Ističu najčešće oni koji ne znaju a to što "znaju" naučili su čitajući internet. Ovolika tema za sedište a mnogi i dalje nisu ukapirali da moraju da probaju i probaju i probaju dok ne nađu ono što im odgovara a ne da kupuju ono što je meni ili nekom drugom dobro.
Meni lično rupa na sedištu je nešto najgore što postoji na sedištu ali to nisam zaključio čitajući net nego probajući. Sedište sa rupom nije postalo udobno zato što mnogi kažu da je udobno .
Kod mene obrnuto, rupa skoro pa obavezna ili barem da ima udubljenje, ulegnuće na sredini. Sa jednim takvim sam prezadovoljan, vozio sam i preko 20 sati u kontinuitetu bez ikakvih većih problema, a breveti i razne vožnje ispod 300 km ni ne osetim da sam vozio.
Prvo sedlo što mi je došlo na drumašu je bilo neko San Marco koje ne da nije imalo rupu, kanal, udubljenje nego je bilo kontra, bilo je ispupčeno imalo ris po sredini katastrofa, ubijalo me. I tvrdo bilo kao kamen, u šamaraljkama sam nekako i vozio ali u dropovima nisam mogao nikako, odlete brzo na oglase.
Posle sam vozio neko vreme Fizik Aliante S koje mi je drugar preporučio i nahvalio da "mazi guzu" koliko je udobno, i ti si ga jednom nešto pominjao ranije na forumu. Ono isto nema rupu ali bilo mi je dobro vozio sam i na njemu preko 200 km bez problema ali je ovo Specialized još bolje, tako da i njega prodajem.
Ovih Specialized Riva sam nabavio dva komada identična i miran sam sto godina, a za jake brdske vožnje kada je bitno da bicikl bude što lakši imam karbonsko od 100 grama, koje je isto odlično s obzirom na tvrdoću i težinu, i na njemu sam vozio preko 200 i 250 bez problema.