u.

Case na PP otvaras samo ako kupovina nije napravljena preko ebay-a.
  • 0

#350 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 21 April 2013 - 12:38 PM

Nekad stigne za 2 nedelje, nekad 3, nekad 6 :?

Prvi put sam poručio online, baš sa DX. Naplata im prošla 8. aprila, 10. aprila me obavestili da je sve zapakovano. Onda ni traga ni glasa, a 17. aprila se konačno pojavila informacija da stoji u Hong Kongu i čeka transport za Srbiju. I dalje stoji tako. Računajući koliko je potrebno brodovima, pa onda dalje procedure i transporti, ne verujem da će da stigne za manje od mesec dana, odnosno ukupno barem 8 nedelja. :( Preselo mi. Ne zbog lampe koju sam poručio, nego je trebalo da uzimam još par sitnica, a izgleda da mi ne bi ni stigle za ovu sezonu.
  • 0

#351 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 21 April 2013 - 12:59 PM

To ti je lutrija sa kupovinom iz Kine. Nekada stigne za 10 dana a nekada prodje i vise od mesec dana.
  • 0
.

#352 spaske

spaske
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 21 April 2013 - 01:26 PM

Po mom iskustvu obično je potrebno oko 3 nedelje od poručivanja do stizanja pod uslovom da imaju na stanju
  • 0

#353 logic

logic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 364 posts

Postavljeno 21 April 2013 - 02:20 PM

Nekad stigne za 2 nedelje, nekad 3, nekad 6 :?

Prvi put sam poručio online, baš sa DX. Naplata im prošla 8. aprila, 10. aprila me obavestili da je sve zapakovano. Onda ni traga ni glasa, a 17. aprila se konačno pojavila informacija da stoji u Hong Kongu i čeka transport za Srbiju. I dalje stoji tako. Računajući koliko je potrebno brodovima, pa onda dalje procedure i transporti, ne verujem da će da stigne za manje od mesec dana, odnosno ukupno barem 8 nedelja. :( Preselo mi. Ne zbog lampe koju sam poručio, nego je trebalo da uzimam još par sitnica, a izgleda da mi ne bi ni stigle za ovu sezonu.

Ako gledas on line pracenje to nista ne znaci. Nekad recimo ne mozes uopste pratiti posiljku stalno stoji nepoznata i paf odjednom na carini ali generalno gledano dx nije bas ludilo od brzine.
  • 0

#354 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 21 April 2013 - 02:27 PM

Da, to prvo sam shvatio čitajući postove, a ovo drugo sad iz ličnog iskustva. :) I meni je čudno da na online praćenju piše da čeka utovar još od 15. aprila, ali dok ne nađem neku slatku Kineskinju iz Hong Konga nemam drugi način za praćenje/proveru. :)
  • 0

#355 logic

logic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 364 posts

Postavljeno 21 April 2013 - 02:31 PM

Ja ih imam dvije na skype ;) Sve ispod 25 ;)
  • 0

#356 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 29 April 2013 - 02:42 PM

Jel bi hteo neko da mi nabavi nešto iz kine sad. :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#357 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 29 April 2013 - 02:46 PM

Ja cekam da vidim koliko ce da mi rebnu pdv na 1,5 $. Sve mi se cini da necu ni da ga preuzmem :mrgreen: .
  • 0
.

#358 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 29 April 2013 - 02:56 PM

Nisi čuo novu vest! sad na vrednost pošiljke (koju utvrde po slobodnoj ličnoj proceni) najpre zaračunaju 10% carine a onda na sve to 20% PDV + ~100 dinara za otvaranje pošiljke... :evil:
  • 0

profilepic.gif

#359 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 29 April 2013 - 02:58 PM

Pa ne mogu da zaracunaju carinu ako je niska cena tj. ispod zakonskog minimuma. Mada kod nas sve moze.
  • 0
.

#360 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 29 April 2013 - 03:02 PM

Pa ne mogu da zaracunaju carinu ako je niska cena tj. ispod zakonskog minimuma. Mada kod nas sve moze.

Baš tako, u smrdljivoj srbiji može sve, baš čitam na ES, paket od 12$ procene na 20$, obračunaju carinu pa na sve to pdv i ispostave ti račun...
  • 0

profilepic.gif

10 članova čita ovu temu

0 članova, 10 gosta, 0 anonimnih korisnika