Par sati je ništa. Mene interesuje kako je fizički moguće voziti i sedeti recimo 15-20 sati?! Ili 5-6 sati pa sutra opet toliko, pa sledeći dan opet...
Ali takve informacije je nažalost teško naći. Na forumu ima mnogo pisanija o sedištima ali su većinom iskustva sa vožnjama do par sati što po meni ne daje pravu sliku. Za mene je dobro sedlo ono na kome je izvodljivo završiti 300, 400, 600k brevet, ali na čemu se tamo sedi je misterija.
Meni recimo džaba i da sam kondiciono spreman ko profesionalac kad znam da ću posle nekoliko sati dobiti rane, znači ne samo trnjenje ili nelagodnost nego mnogo gore i tu je onda kraj.
Nema tu neke misterije. Kao sto onaj sto vozi jedva 50 km dnevno ne shvata bas kako je uopste moguce voziti 200 km dnevno tako ti je i sa sedistima. Sve je stvar navike i vezbanja. Ne postoji sediste na kome ces bez problema provesti 10 sati ako pre toga vozis sat-dva maksimalno. Potrebno je ceo organizam dovesti u stanje da izdrzi 10 ili 15 sati voznje. Ako ti sediste bude dobro u prvih par sati skoro sigurno ce ti biti dobro i posle 10 sati ali treba vremena da se naviknes na 10 sati sedenja.