Kako znaš ko koliko ima snage na forumu?
Tu ti trebaju neki drugi brojevi i parametri.
Evo ja večeras "ubih" 30 takozvanih "praznih" km po gradu, sa prosečnom brzinom 16, znači skoro dva sata vožnje. Da sam imao powermetar bilo bi nešto bedno, ispod 100w. Strava estimated kaže 59w. Na svakoj pa i blagoj nizbrdici tipa 2% ne okrećem pedale, a i kad okrećem jedva da išta stiskam. Pola vožnje sam recimo mogao preći i bez lanca. Ali kilometri se nakupe. I lanac će trajati večno u takvom režimu iako taj drumaš pređe godišnje ne mnogo manje od glavnog, karbonskog. Na kojem btw lanci i gume ni u ludilu ne mogu da traju toliko, jer recimo istih 30 km na treningu mogu da pređem za 45 minuta, sa 40 na sat i gazeći 300 vati, to su dva sveta.
Inače što se guma tiče, celo moje ne samo društvo nego i okruženje koje znam, većina voze grand prix 5000, ubedljivo su najpopularnije. A ko ozbiljno vozi, te gume ne mogu da izdrže ni jednu celu sezonu. Kod guma veliku ulogu igra i težina vozača. Ja lično ih sporo trošim, nakupilo se bezbroj polovnih i ne nazire im se kraj, iako su neke nabavljene kao već potrošene, ne uspevam da ih dokrajčim.