Nije se nekada dešavalo ni jednoj GP a vozio sam ih mnogo. Odavno prestao da ih vozim ne samo zbog toga već i zbog nekog nedefinisanog "osećaja" da nikada ne znam da li je bušna, mekana, plastična ili mi je točak kriv. Preporodio se sa Schwalbe i Michelin.
Izbor guma
Postavljeno 28 July 2023 - 10:18 AM
Sad gledam tu neku moju tabelu gde pišem ove stvari.
Nije prešla mnogo, blizu 6 hiljada s stara je 3,5 godine.
Da, to je CONTI Grand Prix. Čuvana je znači u kući na suvom i tamnom mestu na točku ali evo rezultata.
Ona je u rangu odmah ispod te premijum GP5000 gde ne bi smelo da se ovo desi.(5200 din komad sada).
Šta si uzeo Smasher posle Contija pošto i ja moram menjati bez obzira što gazeći deo može još par hiljada km.
Čini mi se da se ovo nije dešavalo nekadašnjoj Grand Sport Race koja je po ceni ispod ove GP.
Uzeo sam Pireli P Zero Road. Troumio sam se između nje, Miselin Pro 4 i Scwalbe One. Na kraju rekoh da probam sa Pirelijem jer ko ne proba neće znati.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 28 July 2023 - 01:14 PM
A meni i 23 široka, ako već vozim drumaša.
Meni se ova guma CONTI GP dobro pokazala. To je jedina guma koja mi nije nakad pukla. Na kraju sam bio toliko siguran u nju da sam je i po makadamu vozio, sa svega nešto malo preko 200g težine. Baš je pouzdana. Ova mi je 6. koju uzimam ali bi ipak probao i nešto drugo malo, ako uopšte ima u toj gramaži, dimenziji i pouzdanosti
Postavljeno 28 July 2023 - 01:47 PM
Skoro sve premium gume svih proizvođača su jako slične težine. Da nisu, ne bi bile konkurentne i ne bi se prodavale.
Postavljeno 28 July 2023 - 02:27 PM
Pa ako su nekad neke gume pucale sa strane i ispadali im konci sa strane onda su to bile GP. Ali to prihvatiš kao normalno i teraš. Mislim da nema gume koja je toliko dugo godina imala uvek neku manu a opet se toliko dugo i relativno lepo vozila. Mada pre mislim da je tu u pitanju dostupnost pa i monopol zbog Planeta nego što je to sam kvalitet gume.
Postavljeno 29 July 2023 - 07:36 AM
Postavljeno 24 August 2023 - 07:04 PM
Uzeo sam Pireli P Zero Road. Troumio sam se između nje, Miselin Pro 4 i Scwalbe One. Na kraju rekoh da probam sa Pirelijem jer ko ne proba neće znati.
P zero je odlična, samo zna malo ebavati pri montaži. Ali uz malo pomoći sapunom ipak legne kako treba.
Pre nekoliko dana uzeh ovde na oglasima Schvalbe one 30-622 i već na prvi pogled deluje dosta kvalitetnije od Contija. U prvoj vožnji od 140-ak km nemam nikakvih zamerki.
https://picasaweb.go...208760685671353
Postavljeno 24 August 2023 - 09:17 PM
Pre nekoliko dana uzeh ovde na oglasima Schvalbe one 30-622 i već na prvi pogled deluje dosta kvalitetnije od Contija. U prvoj vožnji od 140-ak km nemam nikakvih zamerki.
Kvalitetnije u odnosu na koji Conti? Ja merkam neke 35-37 i razmišljam između Schwalbe One i Green Guard za višednevne ture. Znam da nisu iste, samo se raspitujem o iskustvima.
Postavljeno 25 August 2023 - 10:02 AM
Kvalitetnije u odnosu na koji Conti? Ja merkam neke 35-37 i razmišljam između Schwalbe One i Green Guard za višednevne ture. Znam da nisu iste, samo se raspitujem o iskustvima.
U odnosu na većinu pogotovu kad su treking guma u pitanju. Conti gume je i ranijih godina pratio loš glas. Podložne su pucanju sa strane. Može to tako da se vozi ali nije to to. Imao sam par novih gradprix 28mm i to donete iz Nemačke. I jedna se posle 3 meseca razdvojila na sastavu bočne i gazeće površine.
Mislim da su dosta izvikane i da se polovina cene daje na brend.
Sa druge strane Schvalbe na trekingu (delta cruser plus) trpe maltretiranje po kamenju, zemlji, makadamu i to na biciklu koji nosi komplet bisage. I nema problema sa njima.
Na drumskom kotrljam na Pireli P zero i P7.
Zero je malo nežnija ali je guma TOP klase. P7 je za naše uslove odlična sa povoljnih 22-25€. Nažalost kod nas ih nema.
Schvalbe one koje sam nedavno montirao su uzete kao korišćene, u odličnom stanju. Radni pritisak im je za 1 bar niži od Contija te su izuzetno udobne na lošoj podlozi.
Ovih dana će imati malo ozbiljniju vožnju pa ću videti kakve su na terenu.
Postavljeno 25 August 2023 - 11:00 AM
U odnosu na većinu pogotovu kad su treking guma u pitanju. Conti gume je i ranijih godina pratio loš glas. Podložne su pucanju sa strane. Može to tako da se vozi ali nije to to. Imao sam par novih gradprix 28mm i to donete iz Nemačke. I jedna se posle 3 meseca razdvojila na sastavu bočne i gazeće površine.
Mislim da su dosta izvikane i da se polovina cene daje na brend.
Sa druge strane Schvalbe na trekingu (delta cruser plus) trpe maltretiranje po kamenju, zemlji, makadamu i to na biciklu koji nosi komplet bisage. I nema problema sa njima.
Na drumskom kotrljam na Pireli P zero i P7.
Zero je malo nežnija ali je guma TOP klase. P7 je za naše uslove odlična sa povoljnih 22-25€. Nažalost kod nas ih nema.
Schvalbe one koje sam nedavno montirao su uzete kao korišćene, u odličnom stanju. Radni pritisak im je za 1 bar niži od Contija te su izuzetno udobne na lošoj podlozi.
Ovih dana će imati malo ozbiljniju vožnju pa ću videti kakve su na terenu.
Hvala na opširnom objašnjenju! Ja sa Contijem nisam imao problem, vozim ultrasport na drumašu već godinama (jedan jedini par guma, već sam zaboravio kada sam ih kupio... Lagan sam pa traju), a na gradskom contact speed koje su mi preširoke i lako se buše. Nisam imao problem sa ispucalim zidovima (mada sam to viđao na raznim polovnim gumama), ali se slažem da su preskupe.
Postavljeno 25 August 2023 - 03:32 PM
Hvala na opširnom objašnjenju! Ja sa Contijem nisam imao problem, vozim ultrasport na drumašu već godinama (jedan jedini par guma, već sam zaboravio kada sam ih kupio... Lagan sam pa traju), a na gradskom contact speed koje su mi preširoke i lako se buše. Nisam imao problem sa ispucalim zidovima (mada sam to viđao na raznim polovnim gumama), ali se slažem da su preskupe.
Imao sam i jedan par Ultrasport. One su mi bile ok, ako zanemarimo što se lako pribuše jer nemaju zaštitu. Ispade da su izdržljivije od Granprix a jeftinije.
Postavljeno 16 September 2023 - 07:09 AM
Postavljeno 16 September 2023 - 07:20 PM
Drugaru trebaju nove gume za drumaša i ne može da se odluči između Schwalbe One addix i Conti Ultra Sport 3 u veličini 25mm. Obe gume su skoro iste cene. Neko vaše mišljenje šta je bolje?
Mislim da će jedva primetiti razliku. Ja nešto nisam lud za Schwalbe drumskim gumama, ali na tom nivou rade posao isto kao Conti.
Postavljeno 16 September 2023 - 08:00 PM
Mislim da će jedva primetiti razliku...
Ja bas nisam siguran u to jer se dosta razlikuju u sari na gazecoj povrsini. Zato sam napisao da kupi po jednu od svake pa ih naizmenicno stavi napred i pozadi i vidi sta dobija a sta gubi... Mozda mu se svidi jedna od dve kombinacije a mozda na kraju odluci da mu samo jedna guma odgovara i dokupi istu takvu...
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika