SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???
Postavljeno 10 August 2016 - 11:40 AM
Мени је рам пукао,а штицна остало целаIMG_20160806_151722.jpgsticna posle danasnje malo agresivnije voznje po relativno ravnom makadamu☺naravoucenije: sticna od 200 dinara i biciklista od 104 kg nisu dobra kombinacija
Postavljeno 16 August 2016 - 08:02 AM
Molim za savet vezano za sedište SQ Lab 602 activ,da li neko ima iskustvo sa ovim sedištem i da li je toliko dobro kao što ga hvali proizvođač. Skupo je i pre nego što ga kupim voleo bih da znam da li neko ima iskustvo sa ovim sedištem. Inače ja vozim Specialized Sirrus Elite xl hibrid imam 190cm i 110kg i vozim 3-4 puta nedeljno od 40 do 60km.
Hvala unapred
Postavljeno 16 August 2016 - 11:15 AM
Za te novce radije bih uzeo brooks sediste, skoro pa isto kostaju obzirom da je u PB-u sad na njih imaju 15% popusta na kasi.
Kolega foruma mi je dao SQ lab 611 race, nisam mogao da se naviknem na njega ni posle 10ak duzih voznji, meni je bilo previse tvrdo dok nekome odgovara. Verujem da ne mora da se napomene da je za izbor sedista jedan od presudnih faktora raspon sedalne kosti i izbora sedista po nameni voznje.
Nadam se da ce se javiti neko ko je vozio sediste za koje si trazio misljenje.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Postavljeno 16 August 2016 - 03:58 PM
Ja imam 612 Race na treking bajsu i extra je. Jeste tvrdo ali meni lično odgovaraju trvrđa sedišta za sve vožnje duže od sat vremena. Na prvi pogled izgleda tvrdo i neudobno, ali nakon sati i sati sedenja na njemu, sutra dan nema nikakvih posledica, bolova i to je najvažnije od svega.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 17 August 2016 - 10:36 AM
Nadam se da će neko podeliti mišljenje i iskustvo. Gledam i ovo SMP Seele moram dobro da razmislim,moram da pogledam i to brooks,danas sam bio u PB-u i nisam pogledao moraću da vidim i to. Čini mi se da ni Respiro Moderate nije loše,više nemam pojma nadam se da će se javiti neko ko je probao SQ lab 602.
Postavljeno 17 August 2016 - 11:17 AM
Za te novce radije bih uzeo brooks sediste, skoro pa isto kostaju obzirom da je u PB-u sad na njih imaju 15% popusta na kasi.
Kolega foruma mi je dao SQ lab 611 race, nisam mogao da se naviknem na njega ni posle 10ak duzih voznji, meni je bilo previse tvrdo dok nekome odgovara. Verujem da ne mora da se napomene da je za izbor sedista jedan od presudnih faktora raspon sedalne kosti i izbora sedista po nameni voznje.
Nadam se da ce se javiti neko ko je vozio sediste za koje si trazio misljenje.
Koliko sam ja merio kod mene je razmak 13 cm,a sa Brooks sedištima nemam nikakvih informacija molim za ozbiljniji komentar ako znate? Po izgledu ga ne bih nikada kupio ali to je laičko mišljenje! Hvala unapred
Postavljeno 17 August 2016 - 04:02 PM
Koliko sam ja merio kod mene je razmak 13 cm,a sa Brooks sedištima nemam nikakvih informacija molim za ozbiljniji komentar ako znate? Po izgledu ga ne bih nikada kupio ali to je laičko mišljenje! Hvala unapred
Brooks Flyer je meni najudobnije sedlo za uspravan i poluuspravan položaj sedenja na bajsu.
Loše je za zimu i kišu, zbog kože - ali je iz istog razloga odlično leti.
Postavljeno 17 August 2016 - 07:31 PM
http://www.2bike.rs/...820#entry197076
Sent from my C5503 using Tapatalk 2
Postavljeno 17 August 2016 - 07:41 PM
molim za ozbiljniji komentar ako znate?
Kratak ali ozbiljan komentar
Brooks Flyer je meni najudobnije sedlo za uspravan i poluuspravan položaj sedenja na bajsu.
Loše je za zimu i kišu, zbog kože - ali je iz istog razloga odlično leti.
Na tvoj raspon 13cm sediste za poluuspravan/uspravan polozaj voznje je + 4-5cm, tako da bi trebalo da ti odgovara sediste 170-180mm. Sitna napomena, i presiroko sediste moze da napravi problem isto kao i preusko. Vezano za brooks sedista, stvar prestiza, udobna ali opet ne odgovaraju svima, laka za odrzavanje, dugotrajna. U PB-u, kod juge i arene, imaju napravu za merenje sedalne kosti pa ti to moze pomoci.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Postavljeno 17 August 2016 - 08:30 PM
Na tvoj raspon 13cm sediste za poluuspravan/uspravan polozaj voznje je + 4-5cm, tako da bi trebalo da ti odgovara sediste 170-180mm. Sitna napomena, i presiroko sediste moze da napravi problem isto kao i preusko. Vezano za brooks sedista, stvar prestiza, udobna ali opet ne odgovaraju svima, laka za odrzavanje, dugotrajna. U PB-u, kod juge i arene, imaju napravu za merenje sedalne kosti pa ti to moze pomoci.
Jesu izvikana, ali ne nađoh neko s federom, a da nije premekan - ovaj na Flyeru mi je bio potaman - ne radi uopšte, tvrd, samo na udarnim rupama kad ne stigneš ustati sa sedla - idealno.
Postavljeno 18 August 2016 - 10:19 AM
Ja vozim SQlab Active 602 na treking biciklu i prilično sam zadovoljan. Vozio sam ture od oko 150 km bez problema. Posle nekog vremena naravno krene da boli dupe ali nikad nisam imao problema narednog dana - samo sednem i nastavim sa vožnjom.
Interesuje me na koliko kilometara počneš da osećaš bolove?
Postavljeno 18 August 2016 - 10:20 AM
Na njihovom sajtu kažu da se dodaje +2cm ali nisam siguran?!
Postavljeno 24 August 2016 - 07:43 AM
621 na popustu?
http://probike.rs/Se...r=ASC&limit=100
ili za 2000 manje:
http://planetbike.rs...UE-black/17591/
šta odabrati
Postavljeno 24 August 2016 - 11:41 AM
Ja bih izbegao te "mrezaste" SQ modele, sedlo bi trebalo da je glatko i da ne skuplja prljavstinu.
Sto se pitanja tice dva potpuno razlicita modela, SQlab za city bicikle koji se voze u uspravnom polozaju laganim tempom i ovo drugo koje je za sportskiji nacin voznje bicikla. Sa SQlab sigurno neces imati problema sa pritiskom na deo oko prostate ali mislim da to nije oblik sedista za duze voznje.
Postavljeno 24 August 2016 - 12:14 PM
Možda je to zato što ne vozim city bicikl u uspravnom položaju, ali stvarno mi je jako teško da shvatim kako ta široka i mekana sedišta mogu da budu udobna. Pre par dana, dok sam bio na moru, iznajmio sam bajs sa devojkom da se provozamo do obližnje plaže. Naravno bili su neki li la biciklovi, treking, sa nekim širokim i mekanim sedlima. Kad sedneš na njega, milina, čini ti se kao da si u fotelji. Ali nakon 30 i kusur kilometara vožnje, razvalilo mi je debelo meso. Ne bih ja menjao ona moja uska i trvda sedla ni za šta na svetu.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 24 August 2016 - 03:37 PM
621 na popustu?
http://probike.rs/Se...r=ASC&limit=100
ili za 2000 manje:
http://planetbike.rs...UE-black/17591/
šta odabrati
Meni ovo izgleda ekstremno neudobno, osim ako vozis svega par kilometra.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika