Jump to content

Fotografije

SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1391 odgovora na ovu temu

#681 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 September 2016 - 09:19 PM

Drugaru sam preporučio to sedlo, kupio je takvo belo 1413 da zameni neko retro neudobno i ne žali se dobro mu je. Mada i ne vozi mnogo. Hteo je belo sa rupom pa mu je i izbor bio lak, tj sužen.

Ja sam isto bio blizu da ga kupim, zagledao sam ga čvrstina mi deluje taman, ni pretvrdo ni premekano a rupa mi mnogo znači, prethodno san marco ponza me je pritiskalo po sredini pogotovo u dropovima nisam mogao da vozim. Sad je sve super, kupio sam inače neko specialized rival i odlično je. Slično je kao to velo, i širina i oblik i čvrstina

• 0

#682 srkiborg

srkiborg
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Postavljeno 29 September 2016 - 09:34 PM

Ja vozim bas cesto i dugo,skoro svaki dan nikad manje od 40 km i zimi,a narocito dugo leti nikad ispod 60 km,vozim mtb i hibrid.Na hibridu sam vise pognutiji nego na mtb-u.Da li je udobno za duze voznje iako znam da je to individualna stvar.Trenutno sedim na sl suez koje je jako dobro ali mi je dosadilo da prebacujem cediste sa bajka na bajk pa ocu da kupim i drugo sediste.
  • 0

#683 srkiborg

srkiborg
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Postavljeno 29 September 2016 - 09:39 PM

Usput pitanje za Gadjana jeli to Riva sediste zensko ili musko ?
  • 0

#684 kasalovic1996

kasalovic1996
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1240 posts

Postavljeno 29 September 2016 - 09:52 PM

Ја имам то вело седиште.За сада нисам стигао да га пробам на неким дужим турама,возио сам углавном неких 40-45 километара и задовољан сам.Што се тиче квалитета седишта ту сам јако задовољан,изгледа баш квалитетно,тврдоћа је добра,мени таман.Мада то је индивидуална ствар.
  • 0

#685 srkiborg

srkiborg
  • Members
  • PipPip
  • 56 posts

Postavljeno 29 September 2016 - 10:01 PM

Ne bi bilo lose da se menjamo na krace vreme ja vama suez a vi meni vase velo 1413 na probu naravno ako ste iz Beograda
  • 0

#686 kasalovic1996

kasalovic1996
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1240 posts

Postavljeno 29 September 2016 - 10:33 PM

Нисам из Београда.
  • 0

#687 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 September 2016 - 07:37 AM

Usput pitanje za Gadjana jeli to Riva sediste zensko ili musko ?

Da sad vidim ja riva a ne rival. Vodi se kao žensko i kao mtb, ali ja ga muški vozim na drumašu :) nema nikakvih problema.

Proletos dok se još nisam opskrbio sa šorcevima, vozio sam i 200 km bez uloška, a dosta puta vožnje od 100+.

A sad sa dobrim uloškom mogao bih ceo dan da vozim.

• 3

#688 techmanijak

techmanijak
  • Members
  • PipPip
  • 57 posts

Postavljeno 30 September 2016 - 07:31 PM

Imam na probi dva brooks-a: b17 i b67. Interesuje me treba li podesavati onaj sraf sa donje strane i sta se dobija zatezanjem odnosno popustanjem srafa. Na jednom sedistu se dosta tesko okrece taj sraf a nisam primetio nikakvu razliku.

• 0

#689 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 01 October 2016 - 05:21 AM

Imam na probi dva brooks-a: b17 i b67. Interesuje me treba li podesavati onaj sraf sa donje strane i sta se dobija zatezanjem odnosno popustanjem srafa. Na jednom sedistu se dosta tesko okrece taj sraf a nisam primetio nikakvu razliku.

Kako se koža isteže, tako se šraf zateže. Trebalo bi da se doteže tokom godina upotrebe. Ja sam ga za par godina dotezao samo jednom, posle prve duže vožnje po kiši nekih mesec-dva nakon kupovine. I posle toga se nije dalje istezalo, ni posle kiše.  :)

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#690 techmanijak

techmanijak
  • Members
  • PipPip
  • 57 posts

Postavljeno 03 October 2016 - 04:04 PM

Nikako da se odlucim koji brooks da uzmem. Definitivno mi vise prija b17 ali njemu je potrebno promeniti nekoliko nitni (istrulile su sa donje strane).

Ima li neko iskustva u menjanju nitni u sopstvenoj reziji?

Druga stvar kod b17 sto mi se nesvidja je sto su ona, da tako nazovem "krilca" sa strane labava i idu u sirini a ne prema dole. To mi pravi veci osecaj trenja dok pedaliram a nekad cak osetim i zapinjanje za ivicu koze. B17 trenutno nije kod mene pa neznam da li bi zatezanje srafa popravilo situacjiu.

Sta kazu iskusniji?

Inace i jedno i drugo sediste je daleko udobnije od dosadasnjeg SR mach sedista.

• 0

#691 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 03 October 2016 - 05:56 PM

Nikako da se odlucim koji brooks da uzmem. Definitivno mi vise prija b17 ali njemu je potrebno promeniti nekoliko nitni (istrulile su sa donje strane).

Druga stvar kod b17 sto mi se nesvidja je sto su ona, da tako nazovem "krilca" sa strane labava i idu u sirini a ne prema dole. To mi pravi veci osecaj trenja dok pedaliram a nekad cak osetim i zapinjanje za ivicu koze. B17 trenutno nije kod mene pa neznam da li bi zatezanje srafa popravilo situacjiu.

Sta kazu iskusniji?

Inace i jedno i drugo sediste je daleko udobnije od dosadasnjeg SR mach sedista.

Za poluuspravan položaj sedenja, dakle ne polegnut kao na drumašu, ja, inače dosta širokih butina, nisam imao problema da mi tare. Naravno, to je individualno.

Moje sedlo je bilo Flyer, isti oblik sedala kao B17, ali sa dodatim federom.

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#692 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 03 October 2016 - 06:40 PM

Sta kazu iskusniji?

B17 ima na tim "krilcima" rupe za upertlavanje, sad... ne znam da li bas svaka varijacija B17 to ima, ali ovo moje ima

Sirina se regulise zategnutocu te pertle, a to, takodje, utice i na uzduznu krutost sedista (manje dupe upada kada je pretla zategnutija)

Ako i nema, moze da se naknadno izzumba i upertla po istom principu

F7IH4PXIDFWBFPT.MEDIUM.jpg

2.jpg

• 1

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic

#693 GuerillaGorilla

GuerillaGorilla
  • Members
  • Pip
  • 28 posts

Postavljeno 20 December 2016 - 03:41 PM

da li je neko imao iskustva sa ovim sedistem ? 

http://www.ris-cycli... 8466DGC black/

• 0

#694 p3dJ4

p3dJ4
  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts

Postavljeno 01 March 2017 - 03:46 PM

Uzeo sam SR Suez na preporuku , kad sam seo ono tvrdo pomislio sam u sebi sta sam uzeo ovo , kasnije kao malo bolje ali ponovo posle sat vremena zadnjica ne zna gde se nalazi xD , videcemo mozda treba vreme da se naviknem na novo sedsite  n2:crazy

• 0

#695 redjam

redjam
  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Postavljeno 01 March 2017 - 04:48 PM

ja sam srecom suez uzela na akciji u planetu, pa uspela da vratim pare nazad, posto se nasao kupac :D vrlo neudobno i tvrdo sediste...
Mislim da ti se guza nece navici :D.
  • 1

#696 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3284 posts

Postavljeno 01 March 2017 - 06:08 PM

Uzeo sam SR Suez na preporuku , kad sam seo ono tvrdo pomislio sam u sebi sta sam uzeo ovo , kasnije kao malo bolje ali ponovo posle sat vremena zadnjica ne zna gde se nalazi xD , videcemo mozda treba vreme da se naviknem na novo sedsite  n2:crazy

Druže, SR suez je ekstra sedište. Međutim, namenjeno je za sportsku vožnju te je malo tvrđe i stvarno treba malo vremena za privikavanje. Imao sam apsolutno isto razmišljanje kao ti kada sam ga uzeo. Mislio sam u sebi "Šta sam ja to uzeo i kako ću ovo da vozim". Već na 50 km vožnje me je odvaljivalo i nisam znao šta da radim...

Međutim, ono što je karakteristika dobrog sedišta koje ti odgovara jeste da ako imaš posle vožnje bilo kakve nelagodnosti, da to bude isključivo i samo bol na sedalnim kostima, a nikako neka iritacija kože, butina ili prepona, ili ne daj bože utrnuće i bolovi u predelu genitalija i mekog tkiva. Nenaviknutost na sedište je normalna pojava u biciklizmu pogotovo posle duže zimske pauze i neredovnog i kratkog bicikliranja. Daj sebi malo vremana i svaku vožnju povećavaj za 15 - 20 km. Jedna preporuka je da na svakih 2 km ustaneš bar 10 sekundi sa sedla da se krv vrati u mišiće i pritisak na sedalne kosti restereti. I što je još jako bitno, ako vidiš neke džombe i neravnine na putu obavezno na pedale. Ne daj da ti dupe i sedalne kosti trpe udare, mogo je bezbolnije kad to prebaciš na stopala i ruke. 

Kakav bicikl konkretno voziš, koji tip? 

• 1

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#697 p3dJ4

p3dJ4
  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts

Postavljeno 01 March 2017 - 08:33 PM

Iritacija prepona  kao i kod starog sedista xD  mozda je i do vesa , moram da uzmem neki aktivni s uloskom pa da vidim :D

• 0

#698 aiwa

aiwa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 254 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 March 2017 - 06:07 PM

Šta vredi od ovih Brooks sedišta iz oglasa? Cene se kreću od 20 do 70 evra. Uzeo bih za moj KTM trekking, treba mi šire sedište.

• 0

Shimano Line-up chart 2020

http://productinfo.s...no.com/#/lc/1.4

#699 Tamoinazad

Tamoinazad
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 213 posts

Postavljeno 20 March 2017 - 05:01 PM

Kolege jedno pitanje.Dosao sam u posed za pdobu sedista Specialized Riva sa rupom.
Izguglam i vidim da je geometrija namenjena damama.Nisam ga fizicki probao.
Naravno da se moze voziti i sa njim,ali...
Kakvo je vase misljenje o tome,musko-zensko sediste jos rupa,jel probao neko?Hvala
  • 0

#700 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14956 posts

Postavljeno 20 March 2017 - 05:17 PM

Stavi pa probaj ako je udobno vozi.

• 1

4 članova čita ovu temu

0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika