SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???
Postavljeno 18 August 2011 - 09:04 PM
Ako mi neko može preporučiti muško sedite koje pruža udobnost i nakon dužeg putovanja, bio bih zahvalan
Postavljeno 18 August 2011 - 09:36 PM
Inače, nikako ne možeš da znaš koje ti odgovara dok ne probaš i ne voziš se malo duže. Možeš dobiti preporuku za tip sedišta, ali koje tačno..
Tomorrow, never.
Postavljeno 19 August 2011 - 06:10 AM
Pre toga sam vozio sedlo sa Hardrocka bez naziva,Body geometry,i na 155 mm širine imao osećaj kao da sam u fotelji
Posle sam pazario Spec trekera Crosstrail i na njemu još jedno udobno sedlo,bez naziva,osim oznake BG(nije Beograd)
Viđao sam te modele po berzi,pa ti ih preporučujem,a pogledaj i na njihovom sajtu,imaju modele i za pijačare,koji izgledaju još udobnije od ovih( prilično udobnih) sedišta
Postavljeno 19 August 2011 - 03:24 PM
*http://www.totalbike.rs/delovi/sedista/sedla/sedlo-selle-royal-lookin-umereno-musko
*http://www.totalbike.rs/delovi/sedista/sedla/sedlo-selle-royal-lookin-opusteno-musko
*http://www.totalbike.rs/delovi/sedista/sedla/sedlo-selle-royal-lookin-atletsko-musko
Postavljeno 19 August 2011 - 03:47 PM
Postavljeno 19 August 2011 - 07:25 PM
Bolja ideja je da probas razlicita sedista od ljudi koji ih vec imaju, pa mozda nadjes srodno.
Postavljeno 19 August 2011 - 07:57 PM
I ja uvek s proleca, hocu da menjam sediste jer me uzasno zulja, ali kako se gomilaju kilometri sve je udobnije.
Evo sad mi guzica lezi na sedistu samo tako
Polar Avalanche 2010
Postavljeno 19 August 2011 - 08:00 PM
A i kad ces ga traziti, ako ne u jeku sezone. Zimi se uglavnom manje vozi, a tu su i kilogrami koji imaju uzlaznu tendeciju.
Postavljeno 19 August 2011 - 08:24 PM
Postavljeno 19 August 2011 - 10:00 PM
Neki moji prijatelji, inače, biciklisti se ne slažu sa mnom kada je u pitanju takav položaj sedišta. Ali meni odgovara, navikao sam tako, a navika je navika.
I, mislim da je potrebno da mi sedište u sedalnom (zadnjem) delu bude šire kako bi 80, 90 % zadnjice naleglo na tu površinu. I, naravno, biciklistički šorts, koji je neizostavan. Na taj način bih rešio svoj problem.
Dakle, sve što mi treba je sedište poput ovog http://www.totalbike... ... reno-musko. Mislim da ću kupiti jedno takvo.
Postavljeno 20 August 2011 - 12:35 AM
Postavljeno 20 August 2011 - 07:57 AM
Sto je sire sediste to se uspravnije sedi. Nije namenjeno za nizak sportski polozaj vec za lagane penzionerske voznje. Nema sportskog sedista sireg od 15-tak cm. Ta sedista od 20-tak i vise cm sto neko pominje su namenjeni mlekadzijskim i postanskim biciklima. I onima kojima city bajk sluzi da idu na posao u odelu i kravati.
Sirina kukova nema nikakve veze sa tim koje ce ti sediste odgovarati. Bitna je sirina sedalnih kosti, na njima se sedi. A ni to opet nista ne znaci dok ne probas.
Previse je ovo komplikovana prica da bi ti neko dao savet kakvo ti sediste ogdovara ako ti nemas nikakvu predstavu sta ti makar priblizno odgovara.
Prvo moras da probas "ravna" i "kriva" sedista pa da vidis koji ti od ta 2 tipa vise odgovara pa onda probas sto vise modela od tih koji ti odgovaraju. Da li ima rupu ili nema je potpuno nebitno.
E da. I obicno je mekoca sedista obrnuto srazmerna udobnosti sedisa. Tj. sto mekse sediste to vise zuljeva na zadnici .
Postavljeno 20 August 2011 - 09:50 AM
E da. I obicno je mekoca sedista obrnuto srazmerna udobnosti sedisa. Tj. sto mekse sediste to vise zuljeva na zadnici .
A dodao bih da je broj predjenih kilometara obrnuto srazmeran sa udobnosti sedista. Vise prelazis, tvrdji sic.
Ovo Selle od celih 175 sirine i pola kg-a gile vidim kao dobru variajntu za do pijace i nazad. Tesko da moze biti udobno na voznji od 50 km-a. Sto rece Vorda, propadnes k'o u bunar i onda taj isti gel postaje tvoj neprijatelj jer ce te nazuljati kao nikad.
I jos jedna stvar...Sic ne treba biti "malo nagore" montiran ili obrnuto. Samo pod libelu, da bi prethodna prica imala smisla.
Postavljeno 20 August 2011 - 09:59 AM
Postavljeno 20 August 2011 - 10:08 AM
To je tacno, sire sediste uspravniji polozaj tela, uze sediste vise pognuto telo u aerodinamican polozaj (ja da imam mlekadzijsku firmu odmah bi im stavio sportska sedista da brze raznose mleko Ipak covek rece da misli da mu sire sediste odgovara i da ga postavlja blago nanize pa mu ja predlozio model sedista zeleci da mu udovoljim.
Ako voli sire sediste onda neka proba k2 ono je nesto izmedju ni siroko ni usko ni tvrdo ni meko a ni skupo!
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika