To ne mora da znaci, gleda se polozaj kolena u odnosu na osovinu pedale, mozda mu je trenutni polozaj nekoliko cm ispred (inace je bolje ispred nego iza). Za vise informacija nek konsultuje pretraguJoš nešto. Ako sic pomeraš u nazad, onda si dalje od pedala, pa mora šticna da se malo spusti. Ako se pomera napred, obrnuto, naravno.
SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???
Posted 07 September 2012 - 07:18 PM
Posted 07 September 2012 - 07:21 PM
To ne mora da znaci, gleda se polozaj kolena u odnosu na osovinu pedale, mozda mu je trenutni polozaj nekoliko cm ispred (inace je bolje ispred nego iza). Za vise informacija nek konsultuje pretraguJoš nešto. Ako sic pomeraš u nazad, onda si dalje od pedala, pa mora šticna da se malo spusti. Ako se pomera napred, obrnuto, naravno.
Lupi čovek, pa ostane živ.
Posted 07 September 2012 - 09:23 PM
Isecak tj rupa za prostatu nije ni meni neophodna za udobnost, ali to trazim cisto da bih ublazio moguce probleme koje nekad kasnije u zivotu mogu da imam. Prelazio sam i sa Velo sedistem 150km u danu bez preteranih problema, ali tek sa SMP sedistima sam osetio pravu udobnost u prednjem delu.
Inace sam sve sem navedenog probao sem pomeranja sticne gore-dole. Uvek mi je na istoj poziciji sa svim sedistima, tj gledam poziciju noge. Sa SMP Extra sam probao i pomeranje napred/nazad i nista nisam promenio. Sa TRK nisam to pokusavao. Koje ti imas na trekking bajsu, nisam razumeo?
Okreni obrni sad ne mogu nista da probam jer pauziram od bajsa, vec nedelju dana nisam seo na isti, a tako ce biti sve do oktobra...
Posted 08 September 2012 - 08:13 AM
Posted 20 September 2012 - 05:33 PM
Posted 19 October 2012 - 12:06 PM
Posted 19 October 2012 - 12:21 PM
Nije mi jasna jedna stvar oko mekoce sedista, kaze se da mekano sediste postaje neudobno na duzim voznjama. Ok, ali zasto se onda nose biciklisticke sa uloskom, zasto se ne vozi tvrdo sediste bez uloska?
Meko sedlo ti "uđe" pa te posle još više razvali. Uložak ti ne uđe nigde, stoji tu gde je. Tvrda (lagana) sedla se koriste kad više naslanjaš dupe na sedlo nego što sediš na njemu, odnosno, kad noge i ruke nose više težine od zadnjice. (Zato se to čudo na biciklu i zove sedlo a ne sedište, kako noobovi volu da kažu, jer nosi samo DEO težine vozača.)
Tvrdo sedlo na kojem *sediš* će te ubiti, kako god da okreneš. Sedi na dasci (koja ima 10x veću površinu za sedenje) 3-4 sata pa se uveri sam. Poželjno 'rastovaču, čamovina i topola se ne važe
Posted 22 October 2012 - 06:01 PM
Posted 22 October 2012 - 09:05 PM
Takvu promenu sam ja osetio čim sam uzeo sedište sa rupom i ako je ovo bez rupe bilo mekše ali bol baš u tom delu kao što si naveo, velika promena i mnogo lagodnije za vožnju, od te promene sam se preporodio.Pozdrav. Ja vozim capriolo monitor, ove godine kupljen. Već nakon nekoliko vožnji, oko 30-40km počeli problemi sa sjedištem (selle royal). Jednostavno to sjedište mi je smetalo i stvaralo pritisak u predjelu prostate. Ništa drugo nije bilo problem. Pritisak je bio toliki da nakon 15km počinje da smeta i boli, a uvijek sam nosio biciklistički šorc sa spužvom. Sutra dan, naravno, u tom djelu sam osjećao nelagodu i bol. Dakle, samo u predjelu prostate. Ništa više. Neki dan sam vozio sa kolegom, pa smo se zamijenili za bajsove. On ima sjedište velo sa onom rupom kroz sredinu. Čim sam odvozio nekoliko kilometara osjetio sam olakšanje u tom djelu. Ja isti dan naruči velo sjedište i u subotu sam vozio 40 km i nikakvih problema nije bilo. Sjedište je ovdje koštalo 25 KM (12.5 evra). Dakle, najbolje je prije kupovine isprobati od nekog. Uzdravlje!
Posted 24 October 2012 - 06:14 PM
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 24 October 2012 - 09:02 PM
A inace volis da ga osetis?
Mislio sam na mog
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 28 October 2012 - 03:44 PM
Posted 07 February 2013 - 02:41 AM
Ali i generalno ako neko ima iskustva sa nekim drugim modelom iz Active serije slobodno neka pise. Tipa, da li se mnogo energije gubi na savijanje sedista i slicno.
Gledam da kupim sediste koje ce biti sto udobnije za kicmu, a sq lab na svom sajtu hvali bas ovu seriju za tu namenu. Znam, skupa su sedista dosta, ali zdravlje je skuplje
Ima li neko neki drugi predlog, nekog drugog proizvodjaca?
Kako da znam koja sirina sedista mi odgovara? Na sq lab sajtu pise nesto, valjda u zavisnosti od sirine izmedju sedalnih kosti, ili cega vec. Pise da obuceni prodavci umeju to da odrede za njihova sedista, ali jbg ja cu morati napamet
Posted 07 February 2013 - 12:06 PM
Sem što je koža hladna zimi, pa treba namontirati presvlaku, ili nositi deblje gaće, sve je savršeno. Udoban, oblik odličan, federi odrade kod džombi, ali nisu premekani. Za skroz uspravno sedenje bi bio bolji neki malo širi sic, za trkački bajs možda još malo uži, ali za planinski, treking, hibrid i ostale, ovo je savršeno (barem za moju guzu).
http://sheldonbrown.... ... flyer.html
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users