Jump to content

Fotografije

SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1391 odgovora na ovu temu

#901 papabless

papabless
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 258 posts

Postavljeno 20 July 2018 - 01:39 PM

Nisam ni znao sto ima 3 verzije,medium gel,large gel  i obican medium..kolko vidim kod nas u prodaji ima ovaj obican medium ako se ne varam..

http://www.markonisp...e-trk-man-black

• 0

#902 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 20 July 2018 - 04:25 PM

Konkretno, da li je ovo sedište muško ili žensko ? https://www.kupujemp...er_id=155927234

Sa tim sedistem neces daleko otici :)

mekano i siroko sediste nije dobro jer ti na bajsu zapravo ne sedis vec aktivno radis nogama a sediste treba da bude dovoljno cvrsto i dobrog oblika da ti napravi sto manje otpora prilikom pedalanja.

I na kraju muska i zenska definitivno nisu ista, drugacijeg su oblika i nece ti odgovarati, bar moje dupe primeti da nesto nije u redu, i ako ne primecujem gde je ta razlika.

Jelcica mi je poklonila jedno zensko  koje sam montirao na bicikl mojim cerkama pa sam imao prilike da probam :)

• 0

#903 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 July 2018 - 04:45 PM

Женска седишта су у принципу шира, а краћа. Ја возим једно такво, јер нисам могао да нађем довољно широко. Дефинитивно ми затреба да је дуже, али можда није исто за сва женска седишта и за све возаче.

@бакара Да ниси хтео да кажеш да седиште треба да прави што ВИШЕ отпора, у смислу ослонца?

• 0

#904 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 20 July 2018 - 04:52 PM

Pa zavisi kako gledaš na otpor.

Jelcica je lepo to objasnila na primeru limfnog čvorića koji se meni stvori trenjem dupeta o sedište, jer guzica definitivno ne miruje kako se to na prvi pogled čini pa se pravi nešto poput gnojnih žuljeva.

To se ne primeti ko vozi malo, ali ko vozi puno on zna...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
  • 0

#905 Makarije

Makarije
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 257 posts
  • LocationNovi Sad (obronci Detelinare)

Postavljeno 20 July 2018 - 09:19 PM

@ Sajkotik
Prvo utvrdi da li ti vise odgovaraju obla ili ravna sedista...
Posle desetine modela mom debelom mesu definitivno najvise prijaju ravni modeli i to uglavnom oni najskuplji
Vozio sam skoro sve sto hvale i najvise me razocarao Brooks (nov vozio na turi i posle 4 dana nisam mogao da sednem na bajs koliko me je rasturilo)
Najvise mi prija SQ Lab (samo Active serija)-ravno je i ljulja se-prati kretanje karlice.
Od jeftinih varijanti preporucio bih ti Selle R. model Arjel
  • 0

#906 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 July 2018 - 09:28 PM

Bakara o kom sedlu govoriš? Ja vozim već duže vreme žensko sedlo, možda baš to, Specialized Riva i meni je super, nemam nameru da menjam.

I ja imam nešto na guzici s leve strane, što se primeti samo na 150+ km i brevetima, upali se. S time godinama kuburim, dakle nisu sedla krivci. Ali nije tako krupno, nego malecko i tvrdo kao zrno pirinča. Doktorka mi je rekla da je to od pritiska zaboravih kako se zove, dugogodišnja vožnja bicikla učinila svoje. Nikad da odem da uklonim to ako je moguće. Nije dramatično, mogu da vozim i brevete, ali smeta nakon veće kilometraže, nervira.

• 0

#907 Bobanultegra

Bobanultegra
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 435 posts
  • Locationleposavic

Postavljeno 21 July 2018 - 11:28 AM

Meni se to dašavalo sa fizik aliante posle par dužih vožnji sa fizik arione tih problema nemam
  • 0

#908 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 21 July 2018 - 11:49 AM

Bakara o kom sedlu govoriš? Ja vozim već duže vreme žensko sedlo, možda baš to, Specialized Riva i meni je super, nemam nameru da menjam.

I ja imam nešto na guzici s leve strane, što se primeti samo na 150+ km i brevetima, upali se. S time godinama kuburim, dakle nisu sedla krivci. Ali nije tako krupno, nego malecko i tvrdo kao zrno pirinča. Doktorka mi je rekla da je to od pritiska zaboravih kako se zove, dugogodišnja vožnja bicikla učinila svoje. Nikad da odem da uklonim to ako je moguće. Nije dramatično, mogu da vozim i brevete, ali smeta nakon veće kilometraže, nervira.

San Marco spid glamour je to zensko sediste o njemu govorim.

Ja vozim karbonsko :)

A to "tvrdo" je taj cvoric koji se upali, i ume da bude pun gnoja i krvi, zavisi koliko si jako vozio :)

• 0

#909 Tamoinazad

Tamoinazad
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 213 posts

Postavljeno 21 July 2018 - 01:32 PM

Imao sam licno iskustvo da ptobam Specialized Rivu zenski sediste,i bilo mi je udobno ali kratko...Sada se tera Brooks C17 ali desna butina pravi problem,tada ovde nije bilo u ponudi C15...
  • 0

#910 mortician

mortician
  • Members
  • 9 posts

Postavljeno 21 July 2018 - 04:32 PM

Ја сам релативно нов у свему овоме, али од кад сам узео Liotto хибрид гузица је задовољна. Иначе на њему је СМП лејди.

Или сам геј или ми је педу женско.

• 0

#911 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 August 2018 - 10:31 PM

Да ли је неко пробао Селе СМП ТРК и у гел и у не-гел варијанти, па да их упореди? Можда ћу ускоро бити у прилици да купим (постојеће седиште ме убија), па пошто их још нисам видео уживо свако додатно мишљење и искуство значи. Ако треба, даћу паре и за гел, али ако не треба...

• 0

#912 omega

omega
  • Members
  • 3469 posts

Postavljeno 06 August 2018 - 11:24 AM

Imao sam licno iskustvo da ptobam Specialized Rivu zenski sediste,i bilo mi je udobno ali kratko...Sada se tera Brooks C17 ali desna butina pravi problem,tada ovde nije bilo u ponudi C15...

Имам оба ако се под другим мисли на cambium. Јуче сам имао 110+ км са Brooks C17 после неког времена коришћења selle zoo и добро је, али нисам потпуно задовољан. Ваљда човек и не може, мада се питам како професионалци или путници око света. Добро, користи се и оно са федерима. Шта знам, човек мора много новца да потроши да би пронашао одговарајуће седло, или да има среће па да налети на право после краћег тражења. 

• 0

#913 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3283 posts

Postavljeno 06 August 2018 - 05:46 PM

I jednu stvar je vazno spomenuti. Sto se vise penjemo na pedale a manje se oslanjamo na doope, posle visesatne voznje ce svakako osecaj biti bolji. Bicikl se mora voziti aktivno i svakih par km bar desetak sekundi voziti na pedalama. Bar meni to mnogo pomaze da voznja na kraju bude udobnija...
  • 1

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#914 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 August 2018 - 07:44 PM

Хтео не хтео на свакој вожњи устајем из седишта на великом броју низбрдица, а посебно при вожњи ван пута.

Мени не помаже. Бар нисам приметио никакву разлику. После 80-100 км помаже једино да пешачим, али чим опет седнем ба бицикл дође ми да плачем. Ево, недељу дана од последње вожње (160 км) позадина није ни близу опоравка. Вероватно је и до старог улошка, али већ дуже време сам свестан проблема са седиштем.

• 0

#915 papabless

papabless
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 258 posts

Postavljeno 06 August 2018 - 10:59 PM

Meni nije jasno na stravi kada vidim da ljudi svakodnevno voze velike kilometraze,danas 150km, sutra 100km,prekusutra nista pa onda 250km i td koja li to sedista i uloske imaju
  • 0

#916 lucky_13

lucky_13
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 368 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 07 August 2018 - 04:31 AM

Да ли је неко пробао Селе СМП ТРК и у гел и у не-гел варијанти, па да их упореди? Можда ћу ускоро бити у прилици да купим (постојеће седиште ме убија), па пошто их још нисам видео уживо свако додатно мишљење и искуство значи. Ако треба, даћу паре и за гел, али ако не треба...

Vec 4 godine vozim obican TRK. Gel varijantu nisam probao a i necu, jer mi ovo sediste potpuno odgovara. Komentar onih koji su probali moj bicikl sa tim sedistem je da imaju osecaj da su seli u fotelju :)

Na tom sedistu sam vozio brevet. Ceo dan sam proveo na biciklu i nisam imao nikakvih problema.

E sad ... I sam znas da je sediste vrlo individualna stvar. Ja sam imao srecu da je jedan drugar imao to sediste i pozajmio mi je za jednu voznju tako da sam mogao da steknem realan osecaj.

• 1

#917 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 07 August 2018 - 04:53 AM

Meni nije jasno na stravi kada vidim da ljudi svakodnevno voze velike kilometraze,danas 150km, sutra 100km,prekusutra nista pa onda 250km i td koja li to sedista i uloske imaju

Trening, biciklistički šorc i "mast" pomažu i sprečavaju probleme. Sedlo - vozi kakvo kome odgovara, ali po pravilu su bolja tvrđa za duže kilometraže kada si u formi.

• 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#918 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 August 2018 - 01:30 PM

Узех Респиро Модерејт. Од СМП сам одустао зато што их је готово немогуће наћи у продавницама (не бих да купујем на слепо нешто што нисам никада ни видео), поготово одређени модел. Када их и има, цена је неупоредиво виша него на нету. Уз то, стандардно су веома уска за мене. И Респиро сам на крају морао да наручим на слепо, али старо седиште ми је већ правило толике проблеме да поред уског СМП и нисам имао избора. А било је на некој малој акцији, ~6400 дин.

Први утисци су добри, после 10ак пређених км. Зашто не одлични? Углавном зато што је седиште битно другачије од старог, а ја сам га монтирао исто скроз напред). Види се да је потребно наћи положај за њега. Стално сам се намештао више назад, а онда ми је горњи део бутина ударао у седиште (задњи део бутина). Осим тога, још увек ми нису прошли сви проблеми узроковани старим. Ипак, осећај је неупоредиво бољи и баш се осећа олакшање уз онако дубок канал, а приликом брже вожње мој утисак је да се стварно осећа и проток ваздуха. С друге стране, оно о неком хладном гелу мачку о реп. :) Ок, седиште није било нешто много загрејано, али саме ивице канала, оно где је као нека црна трака, биле су баш топле/вруће.

Сада сам мало променио положај, померио га више уназад и још мало нагнуо на доле. И чекам неку вожњу од 150 км да видим како ће бити. Иначе, било је мало трњења прстију на рукама у вожњи шро није добро, али имам утисак да је и до већ старих гаћа и можда неког несвесног постављања у погрешан положан.

• 1

#919 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Postavljeno 13 August 2018 - 02:25 PM

Mora da se obara sediste jer u suprotnom, kljun koji je malo siri, udara o butine, prepone i ume da napravi problem.
Dobro sediste ali su nesto omanuli prilikom konstruisanja. Da je kljun uzi za 1cm, bilo bi savrseno.

• 0

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

#920 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 13 August 2018 - 02:33 PM

Obaranje kljuna na dole = više težine na rukama - možda od toga trnu prsti na rukama?

• 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

3 članova čita ovu temu

0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika