E sad pitanje za milijon sendvica sto bi rekao Basara, da li kruce felne uticu na trosenje guma i da li prednji i zadnji tocak predju istu razdaljinu ili zadnji tocak slajfuje dok pogoni. Aa? Aa?
Izbor guma
Postavljeno 02 November 2022 - 07:35 PM
aj mi odgovori ono za šmirglu, ako ti nije teško
Postavljeno 02 November 2022 - 07:36 PM
puAlBabaVozi.jpg
Ako baba krene da se okreće na zadnjem točku, prednji točak će preći daleko veće rastojanje nego zadnji, ali će pri tome prednja guma ostati praktično netaknuta u odnosu na zadnju.
Zadnji točak šlajfuje ako je baba mega jaka.
Haha! Uleteo si u temu sa digresijom u pravi čas!
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 02 November 2022 - 07:37 PM
Postavljeno 02 November 2022 - 08:22 PM
Postavljeno 02 November 2022 - 08:57 PM
Nisam mislio na mega slajfovanje nego na mikro slajfovanje. Bilo bi zanimljivo meriti brzinu i daljinu posebno za prednji i zadnji tocak a istovremeno, da vidimo sta bi se otkrilo. Takva merenja garant ni Nasa nije radila.
ja bih predložio merenje 10 vožnji laganim tempom, sporo... i 10 vožnji svom snagom. Sve na zadnjem točku. Sve na istoj stazi.
Onda poređenjem rezultata, srednje vrednosti, prosečnog odstupanja u prvom i drugom slučaju može nešto da se zaključi.
Postavljeno 03 November 2022 - 08:33 AM
A pazite sad ovo, znate ono kad vozite autom po kaldrmi 30 na sat a ono otpadaju bubrezi kako trese. Ja zato teram po kaldrmi 120 i milina jedna, jedva malo trucka. Naravoucenije: gume se vise trose kada se vozi sporo.
Kako si ti pametan, pa ja se toga nikada ne bih setio. Vidim da volis da otkrivas nove stvari. Probaj da vozis godinu dana u rikverc pa nam javi kako se trose gume.
Postavljeno 03 November 2022 - 08:43 AM
U rikverc kad se vozi, gume se obnavljaju
(Mislim da kod kolege iznad nisi prepoznao sarkazam kojim pokušava obesmisliti rasprave u koje je uloženo toliko truda i znanja)
Odlicno sam ja sve prepoznao, ali sve ima neke granice ukusa i neukusa. Forum i sluzi da se iznesu razlicita misljenja. Forum nije partijska stranka, gde svi moramo da potvrdno klimamo glavama, kada sef nesto kaze. I oduvek je tako bilo na svi forumima. Ali cemu sad ovako izivljavanje. Da sam moderator sve bih to pobrisao i upitio opomene.
Postavljeno 03 November 2022 - 09:20 AM
Ozbiljan sam ja, znate ono kad vozite visokom kadencom pa guza manje zulja nego kad se vozi niskom kadencom. Tako i ovo svaka neravnina na tlu podize bicikl sa vozacem ili makar trosi gume vise, pa sto je manje truckanja to je manje trosenja gume. Ono sto se vama cini kao gladak put za gumu svakako nije. Znaci brze vozite i brze okrecite pedale pa ce gume duze da traju i guza manje da zulja.
Postavljeno 03 November 2022 - 03:23 PM
Ozbiljan sam ja, znate ono kad vozite visokom kadencom pa guza manje zulja nego kad se vozi niskom kadencom. Tako i ovo svaka neravnina na tlu podize bicikl sa vozacem ili makar trosi gume vise, pa sto je manje truckanja to je manje trosenja gume. Ono sto se vama cini kao gladak put za gumu svakako nije. Znaci brze vozite i brze okrecite pedale pa ce gume duze da traju i guza manje da zulja.
Mislio sam da je upravo obrnuto, da manje strada dupe kad se vozi manjom kadencom, pošto se jače gazi nogama i dupe trpi manji pritisak.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika