Jump to content

Fotografije

SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1391 odgovora na ovu temu

#381 djoti

djoti
  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts

Postavljeno 01 April 2015 - 04:00 AM

Možeš probati da pomeriš sedlo, to te ništa ne košta a inače problem koji si opisao se rešava kupovinom "flow" sedla tj onog sa rupom po sredini ili udubljenja kao što se može videti na SQlab sedlima a koja služe da ti olakšaju pritisak na prostatu tj. vene koje tuda prolaze. Ako voziš često bajs i na duge staze nemoj da ignorišeš taj bol jer posle određenog vremena može nastati problem (u krajnjem slučaju potencija, rak testisa ili nešto slično). Po meni su dobro sedlo i kaciga stvari na kojima ne treba štedeti novac.

djoti, znači ti si taj što je naseo na oglas? Šteta.. Znao sam da će se neko zeznuti ali nisam znao kako da upozorim ljude na kupovinu.. :( To što ti drugar dobro poznaje bajseve i njemu odgovara taj 611, ne znači da će i tebi, bez obzira što toliko košta. Greota bi bilo da pukneš 100 evra i onda shvatiš da ipak nije za tvoju guzicu. Valjalo bi kad bi od tog drugara zajmio bajs na svakih par dana u okviru 2-3 nedelje i na osnovu toga zaključio da li bi stvarno vredelo da takvo sedlo toliko platiš.

Da to sam ja n2:Dizzy , racunajuci da probam pa ako mi pase,  pase , kad ono , kuku lele ali resismo neako ruku na srce  ,.Pa to i upravo radim probam , svaki dan kad , god mogu pa cemo naci broj 60... ali sam definitivno odlucio SQlab pa sad polako nacicemo mora da se pukne koja crvena   n2:thumbsup sta drugo ili da se ode kod Jankovica pa da se proba na licu mesta ,ako ima one sprave  za merenje .Ima li negde u Bgd SQlab da se pazari ,, , 

• 0

#382 Vanja_V

Vanja_V
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 313 posts

Postavljeno 01 April 2015 - 08:08 AM

@Nikola, hvala puno na odgovoru. Probacu da ga pomerim, ali sve mi se cini da cu kupiti drugo. Ovde svi savetuju da je najbolje da se sediste proba, procitao sam u prethodnom postu da u jankovic shopu imaju neku spravu za to?!

Mozda cu sad otici u off, ne zamerite, da li i manji broj biciklistickih moze da utice na problem koji sam opisao?

Hvala jos jednom i pozdrav svima
  • 0

#383 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Postavljeno 01 April 2015 - 11:14 AM

Nema na čemu :)

Ne znam na kakvu "spravu" mislite, ja sam se izmerio tako što sam seo na parče stirodura a onda lenjirom odredio razdaljinu od centra ulegnuća leve i desne strane. Isto možeš da uradiš i sa nekim debljim (slojevitim) kartonom tako što ga uzdužno podeliš na 2 dela a zatim sedneš na one izbočine tj ovo:

dJlmJI.jpg

Kada izmeriš razmak od centra do centra na to dodaš još 2-3 cm i toliko ti sedlo treba, samo još da potrefiš tvrdoću.

• 0

#384 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Postavljeno 01 April 2015 - 04:23 PM

Mozda cu sad otici u off, ne zamerite, da li i manji broj biciklistickih moze da utice na problem koji sam opisao?

Biciklističke su pravljene tako da te nikad ne stežu previše u međunožju, čak i da su 2 broja manje, nego stežu na butinama i struku ili ramenima ako je triko u pitanju. Tako da je ovo tvoje isključivo zbog sedla. Možda bi ti odgovaralo neko sličnih karakteristika kao to što već imaš samo sa rupom u sredini.

• 0

#385 SnowBeliever

SnowBeliever
  • Members
  • PipPip
  • 46 posts

Postavljeno 08 May 2015 - 03:26 PM

Jel bi moglo ovo sedite da zameni selle smp trk. http://m.ebay.com/it...4234?nav=SEARCH

Svo vreme ramisljam mora da postoji brand koji je jeftini a ima ta sedista koja stite prostatu..
  • 0

#386 laci86

laci86
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
  • LocationKovin

Postavljeno 08 May 2015 - 03:34 PM

Na dva bicikla imam http://planetbike.rs...i/Sedišta/2013/ i vrlo sam zadovoljan.
Max je bilo 320km u danu, bez ikakvih problema. Nakon nekih 200km svejedno utrne zadnjica, bez obzira na sedište. :)

• 0

#387 SnowBeliever

SnowBeliever
  • Members
  • PipPip
  • 46 posts

Postavljeno 10 May 2015 - 07:39 PM

jel sam dobro skapirao smp trk, nema nigde kupiti kod nas...?

samo nline narucivanje..ili ima neke semica..koliko vidim nema ih ni po ooglasima, mislim na nova..?

• 0

#388 vladagm

vladagm
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1435 posts

Postavljeno 10 May 2015 - 08:39 PM

jel sam dobro skapirao smp trk, nema nigde kupiti kod nas...?

samo nline narucivanje..ili ima neke semica..koliko vidim nema ih ni po ooglasima, mislim na nova..?

http://www.2bike.rs/...ta#.VU_B2vmqqko

• 0

#389 SnowBeliever

SnowBeliever
  • Members
  • PipPip
  • 46 posts

Postavljeno 10 May 2015 - 08:41 PM

O hvala...nisam dobro trazio
  • 0

#390 vladagm

vladagm
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1435 posts

Postavljeno 10 May 2015 - 08:45 PM

Nema na cemu...

• 0

#391 grbic

grbic
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6663 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 10 May 2015 - 09:07 PM

http://www.cyclingwe...-saddles-147723

• 2

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#392 nine

nine
  • Members
  • PipPip
  • 44 posts

Postavljeno 10 May 2015 - 09:53 PM

Odličan tekst,vodič!Posebno mi se dopao onaj deo gde se pominju firme koje omogućuju testiranje sedišta u određenom periodu(30 dana ili već koliko odrede),pa ako ti odgovara ti ga kupuješ.Bez obzira što u ovoj našoj Srbiji mnogi bi rekli da je to puka fantazija,to ima pravu logiku:

-ako ti stvarno odgovara sedište ko je lud da ga ne kupi!!

-ako ti pak ne odgovara uzećeš u toj istoj firmi drugo sedište ,jer ti oni ulivaju poverenje,i na taj način ćeš ipak pronaći pravo sedište za sebe!

-to ukazuje da ipak jedna normalna doza poverenja između kupca i prodavca treba da postoji i da će dovesti do onog pravog rezultata-da obe strane budu zadovoljne,mogli bi već polako da se ugledamo na bolje od sebe i da na taj način olakšamo mnoge životne probleme-u ovom slučaju mali ali za bicikliste vrlo važan problem-pronaći pravo sedište

Hvala ti Grbiću na ovakvim i sličnim tekstovima,ukazuješ nam da se u svetu mogu rešiti mnogi biciklistički problemi,ako to ljudi hoće,ako su zainteresovani.P o meni to je prava stvar za biciklizam,da se učini dostupnim velikom broju ljudi,i da ne bude izvor problema nego zadovoljstvo i sport koji ljudima donosi mnogo,mnogo toga dobrog!Nadajmo se da će i u Srbiji neki početi sa takvim razmišljanjima,mislim da bi im se to mnogostruko isplatilo.Pozdraaaaav biciklisti 

• 1

#393 Hornet

Hornet
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 173 posts
  • LocationKragujevac / Beograd

Postavljeno 11 May 2015 - 07:56 AM

^Pa kad se već zahvaljuješ lupi mu + na post. Ja jesam :)

A ti Grbiću sad zvekni jedan meni i svima lepo n2:redbull  n2:party-048  n2:1963_headbanger_playing_an_el

• 1

Live before you die!

#394 draganninkovic

draganninkovic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 380 posts

Postavljeno 11 May 2015 - 10:10 AM

A ti Grbiću sad zvekni jedan meni i svima lepo n2:redbull  n2:party-048  n2:1963_headbanger_playing_an_el

Vrlo rado!Nisam to do sada radio,mislio sam da to administrator ocenjuje n2:hahaha Kliknuo sam na zelenu strelicu,da li je to to?

• 0

#395 draganninkovic

draganninkovic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 380 posts

Postavljeno 11 May 2015 - 12:40 PM

Odakle sada crveni -1?Ako je to neka kazna,mislim da je to preterano.Ja sam ovo sve shvatio kao malu šalu koju je Hornet započeo,i tako je trebalo i da ostane.Niko ovde ne piše,ne boravi na forumu da bi skupljao zelene poene,barem ja tako mislim.Većinom pišu pravi majstori biciklizma,od kojih svi mi amateri učimo i smatram da oni nemaju potrebe za hranjenjem sujete na taj način.Grbić je velemajstor biciklizma,koji nesebično hoće da pomogne svima,Hornet takođe(setimo se nedavno kako je pokrenuo interesovanje za dobre a jeftine naočare Husqarne,.....).Ako je to uradio administrator i ako to smatra da tako mora,onda neka i meni skine zelenu strelicu,poen jer sam je ja u celoj toj priči isto dobio.Pozdrav svim dobronamernim biciklistima,to je ono što bicikliste razlikuje od drugih. 

• 1

#396 Hornet

Hornet
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 173 posts
  • LocationKragujevac / Beograd

Postavljeno 11 May 2015 - 05:05 PM

Ma jok, kakav administrator... Neko naleteo pa udario minus.

A bila je šala svakako :)
  • 0

Live before you die!

#397 nine

nine
  • Members
  • PipPip
  • 44 posts

Postavljeno 11 May 2015 - 09:21 PM

Ma jok, kakav administrator... Neko naleteo pa udario minus.

A bila je šala svakako :)

Ok,bilo bi mi krivo da to neko tumači na drugačiji način.Koliko sam pratio tvoje postove,ti si vrlo korektan bajker i uvek si spreman da pomogneš svojim savetima,a ne da skupljaš neke smešne poene.Veliki pozdrav druže!

• 0

#398 grbic

grbic
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6663 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 12 May 2015 - 08:56 AM

Za sve koji ne mogu da nadju odgovarajuce sediste uvek ima resenje  n2:Heristical

11260709_10205755075329957_8120431542478

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#399 draganninkovic

draganninkovic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 380 posts

Postavljeno 12 May 2015 - 09:01 AM

Za sve koji ne mogu da nadju odgovarajuce sediste uvek ima resenje  n2:Heristical

Majke ti ,gde ga nađe:-)Da li ti nekada spavaš?

• 0

#400 draganninkovic

draganninkovic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 380 posts

Postavljeno 12 May 2015 - 09:09 AM

Imaš PP

• 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika