Jump to content

Fotografije
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1104 odgovora na ovu temu

#301 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Postavljeno 22 October 2012 - 05:46 PM

E sad ne budem lenj pa sačekam jedno 15-ak minuta da mi se neko javi u kontakt centru banke.
I kažu da je rezervisano više novca zbog kursne razlike

I kad placas evrima, proizvode sa evropejskim cenama, desava se ovo. Ali taj visak novca koji je skinut, uvek bude vracen. Kada se promena proknjizi nakon 6-7 dana, vidis na online racunu da ti je zaista skinuto samo onoliko koliko kosta proizvod.
  • 0

#302 Pandur

Pandur
  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationBatajnica

Postavljeno 22 October 2012 - 06:27 PM

Ali taj visak novca koji je skinut, uvek bude vracen. Kada se promena proknjizi nakon 6-7 dana, vidis na online racunu da ti je zaista skinuto samo onoliko koliko kosta proizvod.

Prva transakcija je bila 25. 09. i ništa nisu vratili.
I neće.
Ako budu vratili javno ću im se ovde izviniti da nisu baš toliki lopovi.
  • 0

#303 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 22 October 2012 - 09:38 PM

Čekaj, u pitanju je 0,75$ (za dve transakcije) ako sam dobro skontao!!! To je 66 dinara!!! Pa ne očekuješ valjda da će banka Inteza za džaba da ti odrađuje transakcije putem kartice čije mesečno održavanje (zapravo vođenje deviznog računa po kartici) inače ne košta ništa ???

Verovatno nisi znao ali ni paypal/moneybookers transakcije nisu besplatne, zapravo koštaju dosta više od 66 dinara!

Mislim, nemoj da se ljutiš ali meni to izgleda kao cepidlačenje, sigurno nisi kupio to što si kupio na TD zato što je ovde kod nas skuplje za 66 dinara pa hajde da uštediš to!!! Ako si nekad platio struju/telefon u banci, ako si nekad uplatio nekome pare iz jedne banke na račun u drugoj banci => uzeli su ti proviziju. Sutra umesto da odeš u costacaffe na kafu ti skuvaj istu sam i eto uštedeo si i za te prethodne transakcije i za par budućih a ako jedan petak/subotu ne izađeš sa društvom lako možeš da uštediš od 500-5000 dinara (zavisi od okolnosti) pa ti vidi. U pitanju je samo postavljanje prioriteta na pravo mesto, što kaže moj drugar (vlasnik teretane) kad mu kažu da je 2000 dinara za mesec dana upotrebe teretane skupo: "Izađeš sa društvom jedno veče i potrošiš tih 2000 bez problema a koliko puta mesečno izlaziš, teretana ti je 2000 za ceo mesec/svaki dan termin!!!"

P.S. i naravno, razlika koju pominješ nije linearna, ne znači da ako su ti na transakciju od 10$ skinuli 50 centi da će ti za kupovinu od 100$ skinuti 5$ (što opet nije ništa pošto to što u kini košta 100$ ovde se prodaje po 170-180$!!!)
  • 0

profilepic.gif

#304 Pandur

Pandur
  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationBatajnica

Postavljeno 22 October 2012 - 10:49 PM

Nemojte da me shvatite pogrešno. Sa svim tim se slažem.
Naravno da stalno dajem(o) mnogo više na kojekakve gluposti.

U pitanju je princip. Ako je transakcija besplatna onda bi trebalo da račun koji platim ne uvećavaju.

I jeste nešto tih 5$. Jer ja nisam paltio 105 već 100 $ proizvod. Ne želim da me varaju.
ALI ipak su oni banka.

Nije stvar u tome da ja kukam što su mi uzeli tih 60-70 din, već da to lepo napišu i definišu. Ili barem stave napomenu kod transakcije.
Princip.

P.S. Ja se ne bi bunio da mi svaki punoletni građanin Srbije svakog meseca uplati na račun 50 para. To je ništa za svakog građana, ali bi meni dobro došlo. n2:1097[1]
  • 0

#305 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 22 October 2012 - 11:18 PM

Nisam uopšte siguran ko "rezerviše" te pare - dešavalo mi se da mi ode i po par dolara više, ali uvek su mi nešto na račun posle par nedelja vraćali, valjda kada se transakcija na svim stranama završi. Jednostavno računaj na to i proveravaj posle nekog vremena. S Intesom stvarno imam samo dobra iskustva (ako je to sa bankama uopšte moguće :mrgreen: ).
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#306 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 22 October 2012 - 11:40 PM

I jeste nešto tih 5$. Jer ja nisam paltio 105 već 100 $ proizvod. Ne želim da me varaju.
ALI ipak su oni banka.

Nažalost moraćeš da se pomiriš sa činjenicom da u Srbiji (ne znam za dalje) niko neće džaba raditi za tvoj interes a ponajmanje banke, štaviše možeš da računaš da će (bilo koja) banka gledati da te zavrne što je više moguće na svakoj njihovoj "usluzi".
Ja kad sam otvorio račun u komercijalnoj banci onda mi je službenica lepo rekla "održavanje računa se ne naplaćuje za mesec kada nema priliva na račun" a onda se desilo da par meseci pošto sam ostao bez posla dobijem opomenu zbog duga na računu od nekih ~800 dinara???. Račun sam inače sravnio sa nulom kada sam podigao poslednju platu ali ga nisam zatvorio. Evo šta je bilo, banka je naravno bez ikakvog obaveštavanja klijenata izmenila cenovnik i počela da naplaćuje "održavanje" računa bez obzira imao primanja/priliv ili ne tako da su oni redovno skidali "svoje" sa praznog računa #-o
Rešenje: otišao sam kod šefa expoziture dao mu 200 dinara za zatvaranje računa i rekao da reši to kako zna i ume. Račun zatvoren...
A onda kroz par meseci prodam ja one glupe obveznice koje smo svi dobili i naglasim glupači u pošti da taj broj računa koji je naveden ne važi više, ona kaže nema veze doći će te pare na naš račun pa ćete ih podići ovde!!! Malo sutra, uplatili su pare na zatvoren i više nepostojeći račun u komercijalnoj banci, morao sam ponovo tamo da odem, oni su pare dobili na "privremeni račun" i opet sam morao da otvorim račun kod njih da bi uopšte digao te pare. Pre cele procedure službenica mi reče: "nije problem, zatvorićemo taj račun kad odradimo transakciju" 15 minuta kasnije: "znaš, ovaj račun ne mogu da zatvorim ali možda ti jednog dana opet zatreba!!!"
Došlo mi da odem do obližnje pumpe, uzmem za tih 3-4000 kolko je već bilo bezolovnog i sve ih zapalim u 3 lepe njihove debilne...

A sad da se vratimo na temu: kupovina iz Kine bez troškova pošterine, ima li još neko nešto da kaže na ovu temu? Molim prisutne da podignu 2 prsta :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#307 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5506 posts

Postavljeno 23 October 2012 - 05:56 AM

...Verovatno nisi znao ali ni paypal/moneybookers transakcije nisu besplatne, zapravo koštaju dosta više od 66 dinara! ...

mozes da pojasnis ovo, pliz, sta, kad, koliko i slicno vezano?
Narocito PayPal, jer ga (ponovo) uskoro ocekujemo u domovini :)
  • 0

#308 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 23 October 2012 - 08:22 AM

...Verovatno nisi znao ali ni paypal/moneybookers transakcije nisu besplatne, zapravo koštaju dosta više od 66 dinara! ...

Nažalost ne mogu da pojasnim pošto ni ja nemam paypal isl. nego plaćam za uslugu plaćanja putem istog, ako si me skontao :mrgreen: i znam da uvek ima nekih troškova "preko" a i ovako iz razgovora sa prodavcima, oni često pominju "paypal fees" par dolara po svakoj transakciji pa ti vidi, njima odlično ide :)
Inače poznanik moj koji ima drugara koji je radi u paypal-u i radio je na uvođenju istog kod nas kaže da nas je pp ostavio za 2015 godinu, a ja bi nekako imao više poverenja u njegove informacije nego u ono što šire mediji kod nas!!!
Evo vesti od pre neki dan: Menja se zakon, ali i dalje ostaju prepreke za dolazak PayPal-a
  • 0

profilepic.gif

#309 himzo

himzo
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1310 posts

Postavljeno 23 October 2012 - 09:24 AM

Zavisi od zemlje do zemlje, npr.
https://www.paypal.c...ebapps/mpp/fees
npr. ako kupuješ nešto tako da ne treba konverzija, kupovina je besplatna.
  • 0
Pozdrav

#310 IgorN

IgorN
  • Members
  • 5506 posts

Postavljeno 24 October 2012 - 08:50 AM

Nažalost ne mogu da pojasnim pošto ni ja nemam paypal isl. nego plaćam za uslugu plaćanja putem istog, ako si me skontao :mrgreen: i znam da uvek ima nekih troškova "preko" a i ovako iz razgovora sa prodavcima, oni često pominju "paypal fees" par dolara po svakoj transakciji pa ti vidi, njima odlično ide :)

koliko znam u kupoprodajnoj transakciji PRODAVAC placa uslugu transfera PayPalu
i to je neki procentualni iznos sa minimalnim pragom.

Ako se radi PayPal transfer lice-lice po defaultu placa posiljalac da bi primalac dobio "poslat" iznos
ali moze i dogovorno da se odluci.

Neki prodavci opet ne zele da placaju PayPalu procenat pa ne navode PayPal kao nacin placanja
ali na upit su saglasni da prime uplatu uz pristanak kupca da plati PayPal trosak.

Verovatno postoji jos varijanti za koje nisam cuo ali...u ovom kontekstu kupac nema dodatnih troskova PayPal-a za kupovinu iz Kine bez troskova postarine, tj usluga plaćanja PayPalom jeste besplatna.
  • 0

#311 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 24 October 2012 - 09:29 AM

ako postoji neka provizija ona je uglavnom uračunata u cenu proizvoda tako da ovako ili onako ti troškovi se prevaljuju na teret kupca bilo da ti prodavac kaže kako nema tih troškova a oni su već uračunati ili ti kaže da ih on plaća a zapravo opet uračuna iste u cenu proizvoda...
  • 0

profilepic.gif

#312 himzo

himzo
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1310 posts

Postavljeno 24 October 2012 - 11:23 AM

Da, prodavac se ugradio u cenu imajući u vidu troškove primanja uplate. Kupovina PayPalom robe iz inostranstva nije besplatna jer zahteva konverziju valute. Kurs će biti par procenata lošiji od onog u lokalnoj banci na primer.
  • 0
Pozdrav

#313 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 24 October 2012 - 01:09 PM

Bilo kako bilo na te sitne dodatne troškove koji nisu pomenuti u prvim redovima aukcije (figurativno rečeno) se uvek mora računati, džaba i mozgati zašto su tu i gde to ide pošto sigurno neće nestati... Isto kao sa troškovima transporta/dostave, nikad nisu navedeni u ceni proizvoda a uvek ih plaća kupac...
  • 0

profilepic.gif

#314 inginius

inginius
  • Members
  • PipPip
  • 36 posts

Postavljeno 27 October 2012 - 04:20 PM

Uh al se ovde zustro raspravlja :) nazalost i ja sam cuo za taj info o paypalu i najranije 2015. godini. Zna li neko, a ako je pitanje neprimereno neka mi se odgovori na pp, evropske sajtove sa free sipping-om. Ne mora to biti iskljucivo biciklisticka oprema, zanima me odeca, video sam dosta povoljno fleece jakne i vindbrejkere koje bih pazario rado ali nijedan od tih sajtova ne salje u Srbiju ili ako salju, dostava je skupa skoro kao roba tako da mi se ne isplati.
  • 0

#315 djole_ada

djole_ada
  • Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • LocationVojvodina, ADA (ne Ciganlija) - Trenutno Zemun

Postavljeno 06 December 2012 - 02:30 PM

Caos! Da li mogu nekog da zamolim kada bude narucivao nesto ubaci i moje :D jer mi se ne pravi kartica zbog jedne/dve stavke 8) Ako vec neko ima da, a nije mu tasko i da li vredi ovako nesto ( http://dx.com/p/cycl... ... pcs-158775 ) uzeti od njih ili ima i kod nas da ne cimam sad nikog ;) HVALA!! :mrgreen:
  • 0
To bicycle, or not to bicycle: that is not a question
http://www.cikloberz...a1e76e9d4==&t=1

#316 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 06 December 2012 - 03:21 PM

Ovoga sigurno imas i kod nas, samo je pitanje da li ima bas taj dezen (ako ti se ovaj iz nekog razloga svidja).

Ja bas malopre napravio/platio porudzbinu, tako da jbg drugi put mozda :)
  • 0

#317 djole_ada

djole_ada
  • Members
  • PipPipPip
  • 165 posts

Postavljeno 06 December 2012 - 07:09 PM

Kod nas u radnjama koje sam obisao nema takvih sarenih... a bas mi se svidja kako izgleda :) mozda naletim kod nas ili neko jos narucuje pa da se prilepim :D
  • 0

#318 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 December 2012 - 03:03 PM

Nisam viđao baš takve plave i žute kao sa dx-a ali bilo je kod nas da se nađe maslinasto zelena i crno-bela. Pitaj u Vektoru možda još uvek imaju, ja sam tamo kupio crno-belu.

http://www.vector-bi... ... t&Itemid=1

Samo nije baš identična kao sa njihove slike, uživo izgleda nešto drugačije, evo ti sličica...
Postavljena slika
  • 0

#319 djole_ada

djole_ada
  • Members
  • PipPipPip
  • 165 posts

Postavljeno 07 December 2012 - 06:58 PM

E super... Da li ti se to belo prlja?
  • 0

#320 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 07 December 2012 - 08:05 PM

Naravno, posle nekoliko vožni se usvinji, ko podloga za miša. Ali lako se i opere, axelom ili nečim za sudove.
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika