Jump to content

Fotografije
- - - - -

Kupovina iz Kine bez troskova postarine

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1104 odgovora na ovu temu

#201 spaske

spaske
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 03 April 2012 - 06:00 PM

Ja sam imao samo jednu porudžbinu i nisu tražili nikakvo kopiranje, večeras planiram nešto da poručim sa Tinydeal-a pa videću koliko su oni efikasni.
  • 0

#202 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4292 posts

Postavljeno 03 April 2012 - 06:22 PM

Meni do sada nisu, a poslednju transkaciju sam odradio 30. marta. Da li su ti iste shipping i billing adresa?

Nisu. Prvi put se razlikuju.
  • 0
.

#203 skybeaver

skybeaver
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts

Postavljeno 03 April 2012 - 06:36 PM

Moguće da je do toga. Nisu se ni meni nikada razlikovale adrese, i nije mi tražena nikakva verifikacija.
  • 0
JoJ

#204 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 03 April 2012 - 07:46 PM

Ja sam 2 puta do sad naručivao za druge, adresa plaćanja i adresa isporuke su bile drugačije, i nikad mi nisu ništa tražili ali sam čuo da nekome traže, valjda ako ste im sumnjivi :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#205 djns

djns
  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Postavljeno 09 April 2012 - 05:39 PM

Radi probe sam 28.3.2012. porucio dve sitnice od Tinydeal-a. Danas sam dobio obavestenje i posiljku odmah podigao u posti. U pitanju je bilo magnezijumsko kresivo i citac kartica, sve ukupno 30 grama.
Do sada mi ovako brzo nista nije doslo.

Desava mi se da cekam po mesec i po dana posiljku od Dinodirecta koja je navodno otpremljena.

Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
  • 0

#206 spaske

spaske
  • Members
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 09 April 2012 - 06:05 PM

I ja sam naručio ovaj čitač kartica sa tiny-a i jedan bici dres, porudžbinu sam izvršio 04.04 a danas 09.04 mi je stigao mail da je porudžbina poslata, e sad videćemo za koliko će da stigne piše da bi trebalo da stigne za 15-20 radnih dana znači ja računam oko mesec dana toliko je otprilike trebalo i sa DX da stigne u mom slučaju. Jedino što mi nije jasno je to da poručena roba košta 27,95 evra a na računu mi stoji da je nedospela obaveza 29,52 evra i poslao sam mail sa pitanjem zašto se javlja ta razlika, odgovor još nisam dobio dok pri narudžbini sa DX kolika je bila vrednost toliko je i skinuto sa računa u cent isto.
  • 0

#207 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 09 April 2012 - 06:08 PM

Jedino što mi nije jasno je to da poručena roba košta 27,95 evra a na računu mi stoji da je nedospela obaveza 29,52 evra

zato što banka zbog moguće kursne razlike rezerviše malo više nego što je iznos plaćanja pa posle to vrate... barem kod inteze tako ide!!!
  • 0

profilepic.gif

#208 skybeaver

skybeaver
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts

Postavljeno 09 April 2012 - 06:43 PM

A jel vam dele pošiljke. Obično naručim sa DX-a, par stvari da nakupim onih 15$ za free tracking, i redovno mi podele pošiljku. Do sada je to obično bilo na 2 pošiljke, pa onda obe stignu sa trackingom, a sada su pošiljku izdelili na 3 dela. Jedna je poslata juče, 4 stavke sa trackingom, jedna stavka poslata danas, bez trackinga, i ostala je još jedna...

Ne kontam kako im se ovo isplati?! Aj kad nešto nemaju na stanju, pa da ne bi kao čekao. Ali sada su znači ladno jednu poslali juče, drugu danas :o
  • 0
JoJ

#209 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 09 April 2012 - 07:10 PM

DX je u govn*ma sad, napravili su sranj* od biznisa kada su otišli mesec dana na odmor a primali naručbine automatski i sad ne mogu da ispune sve na vreme, šalju kako im šta stigne na stanje da bi smirili ljude pa idu po logici da čim nešto imaju pošalju pa ako sutra dobiju ostalo poslaće i to. Meni do sad nikad nisu izdelili ni jednu naručbinu osim zadnje koja su podelili na čak 3 dela!!! Trenutno ni oni sami ne znaju šta rade...
Deljenje naručbine je naročito izraženo ako naručiš više stavki tipa 5-6-10 pošto verovatnoća da nekog od tih proizvoda nema na tanju raste exponencionalno što je više proizvoda zajedno u porudžbini.
Savet za DX: svaki proizvod odvojeno u korpu + broj za praćenje... pa makar napravio 5 porudžbina istog dana...
  • 0

profilepic.gif

#210 spaske

spaske
  • Members
  • 835 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 09 April 2012 - 07:24 PM

Jedino što mi nije jasno je to da poručena roba košta 27,95 evra a na računu mi stoji da je nedospela obaveza 29,52 evra

zato što banka zbog moguće kursne razlike rezerviše malo više nego što je iznos plaćanja pa posle to vrate... barem kod inteze tako ide!!!

Jeste ovo je plaćeno intesinom visa internet karticom
  • 0

#211 aztec

aztec
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 585 posts

Postavljeno 09 April 2012 - 08:02 PM

Kad Vam se porudžbina razdeli na više pošiljki-to uglavnom znači da su proizvodi fizički na različitim lokacijama.Ako kupujete predmete u okviru određene kategorije-najveće su šanse da stignu u jednom paketu....
  • 0
SPARK 10

#212 inginius

inginius
  • Members
  • PipPip
  • 36 posts

Postavljeno 13 April 2012 - 10:19 AM

Meni su delili do sada tri puta i po pravilu je bilo zato sto nemaju neki od predmeta na lageru. Cekao sam ih neko vreme i onda cancel-ovao i cekam da mi refundiraju. Fora je u tome sto ne vracaju pare sve odjednom nego na dva tri dana po 5-6 evra, duguju mi jos oko 3.5 evra i tako stoji jedno dvadeset dana. Inace upravu ste, oni su u raspadu do daljnjeg, treba sve proveravati prvo ima li na lageru pa onda narucivanje odvojeno. Ili tinydeal i slicni. Da li je neko probao Dhgate? Da li primaju karticu direktno? Ja sam cuo da su jedni od najboljih
  • 0

#213 skybeaver

skybeaver
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts

Postavljeno 13 April 2012 - 12:40 PM

Pa, ja sam i naručio sve što im je šatro On stock i vreme isporuke 2-4 dana. I evo, sada su jedan deo, 4 stavke, poslali u nedelju (sa trackingom), jednu u utorak (naravno bez trackinga) i poslednju u četvrtak. Razumem ja da nešto nemaju i neće im stići 20 dana, pa kao aj'. Ali ovo ne...inače ovo što je poslato u nedelju još se nije pojavilo na sajtu HK pošte. Sada je počelo i tu odugovlačenje :(
Obično mi je paket iz HK stizao u Srbiju za 2 dana i onda mu je trebalo još 3-4 do mene, a poslednji put mu je trebalo 15 dana.
  • 0
JoJ

#214 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 13 April 2012 - 12:45 PM

Inace upravu ste, oni su u raspadu do daljnjeg, treba sve proveravati prvo ima li na lageru pa onda narucivanje odvojeno.

Nema načina da se proveri šta ima a šta nema na lageru!!! Ja sam zadnji put ubacio jedno 20-tak (ne sećam se koliko je tačno bilo) proizvoda u korpu i onda lepo sačekao da mi se jave na četu, prosledio i brojeve svega što hoću da naručim i zamolio da mi kažu šta ima a šta nema na lageru, dobio sam "potvrdu" da od toga ima 7 stvari, 2 minuta nakon toga napravio sam porudžbinu sa onim stvarima koje kao imaju na stanju, ostalo sam sve izbacio i evo već više od mesec dana čekam 2 preostala proizvoda!!! Tako da nema načina da dobiješ tačan podatak, njih tamo mrzi da proveravaju ili im je sistem takav da jednostavno ne pruža tačan podatak tipa oni su juče dobili 200 komada X proizvoda i to se vidi ali se ne vidi da postoji 150 naručbina za taj proizvod koje su čekale dok dođe, da ima 50 onih koji su neki svoj proizvod koji čekaju jedno 5 meseci zamenili za X jer prvobitnog neće ni biti i još 20 koje treba da pošalju kao zamenu za defektne, tako da su zapravo u manjku 20 komada...
  • 0

profilepic.gif

#215 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 13 April 2012 - 03:43 PM

Da li je neko probao Dhgate? Da li primaju karticu direktno? Ja sam cuo da su jedni od najboljih

Pogledao sam malo i ovo je nešto kao kineski ebaj, nije sve pod "krovom" jednog prodavca nego gomila prodavaca na jednom sajtu, pride nije besplatna poštarina baš za sve & pride moraš dobro pratiti kolika je minimalna porudžbina kod svake stvari pošto je malo njih sa: "Min. Order: 1 Piece" a i cene mi deluju nešto skuplje nego dalje...
  • 0

profilepic.gif

#216 inginius

inginius
  • Members
  • PipPip
  • 36 posts

Postavljeno 13 April 2012 - 09:30 PM

Kada sam procitao prvu recenicu pozeleh da ti odmah odgovorim ali sam onda video da si napisao to sto sam hteo da kazem. Ja sam isto tako ih startovao na live help i izdiktirao sku i sve koji su mi rekli da su na lageru sam dobio uredno, ne znam da li je tvoj operator bio lenj ili se meni posrecilo ali dobro da si ovo napisao da znam za ubuduce.
  • 0

#217 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 13 April 2012 - 10:19 PM

verovatno ih mrzi onda, pošto mi je stigao jedan oštećen proizvod ja ih kontaktiram da sredim to, u to vreme još dva proizvoda su bila u pending statusu i dok su se oni javili jedan od njih je prešao u packing a drugi i dalje pending i ja kažem da zamenu (na koju su pristali) pošalju sa tim što se pakuje međutim pošto njima treba večnost da odgovore taj što se pakovao je prešao u šiped i ostao još jedan kao pending, sledeći moj odgovor je bio pa dobro pošaljite sa ovim što je pending, stiže njihov odgovor: "izvinte al taj proizvod nema na stanju hoćete li zamenu ili refundiranje?" (to je jedan od onih što su mi rekli da ima na stanju pre kupovine!!!) Ja odgovaram: "ne znam šta da vam kažem, to što ste mi dužni ukupno košta cc 11 dolara, evo vam lista od 35 proizvoda iz moje viš liste pa izaberite nešto u tom iznosu što ima na stanju i pošaljite mi to..." Stiže njihov odgovor: "U, upravo smo dobili onaj proizvod što vam dugujemno na stanje, poslaćemo vam zamenu za defektni pro. zajedno sa tim proizvodom." je rekoh super i oni mi zatvore tiket... To je bilo 8-4-2012, sve je još uvek u pending statusu!!!
Toliko o njihovoj doslednosti...

Inače ovo što reče skybeaver za poštu je true nažalost, Shipment Date: 5/April/2012 a na sajtu HK pošte sledeće: "The item was posted on 12-Apr-2012 and is being processed for delivery to the addressee."
  • 0

profilepic.gif

#218 inginius

inginius
  • Members
  • PipPip
  • 36 posts

Postavljeno 13 April 2012 - 10:34 PM

:D ala su se zamrsili... nista mi nije jasno onda, nemoguce je da su toliko neorganizovani i da nemaju nacin da brzo provere sta i koliko imaju jer tolika firma sa tolikim brojem narudzbina ne bi opstala ni dan. Sto se tice zamene predmeta koji su sa defektom to moram da ih pohvalim jer su sve sto je doslo i sa najmanjim problemom ili primedbom uredno refundirali i nisu nista trazili da im vratim nazad, ja se zezao sa bratom da ladno mozemo da dobijamo povremeno za dzabe :) pod uslovom da slazemo da nesto ne radi ima defekt ili sta god, pare se vrate a to sto si narucio ostane kod tebe. traze sliku pakovanja i predmeta, meni je defekt bio u usb-ovima koji nisu radili kako treba i to nisam mogao ni na koji nacin da pokazem preko mejla ili slika
  • 0

#219 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 13 April 2012 - 10:47 PM

Ne zna šta su i kako su ali imam utisak da bi im i ja bolje organizovao biznis nego što to oni rade tamo...
plus još ako sad budu slavili prvi maj pa odu da mirišu trešnje na dva meseca možemo opet da očekujemo srenj*...
  • 0

profilepic.gif

#220 zare

zare
  • Members
  • 4292 posts

Postavljeno 14 April 2012 - 07:42 AM

Izgleda da mi je promaklo ;), koji je to sajt HK poste na kome pratite posiljke?
  • 0
.

8 članova čita ovu temu

0 članova, 8 gosta, 0 anonimnih korisnika