Jump to content

Fotografije

Izbor guma

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
770 odgovora na ovu temu

#261 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 posts

Postavljeno 05 July 2021 - 08:21 PM

Ne znam ni ja, zato i pitam da li neko ima iskustva iz prve ruke :)

• 0

#262 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3282 posts

Postavljeno 05 July 2021 - 08:42 PM

Uvek, ali treba poci od sebe prvo pa onda kriviti druge... Ljudi kao socijalna bica su veoma osetljivi na ismevanje i izopstenje iz okoline, zato uvek gledamo da ne "strcimo" previse. I umesto kad postanemo zrtve takvog ponasanja da razvijemo empatiju i razumevanje obicno trazimo nekog drugog da mu se podsmevamo pa nam kao bude lakse.

Jako lepo napisano, i nažalost istinito.

Bicikl zapravo jeste jedna jako jednostavna i lepa naprava koja ne mora i ne treba da košta mnogo. Ljudi su ti koju su u želji da kroz biciklizam istaknu kako imaju bolje, više i vrednije od drugoga i da ih to zapravo čini boljima od drugih, ustvari napravili od njega snobovski sport.
  • 1

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#263 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14941 posts

Postavljeno 05 July 2021 - 08:43 PM

Da ne zaboravim, tecnost za zaptivanje je mnogo efikasnija kada su pritisci u gumi nizi tj. kada su gume siroke... I negde sam vec pisao da su one jeftine Ponely unutrasnje gume jako debele i teske, stavio sam jednu na bicikl ispod spoljasnje Schwalbe jer nisam imao poverenje u Svalbinu zastitnu traku delovala mi nekako suvise tanko. Do sada prodje skoro dve godine voznje po Beogradskom asfaltu bez busenja. Sad kad sam ovo napisao i aktivirao Marfijev zakon odoh da proverim u kakvom mi je stanju rezervna guma :)

• 0

#264 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 posts

Postavljeno 06 July 2021 - 08:07 AM

Shvatio sam u čemu je možda problem - gledam specifikaciju bajsa, s njim su stigle unutrašnje gume Schwalbe SV17A Light... Imao sam tu Schwalbe light gumu i na brdskom biciklu i znam da mi nešto nije baš dugo potrajala, verovatno zbog toga što je lakša. Samo mi nije jasno koji genije je smislio stavi Light gumu na bajs koji ima blatobrane, dinamo, pak-treger i sl, pa nije da mu je svaki gram bitan... Pogotovu još kad je i vozač potežak. Ništa, videću kako će se sad ponašati ove "normalne" pa ću na osnovu toga dalje zaključivati, jer sam sad ostao u potpunosti bez tih light :)

• 0

#265 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 06 July 2021 - 08:57 AM

Offtopic pi*denje

Ja sam kupio auto od 1500e i ide koliko košta (đubre).

Bicikla jeste jednostavna stvar ali ne mislim da je tako jednostavna za napraviti (da se ništa ne pomeri u toku varenja). Ako ne cenite tuđi rad i i tuđe znanje (to mnogo košta) zašto bi neko cenio vaš rad. Moleraj je jako jednostavan posao, davanje injekcije, šišanje, nacrtati projekat za kuću i itd... Tužno je shvatiti da razlika u Srbiji i Nemačkoj je samo u mentalitetu "to je dovoljno dobro".

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
  • 0

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#266 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 06 July 2021 - 10:41 AM

@Serbian_SPIRIT

lepo si ovo srocio n2:drinks

• 0

#267 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14941 posts

Postavljeno 06 July 2021 - 01:28 PM

Trebali su Nemci da se vise trude tokom prvog i drugog svetskog rata pa bi mozda pobedili. Razlika je sto Nemac nece pljuvati po svom narodu i drzavi ali Srbin hoce.

• 4

#268 Cvija

Cvija
  • Members
  • PipPipPip
  • 100 posts

Postavljeno 02 August 2021 - 06:29 PM

Nemac ne pljuje zato sto drzava stoji iza njega,u Srbiji iza tebe je samo tvoje dupe.

Inace moram da pohvalim schwalbe cruiser ili mrathon cruiser gume(nisam siguran koji je model) u vel.26.Kupio sam polovan bicikl pre 3 meseca koji je na sebi imao taj schwalbe.Napumpao ih i drzi taj pritisak i dalje.To mi se nikada ili vrlo retko desavalo.

Misljenja sam bio da slick drzi bolje pravac...vozio wtb thickslick NOVE u dimenziji 29 koje nisu ni prici polovnom schwabicu.

Od sada,pa na dalje i ubuduce nemam dilemu.

• 0

#269 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14941 posts

Postavljeno 02 August 2021 - 07:02 PM

Valjda drzi vazduh zbog unutrasnje a ne spoljasnje. Nije Nemac glup, zna kad bi bio protiv drzave da bi osetio njen gnev, eno ih malo pendrece one koji su protiv vakcinisanja...

• 1

#270 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 03 August 2021 - 08:23 AM

Nemac ne pljuje zato sto drzava stoji iza njega,u Srbiji iza tebe je samo tvoje dupe...

Moje mišljenje je da Švaba ne radi posao da bude dovoljno dobro nego ima neki standard za koji možeš da ga držiš i da mu tražiš da bude po tome. Onda dolazi državni aparat sa institucijama koje izvrše inspekciju kvaliteta urađenog posla. Nisam pljuvao ne znam što si tako shvatio.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
  • 0

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#271 mirek200

mirek200
  • Members
  • 1370 posts

Postavljeno 03 August 2021 - 10:58 AM

Valjda drzi vazduh zbog unutrasnje a ne spoljasnje. Nije Nemac glup, zna kad bi bio protiv drzave da bi osetio njen gnev, eno ih malo pendrece one koji su protiv vakcinisanja...

Auuu! opet  Mao Ce Dung filozofirra. Pa u kojoj drzavi ljudi  ne osete gnev drzave kada su protiv drzave.  I gde ne pendrece?

• 0

#272 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2021 - 11:06 AM

Pendrečićemo i mi "državu" ako bude trebalo, nije prioblem, vrlo rado. Ko god stane na put slobodi i osnovnim ljudskim pravima.

• 1

#273 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14941 posts

Postavljeno 03 August 2021 - 02:10 PM

Hvala ti Gadjane i Mirek200-u sto ste se izborili za zakon o rodnoj ravnopravnosti :) (link)

• 0

#274 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3282 posts

Postavljeno 03 August 2021 - 05:59 PM

Jel probao neko možda gume Schwalbe Comp CX? Na recenzijama je prosečna ocena preko 4, ali mi deluje malo nerealno da je tako jeftina guma tako dobra...
  • 0

#275 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14941 posts

Postavljeno 03 August 2021 - 07:30 PM

A sta pise u recenzijama,dao sam 10e za gumu i jos uvek je na tocku :) Ja sam cuo da se sare brzo potrose ako vozis po asfaltu like so:

cxcomp.jpg

• 0

#276 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 03 August 2021 - 07:48 PM

Koja je realna korist od recenzije guma na internetu?

Sta moze da napise neko ko je platio i dobio gume kakve god da su...
Super, lepe su, dobio sam to sto sam platio... pa jos su nove i sveze.

kakva ce biti ta guma posle 1000, 5000 ili 10000km?

Ta recenzija bi vredela.

Uz sve to korisnik jeftinije gume nema neka velika ocekivanja, dok kupac skuplje stvari uvek vise zakera, ali ni jedan ni drugi nemaju priliku da napisu realnu recenziju nakon kupovine novih guma.

• 1

#277 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3282 posts

Postavljeno 04 August 2021 - 07:34 PM

U pravu ste vas dvojica, donekle. Recenzije su svakakve, od onih tipa "jako su lepe na prvi pogled" do onih "kupujem već drugi ili treći par jer sam oduševljen". Koliko se brzo troše na asfaltu pojma nemam, ali kome je namena da vozi prevashodno na asfaltu trebalo bi ipak nešto drugačije da izabere.

Svakako, ubedljivo najjeftinija CX guma od krštenog proizvođača....

• 0

#278 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3282 posts

Postavljeno 13 April 2022 - 08:38 PM

Ako nekom treba preporuka za solidne gravel gume, to su ove:

https://www.decathlo...9510?mc=8539865

Kao i sve drugo u Decathlonu kod nas u Srbiji, jako je veliko pitanje, zapravo igra na sreću da li to ima ili nema na stanju, i da li će uopšte i biti.

Elem, trebale su mi gume za Gravel bajk u dimenziji 700x38, i nameračio sam se da uzmem Panaracer Gravelking. Međutim, kako ih trenutno nije bilo na stanju u dimenziji koja mi je trebala, odlučio sam se da okušam sreću sa tim gumama iz Decathlona i nisam se pokajao za sada. Guma težine svega 410 grama u toj dimenziji uopšte nije teška, i štaviše sasvim konkuretna u toj klasi i sa gumama duplo skupljim od nje. Folding verzija koja se lako montira, ima onu "ukockanu" gaznu površinu, a sa strane krampone koji dobro drže gumu u blatu i pesku. Najbitnije od svega je da je guma izuzetno udobna jer se duva na samo 2 do 4 bara. Pri vožnji na asfaltu, poželjnije je da je bliže na maksimumu kako bi bila brža, a ako se ide na offroad, bolje spustiti pritisak na oko 3 bara i tada je peglanje svakakvih neravnina na offroad podlogama daleko bolje.

U suštini, koristim je tek nekoliko nedelja, ali za dvadesetak eura po gumi koliko je koštala, ja sam baš oduševljen. Videćemo kako će se dugoročno pokazati i koliko će trajati, ali za sada obećava...

• 1

#279 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3282 posts

Postavljeno 19 August 2022 - 07:14 PM

U neko dogledno vreme moram da uzmem nove gume za drumaša. Nisam siguran da li ću ići na 28 ili se držati 25-ice, ali bih za promenuo promenio brend i sa Kontija prešao na nešto drugo.

Izbor je pao na Schwalbe One ili Michelin Pro 4. Obe gume u folding varijanti.

Vaše neko mišljenje, preporuka, šta je bolje od ta dva?
  • 0

#280 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • 1019 posts

Postavljeno 19 August 2022 - 07:35 PM

S obzirom da je izbor guma veliki a praktična iskustva dosta manja, ja se uvek konsultujem sa https://www.bicycler...resistance.com/
I uvek na kraju završim na Kontiju Trenutno na Kontiju Grand Prix 5000 u 32mm (postoji i 28 i 25mm). Najbolja (doduše I najskuplja) guma koju sam ikada imao. Brza, lepljiva, izdržljiva, čak svakodnevno vozim I blagi off road sa njom, nemam ni tu zamerke a i lepa mi je na izgled. Jedino po mokrom, sačuvaj i sakloni koliko je klizava

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika