Jump to content

Fotografije
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1104 odgovora na ovu temu

#261 dule0911

dule0911
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 30 June 2012 - 03:07 PM

Nije bas biciklisticka oprema u pitanju, ali mozda ce nekome koristiti.
Externa baterija za mobilni telefon: http://www.dealextre... ... blue-54010

Korisna za duze voznje ako koristite GPS, ili idete na visednevnu voznju a mobilni koristite umesto navigacije. Ima sve zive konektore, tako da kompatibilnost sa ralicitim telefonima ne bi trebala da bude problem. Plus moze da puni sve sto se inace puni na USBu, tipa bluetooth slusalica, neki mp3 player i slicno. Izlazna struja je mala za neki tablet, mada sumnjam da neko to nosi sa sobom na bajsu.
Puni telefon prihvatljivo brzo (za bateriju od 1500mAh mu treba nesto manje od 3h), dolazi sa par kablova tako da mozete telefon da punite i dok ga koristite, a externu bateriju stavite u torbicu. Inace torbica koja se dobija sa baterijom je extra prakticna, moze u nju nesto i pored baterije da se stavi, a nije mnogo velika. Sama baterija ima metalno kuciste i ne greje se skoro uopste tokom punjenja tako da je pogodna i za "outside" upotrebu :)

Testirao sam kapacitet, moj telefon moze da napuni 3.5 puta 0-100% baterije, sto je oko 5200mAh. Odlican rezultat, imajuci u vidu gubitke, najvise zbog pretvaranja napona 5.0-3.7V (posto je USB izlaz 5.0V, a baterija telefona 3.7V). Neki na dealextreme-u su za isti model izmerili da ima oko 4500mAh, dal ima veze do baterije samog telefona ili konkretnog primerka externe baterije ne znam, ali sam veoma zadovoljan sa svojim primerkom.
Narucio sam je preko drugara pocetkom juna (zajedno sa jos nekim glupostima), stigla je za 10 dana - extra zadovoljan brzinom isporuke!
  • 0

#262 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 30 June 2012 - 03:31 PM

Koliko je debelo kućište?
  • 0

profilepic.gif

#263 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts

Postavljeno 30 June 2012 - 05:38 PM

Nisam otvarao bateriju, ali deluje bas bas cvrsto, znaci nije u pitanju limcic od 0.1mm vec solidno debelo aluminijumsko kuciste. U Srbiji sam nalazio plasticnjake za dosta vise para, a manjeg kapaciteta. Sa ovom baterijom opusteno mogu da zakucavam eksere :D

Salim se, ali izrada je bas robusna. Tesko da moze bolje za ovaj tip robe, jos po ovoj ceni...
Evo review-a jednog korisnika sa DXa: http://club.dx.com/f...hreadid.1028767
  • 0

#264 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 30 June 2012 - 06:55 PM

Pitao sam za debljinu da bi "video" koje su baterije unutra! Uglavnom vidim da su litijum polimer što nije tako dobro jer drastično smanjuje mogućnost reparacije kada baterije izgube kapacitet, da su 18650 litijum jon unutra bilo bi mnooooogo bolje.

Video sam inače na ebaju da prodaju kućište za AA ili 18650 baterije sa elektronikom koja radi identičan posao kao i ovo gore ali košta oko 6-8$ bez baterija naravno... i bez gomile priključaka...
  • 0

profilepic.gif

#265 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts

Postavljeno 30 June 2012 - 07:50 PM

Ima toga i na DX, samo mi je ovo kompletnije, prakticnije resenje, veceg kapaciteta itd...

Kada izgube kapacitet, za ove pare cu uzeti jos jedan... Jer za 25e mislim da nisam mogao bolje da kupim. Plus sto ga necu koristiti cesto, tacnije veoma retko (mozda 1-2 mesecno, ako i toliko) - cenim da ce potrajati bar godinu-dve.
  • 0

#266 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 07 July 2012 - 05:34 PM

Evo zašto je paketima iz kine potrebno tako dugo vremena da stignu :mrgreen:

Posted Image
  • 0

profilepic.gif

#267 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 July 2012 - 10:26 PM

Siriuse, na drugom forumu kažu ljudi da plaćanje Visa Internet karticom ide uvek iz eura, a tako stoji i u ugovoru ako sam dobro shvatio. Znači ako se plaća u dolarima i na računu su dolari, ide prvo konverzija u euro pa opet u dolar...
Si ti siguran da nisi imao te konverzije?
http://forum.benchma... ... ost2948866
  • 0

#268 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 17 July 2012 - 12:31 PM

A kako da proverim da li ima konverzije kad se to ne vidi ???
Nikad nisam uplaćivao evre na račun, uvek dolare, nikad nije bilo problema, svaka transakcija prošla za par sekundi/minuta a ako se ne varam, kada sam pitao službenicu da li je bolje uplaćivati evre ili dolare zbog toga što su na ino. sajtovima 99% dolari ona mi je rekla da većina klijenata koji kupuju preko nete tom karticom uplaćuju dolare...
  • 0

profilepic.gif

#269 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 17 July 2012 - 01:28 PM

A kako da proverim da li ima konverzije kad se to ne vidi ???

Otkud znam, ja tebe pitam kao već iskusnog naručioca :mrgreen:. Ja tek sad skoro napravio karticu. Ostaje samo još da uplatim keš kad skoknem do grada (eure ću uplatiti to mi je logičnije) pa da je isprobam.

Kakva je sad situacija, ima li problema i predugog čekanja sa prispećem možda?
I ima li još neki zanimljiv sajt koji vredi pogledati a da može plaćanje Visom (osim dx, tiny i dino)?
  • 0

#270 4chan

4chan
  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Postavljeno 23 August 2012 - 03:13 PM

Pozdrav svima,

Da li je neko naručivao skoro sa sajta http://www.dealextreme.com/ ?

Pročitao sam temu, video sam da su u problemima bili, pa se pitam da li su izašli iz tih problema?

Naručio bih 4 stvari, vrednost je oko 40 eura, dakle time bih izbegao carinu u Srbiji.

Hvala najlepše.
  • 0

#271 Player

Player
  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Postavljeno 23 August 2012 - 03:43 PM

Ja sam narucio xenone za auto pre malo vise od mesec dana i sve je stiglo ok.
Cekao sam malo vise od 3 nedelje.

BTW preko Dx kad narucujes skoro uvek izbegnes carinu bez obzira na cenu jer oni uvek povade stvari iz kutije i salju ti u onoj zastitnoj koverti.
Na carini u 99% slucajeva ne otvaraju koverte vec samo pakete, a i cenu na posiljci napisu mnogo manju.
Mene su xenoni izasli 40eura a na posiljci je pisalo: Gadgets 3.86$ :lol:
Kinezi su jednostavno kraljevi 8)

PS jedino ne treba naruciti 3 iste stvari u jednoj posiljci, jer ako slucajno otvore sve preko 3 komada se smatra da nije za licnu upotrebu nego za prodaju.
Onda ti lupe carinu ko da si firma plus ako taj artikal nikad nije uvezen u Srbiju pre toga onda se placa i homologacija :roll:
  • 0
Faster, Faster, Until The Thrill Of Speed Overcomes The Fear Of Death

#272 4chan

4chan
  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Postavljeno 23 August 2012 - 04:27 PM

Hvala na odgovoru i savetu.

Ja naručujem četiri stvari, od toga su dve iste. Pa ću da naručim iz dva puta.

Zanima me način plaćanja, mora li da se izvadi VISA kartica, pa onda preko nje? Ne želim da plaćam mesečno održavanje kartice. Imam dev. račun u Komercijalnoj banci.

Hvala, lep pozdrav.
  • 0

#273 Player

Player
  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Postavljeno 23 August 2012 - 06:10 PM

Ako su samo 2 iste mozes sve odjednom, nema potrebe iz 2 puta.
Mora da se izvadi kartica i kartica mora imati mogucnost placanja preko interneta tj. mora imati onaj kod (zaboravio sam kako se zove), uglavnom 3 broja su u pitanju.
Kad vadis karticu napomenes da zelis da placas preko interneta sa njom i dace ti takvu karticu.
Nisam siguran, ali negde sam cuo da u Intesi moze da se otvori devizni i da se uzme samo ta internet kartica i da se ne placa odrzavanje za takav racun.

Nema na cemu, pozdrav :wink:
  • 0

#274 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 23 August 2012 - 06:19 PM

A
Nisam siguran, ali negde sam cuo da u Intesi moze da se otvori devizni i da se uzme samo ta internet kartica i da se ne placa odrzavanje za takav racun.

Bas tako svi rade...
  • 0
.

#275 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 23 August 2012 - 06:21 PM

A i jedno dvadeset puta, u nekoliko tema, smo o tome pričali...
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#276 4chan

4chan
  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Postavljeno 23 August 2012 - 06:26 PM

Hvala vam na odgovorima. Javiću kako je sve prošlo.

A i jedno dvadeset puta, u nekoliko tema, smo o tome pričali...

Lakše mi je da pitam, nego da tražim po Forumu :oops: Lenj sam ovih dana, valjda zbog povrede kolena :oops:
  • 0

#277 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 23 August 2012 - 06:45 PM

PS jedino ne treba naruciti 3 iste stvari u jednoj posiljci, jer ako slucajno otvore sve preko 3 komada se smatra da nije za licnu upotrebu nego za prodaju.

Nema to veze. Porucivao sam i po 10-ak artikala, a prolazili su bez carine bez obzira sto je vrednost bila veca od dozvoljene (naravno, na paketu stoji manja vrednost). :wink:
  • 0

#278 Player

Player
  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Postavljeno 23 August 2012 - 07:11 PM

Moj drugar se napravio pametan i uzeo 5 tableta jer je dobio popust... na nekom drugom kineskom.
Kao prvo nije gledao sa cime salju i poslali su DHL-om, oni uzimaju skoro 50e za postarinu sa uracunatom spediterskom uslugom.
Kao drugo pozvali ga sa carine da plati neku surovu cifru jer je 5 kom u pitanju plus da plati homologaciju za te uredjaje.
Sve ukupno je prevazilazilo vrednost svih 5 tableta i to debeeelo.

Verovatno ti nece nista ako uzmes 5 carapa ili majica ili sitnice, ali tipa neka tehnika i tako to hoce sigurno.
Njemu su mu odmah rekli ti si to uzeo da preprodajes... pokusao je da se vadi da je uzeo da poklanja rodbini i tako to ali nije uspelo :)

U sustini se zeznuo jer je sve islo preko DHL-a...
  • 0

#279 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 23 August 2012 - 07:22 PM

U sustini se zeznuo jer je sve islo preko DHL-a...

Zezno se zato što je bio alav i što se nije prethodno informisao a ne zato što je išlo DHL-om...
  • 0

profilepic.gif

#280 Player

Player
  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Postavljeno 23 August 2012 - 07:36 PM

Informisao se... smarao me nedelju dana svaki dan na telefon sa pitanjima a kako a kako ono.
Ja mu sve lepo objasnim, a on na kraju ode i napravi glupost :roll:
Nije ni hteo da podigne paket pa su ovi poslali nazad, pa se naganjao sa kinezima par meseci za pare... na kraju ni ne znam kako se zavrsilo.
  • 0

4 članova čita ovu temu

0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika