Evo prvi izveštaj o roze gumama iz ličnog iskustva. U subotu bušim klasičnu butil gumu, menjam ovom roze TPU od 34g sa plastičnim ventilom od 65 mm (izgleda odvratno na plitkim točkovima, ali su planirane za duboke). Naduvam na početku pumpom, vidim da nije lepo sela oko ventila. Razlog: ventil nema navoj, može da se pomera unutra/van. Kad sam nabacivao pumpu na ventil, malo sam gurnuo ventil ka obruču, pa to nije lepo leglo. Videlo se da spoljna guma ne naleže na felnu kako treba. Shvatio grešku, izvukao ventil, još malo naduvao pumpom i kad sam video da je sve leglo kako treba, ispalio CO2 patronu. Odvezao 80km taj dan bez problema.
Došao kasno kući, dočekalo me koješta i ne zamenim tu roze gumu, čak je nisam ni pumpao niti proverio pritisak. U nedelju ujutro se probudio rano i odem na kraću vožnju, činilo se sve OK. Večeras dođem kući, guma prazna (ne sasvim, ali nije za vožnju). Nagađam da je možda zato što je naduvana sa CO2, negde sam pročitao da ni butil baš ne drži dugo CO2 i da treba naduvati pumpom po povratku. Ne znam da li je istina.
Plan za sutra je da se gume montiraju na točkove za koje su kupljene pa ćemo da vidimo kako drže pritisak. Još nisam siguran da li mogu da prebacim ovu korištenu, obzirom da je sada montirana na 30mm gumu (stvarna širina 31mm), a sutra montiram 28mm gume kojima je stvarna širina 27-27,5mm. Za dva - tri dana javljam kako drže pritisak.