SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???
Postavljeno 23 June 2021 - 02:54 PM
Postavljeno 02 July 2021 - 02:59 PM
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Postavljeno 02 July 2021 - 03:13 PM
Naravno nije garancija da će svakom da odgovara, ali za one kojima paše vredi apsolutno svakog centa ma koliko da košta...
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 03 July 2021 - 08:04 PM
By the way, evo prvih "ćega", sutra prva proba, tako te moćno napumpaju, ima bre na poslu da postanem bankarski Roy Jeremy .
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Postavljeno 13 July 2021 - 06:34 PM
Da iznesem svoju muku...
Imam veliki problem sa trenutnim cicem. Posle nekih 10-15km postane jako neudobno, a ako je natopljeno znojem na ovim vrućinama, stanje je nepodnošljivo. Imam 90kg i vozim nekog starog trekinga u položaju od 60ak stepeni. Vidim da većina hvali Selle Royal Respiro (Moderate verzija bi odgovarala mom položaju) i SQ Lab Active modele pa sam u dilemi koji bi mi bio pametniji izbor.
Nemam mogućnost da ih testiram pa bi kupovina išla na slepo. Pošto ne vozim zimi, Respiro ima tu neku prednost što ima bolje rešenu ventilaciju i ima valjda materijal koji se manje greje, dok Active modeli imaju to gibanje koje je valjda medicinski opravdano. Meni je jedino bitno da je sedište udobno na tim nekim turama od 50-60 km, što mi je s postojećim nemoguća misija.
Znam da je svačija pozadina različita, i da je nemoguće dati precizan odgovor, ali šta bi na osnovu pročitanog bio bolji izbor? Da li su u pitanju nijanse ili bi za moj slučaj korišćenja neki model imao bitno veće šanse za pozitivan ishod?
Postavljeno 14 July 2021 - 10:44 AM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 14 July 2021 - 01:09 PM
Na kostima. Merio sam razmak, čini mi se da je oko 12cm...ne mogu baš precizno da odredim...sedište je oko 16...je li moguće da nije dovoljno široko? Pošto je zaobljeno pa tu ode koji cm, plus još što sam u uspravnijem položaju pa moguće da kosti naležu više na taj spoljni deo nego na sredinu.
Postavljeno 14 July 2021 - 01:31 PM
@зуци Кад кажеш да возиш у "обичном" шорцу, да није још и памучан? То би објаснило натопљеност знојем, јер памук упија зној. Не могу ни да замислим такву вожњу. С друге стране, не постоји седиште од ког међуножје неће прокључати на дужој вожњи, посебно лети. Све да седнеш и на коцку леда.
Сигурно би ти било пријатније (мање болно) да имаш улошке (бициклистичке). Шорц свакако барем да је од вештачких материјала. Ја имам то Респиро Модерате и мени је много помогло, иако је прешироко. Седиште је 18 цм, а кљун 6. За то твоје седиште види на којој ширини почиње да се спушта на стране, па ћеш знати да ли одговара за твојих 12 цм.
Бтв, са обичним шорцем је проблем и што нису фиксирани за бутине него се померају, па додатно "гребу" кожу и изазивају оједе и непријатност која врло брзо постаје неподношљива. Пробај бициклистичке гаће.
Postavljeno 14 July 2021 - 03:23 PM
Zuci-Ja imam ili sam imao uglavnom sve vrste sedista (napr. Respiro moderate sam kupio za2000 pa prodao za 2000 din.jer mi nije odgovaralo) Nema tu neke formule,prvo malo naucis guzicu da ogugla,i menjas sedista nebitno koja marka,meni ovo iz Lidla se najbolje pokazalo na MTB,napr. doslo je do toga da predjem 60 km po losim nasim putevima i ustajem zbog utnulosti ruke i samog tela pa se posle setim da nisam ustao zbog zuljanja sedista. Inace slicno tebi imam 95 kg. (nema sanse da smrsam iako sam za sest ,sedam godina presao oko70000km na biciklima koje posedujem jbga ,volim da jedem), jednostavno vozis dok guzica ne ogugla. Inace,usput, stari SQ lab. 602 active upija mao vlagu ,ova nova crna ne.
Postavljeno 14 July 2021 - 08:39 PM
Malo bolje,100+ jevreja
Imao sam sqlab 611 ali sa karbon sinama,nesto skripalo ponekad pa sam prodao sve komplet,nisam mogao provaliti da li skripi sediste ili sticna(druga sticna,postojeca nije za karbon )
https://pasteboard.co/Kbboi8m.jpg
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika