Koliko košta to 612?
SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???
Postavljeno 09 April 2020 - 02:37 PM
Iako vozim SQlab sedista i ne nameravam da ih menjam, drumasima bih savetovao da uzmu u obzir da su SQlab sedista specificna i ne znam koliko ce odgovarati vozacima koji se po sedistu pomeraju napred nazad. Primer kada se penjem uzbrdo pomerim se ka napred u sedistu i onda sediste nije toliko udobno kao pre. SQlab sediste je pravljeno da sedalnim kostima sedite na najvisem delu sedista pozadi a za prostatu je namenjeno udubljenje. Ako se iz nekog razloga pomerite ka napred onda se poveca pritisak na prostatu.
Postavljeno 09 April 2020 - 04:28 PM
https://www.kupujemp...99738-oglas.htm
Ima 2 muska b17 i zensko b17s imperijal
Cena 50e nisu jeftina ali sedista kao nova srafovi na nuli, a ja za prodavca mogu samo preporuku da dam, stvari izgledaju bolje nego da kad ih opise, drugar i ja smo uzeli dva bike i brdo delova sve u top stanju.
Postavljeno 09 April 2020 - 05:29 PM
Iako vozim SQlab sedista i ne nameravam da ih menjam, drumasima bih savetovao da uzmu u obzir da su SQlab sedista specificna i ne znam koliko ce odgovarati vozacima koji se po sedistu pomeraju napred nazad. Primer kada se penjem uzbrdo pomerim se ka napred u sedistu i onda sediste nije toliko udobno kao pre. SQlab sediste je pravljeno da sedalnim kostima sedite na najvisem delu sedista pozadi a za prostatu je namenjeno udubljenje. Ako se iz nekog razloga pomerite ka napred onda se poveca pritisak na prostatu.
Nije problem samo do sedista, kad se vozi uzbrdo menja se citav polozaj bicikliste na bajsu, sve je pod drugacijim uglom i deluje na drugacije na telo. Ja vozim taj Sq Lab i u brdima i volim da se pomeram malo napred nazad i nisam iskusio nikad neki ozbiljan problem. Ako mozda i jesam za trenutak, sediste je dosta glatko i za cas se namestim kako treba.
Poredjenja radi, jesenas sam sa Igorem vozio dve celodnevne voznje. Jednu sa SR seta sedistem. Posle 100-tinak kilometara sam osetio prve znake nelagodnosti, na oko 170 km sam se osecao kao da sedam na neke siljke cim dotaknem sedlo. Izdrzah tako do kraja i naredna 2 dana sam osecao nelagodnosti na sedalnim kostima.
Sledeca celodnevna voznja je bila sa Sq Lab sedistem, isti bajs, isti polozaj na njemu. Nesto vise od 200 km i nikad nikakav problem, ali naravno uz ustajanje sa sedla na minimum svaka 3, 4 km. A tezak sam dosta za biciklistu, i nije bas da mi svaki sic pase. Ovaj sam siguran da necu menjati dok god vozim ovakav tip bicikla...
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 27 April 2020 - 08:52 PM
Kad obucem gace s uloskom sic mi postaje presirok i onda me zulja izmedju nogu.
Ја... не могу да замислим шта се ту дешава и како ти уложак мења ширину седишта. Где је тај уложак и како облачиш те гаће?
Једино што ми пада на памет јесте да је уложак лош у том делу, па да те он жуља невезано за седиште. Такође, можда ти није добра величина? Да ниси узео превелике гаће, сувише лабаве? Па док помераш ноге горе-доле уложак остаје на свом месту и прави трење? Можда и засеца кожу? Гаће морају да буду... прилично тесне, не смеју да се померају током вожње.
Ту је и одговор (барем делимично) на питање зашто уложак, а не мекше седиште. Уложак је предвиђен да буде увек на одређеном месту, односно да належе прецизно на одговарајући део тела и да се не помера. Ако ставиш само мекше седиште, ти се на њему помераш и то не ваља. Иначе, што је вожња дужа то је потребан чвршћи ослонац, исто као код обуће.
Postavljeno 27 April 2020 - 10:23 PM
Kad obucem gace s uloskom sic mi postaje presirok i onda me zulja izmedju nogu. Zbog cega te gace s uloskom, jer nije bolje sic siri i deblji(meksi) za debljinu uloska?
Ako uložak/gaće nisu preveliki, onda je možda sedište preveliko/previsoko, moguće je da ti položaj na bajsu nije optimalan... Udobnost je ograničena položajem, a položaj anatomijom i fleksibilnošću vozača. Ako si namestio visinu sedišta bez uloška pa seo sa njim, verovatno treba spustiti sedište...
Postavljeno 28 April 2020 - 04:51 AM
Nisu prevelike, 3xl al bi valjalo da su 4xl, malo su plitke
Visinu sam mijenjao, napred nazad takodje, vozim uzbrdo pa ganjam jacu kadencu a te gace me usporavaju
Gace
https://a.aliexpress.com/_dZ1kiHT
Sjediste
https://a.aliexpress.com/_dXvY9f7
Postavljeno 28 April 2020 - 05:23 AM
A biciklisticke gace od nekoliko eura kao i sediste, nazalost tesko da mogu da posluze nekoj ozbiljnijoj svrsi...
Btw, ja sam bas sinoc narucio neki sic sa oglasa. Nije da mi treba ali je nov a cena 3x manja od maloprodajne i trebalo bi da je OK za moj treking/gravel bajs. U sustini tesko sediste od skoro 500 grama, ali usko za sportski polozaj u voznji i ispunjeno gelom sto bi na kratkim voznjama do sat vremena trebalo da bude idealno bez biciklistickih gaca. Kad steknem neki generalni utisak napisacu i mali review.
Postavljeno 28 April 2020 - 06:13 AM
Sa ovakvim sedištem ti ne treba uložak, gde ćeš šire i mekše i još ima amortizere?!
Postavljeno 28 April 2020 - 06:16 AM
Mislim da je to sedlo definitivno pravljeno za vožnju bez namenskih gaća.
Postavljeno 28 April 2020 - 09:08 AM
Za pronalazenje udobnog sica, treba da odgovorimo sebi na 3 pitanja:
1. Kakav tip bicikla vozimo i sto je jako bitno koliko su nam siroke sedalne kosti
2. Da li cemo voziti sa ili bez biciklistickih gaca, koliko dugo i kojom kadencom. (Kadenca je jako bitna jer kad vozimo sportski, brzo okrecemo pedale pa posle recimo dvocasovne voznje cak i ako je sic super i ne trne zadnjica, mozemo imati ozbiljan problem iritacije unutrasnjeg dela butina dok se koza tare od sic)
3. Koji oblik sica nam treba. Ravno ili anatomsko, sa ili bez rupe.
Kada na sva ta 3 pitanja znamo 100% odgovor, nece biti tako tesko pronaci sic koji ce voznju koliko god je to moguce uciniti udobnom...
Postavljeno 28 April 2020 - 10:07 AM
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika