Izbor guma
Posted 25 April 2023 - 03:37 PM
Koja binbila najbolja kupovina do 2500 da je bez žice,ostao bih na 25mm?
Posted 25 April 2023 - 03:59 PM
Mora malo i rukama da se pomogne, mamažeš sapunicom, ali više sapuna nego vode da bude što klizavije, ili kupiš scwalbe namensku pastu za to, naduvaš na pola do 1 bar taman da možeš rukama, tj. palčevima da izvučeš gumu i uvučeš u unutrašnjo falc, gledaš da kontrolna linija bude jednako udaljena od felne, kad to uradiš napumpaš i gotovoPozdrav...treba mi preporuka za drumske gume...imao sam conti grand sport 25mm...bile su na bajku i vozio ih 600km ali su istrosene,ispucala ,sa strane se i rasile malo...uzmem kenda 900 din komad i najveca zamerka kad naduvam ne moze svuda ravnomerno da izadje iz felne ,mackao sapunicom,duvao na 9bari max je 6 i ooet nije najbolje...
Koja binbila najbolja kupovina do 2500 da je bez žice,ostao bih na 25mm?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Posted 25 April 2023 - 08:40 PM
Koje?
Ima ih pun....https://www.pirelli....oad-bike/28-622
Jel neko probao Good year (ima ih u Abu Dhabi-ju, tast mi ide na nedelju dana tamo, taman da ne ide za džabe)https://www.probikek...e/12900446.html
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
P Zerro.. fina guma ali poprilično nežna.
P 7 sport.. ja sam uzeo još jedan par. Prilično lagana, odlično leži na asfaltu. Odlična guma sa cenom od 22 do 25€. E da, skidanje i nameštanje bez montirača je gotovo nemoguća misija.
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 25 April 2023 - 08:45 PM
Porucio, stigle, ali nisam montirao. Zauzimaju mnogo manje prostora u torbici kao rezervne mego ove sto inace koristim. Stilo za par nedelja sa Aliexpresa.
Znači još uvek kao rezervne zbog mase i prostora, nisu još uspele da zamene klasične. Možda će i ostati tu u torbicama samo i u budućnosti.
Posted 25 April 2023 - 08:52 PM
Posted 25 April 2023 - 09:03 PM
Nisu one skuplje već poštarina malo podiže cenu.
Posted 07 May 2023 - 12:57 PM
Šta nisam!?
Treba da dodju svaki dan
I da dodam, izmedju ostalog, valjda ako se koriste ove gume sa tipa spoljašnjom gumom 32, ne mogu se koristiti posle sa 25-icom, odnosno može ali biće "viška gume" pa treba voditi računa o "pakovanju" ispod spoljašnje, da se ne previje. Ovo i nema potrebe da se radi do duše tako da i nije neka mana.
Posted 07 May 2023 - 07:31 PM
Ono što je sigurno bar za sada, biće dobre kao rezervna guma a za stalnu upotrebu još je rano govoriti.
Ali evo još nekih detalja.
Pominje se da TPU dosta glasnija pri kotrljanju, da je manje udobna od lateksa, i izražava se zabrinutost za ponašanje pri značajnom povećanju temperature pri kočenju kočnicama koje nisu diskovi, da tako kažem, pri dugačkim spustovima, pa se pominje da ova standardna od 36g nema bojazni za to dok lakša (24g) može možda imati problem sa visokim temperaturama. Raniji modeli sa platičnim ventilima su imali probleme ranije dok ovi sa metalnim nemaju kako se navodi.
Sad, šta je sve od toga tako a šta nije, da li mogu zameniti dosadašnje gume, koliko je + a koliko - videće se u praksi vremenom od iskustava samih korisnika...
Posted 07 May 2023 - 08:05 PM
Ala je čovek napravio review unutrašnjih guma, alal mu pogača. Pobednik je deo kada prikazuje kako se te gume prave u fabrici. Ne znam nikog ko je ikada napravio tako kompleksan utisak o unutrašnjim gumama. I mene je definitivno ubedio i naručujem i ja te gume. Taman da ih uparim sa novim drumskim gumama kad se nakanim da ih montiram, to jest kad ove stare iscedim do zadnjeg šava.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users