Jump to content

Fotografije

SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1391 odgovora na ovu temu

#841 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 19 December 2017 - 11:33 AM

Koliko sam shvatio, Bruks moras konstantno da tretiras, i to ne bilo kako nego iskljucivo mascu istocnotimorskih mangulica, i to samo od tamno zutih prugastih, ako se odazivaju na "Dzimi". U istom tom periodu moras da se samobicujes po guzici dok ista ne omekne, ali moras da pazis na ucestalost i smer sibanja, inace pisi propalo. Od naziva firme pozadi ka stranama i nadole, nikako drugacije. Takodje, Bruks moras da stitis od kise i bilo kakve vlage, sto se postize prekrivanjem kesama iz Harrods-a. E, nakon sto to radis nekih 5-10 hiljada milja (kilometri se ne racunaju), i ako to radis pravilno, doci ces u izuzetno zgodnu situaciju da mozes da procenis da li je sediste dobro za tebe ili nije. Ako jeste, blago tebi. Ako nije, kupi drugo.

Meni je Brooks odmah čučnuo, mada sam ga razgazio po ubrzanom postupku - ostao bajs nekih sat vremena na pljusku, a ja onda seo i vozio se 10ak kilometara do kuće.  :)   Pre toga sam ga (kao i sve kožne stvari) namazao kremom za zaštitu kože, a posle toga sam, poučen neprijatnim iskustvom mokre gujsce, izbegavao ostavljati sedlo da kisne. Što jeste cimanje. Nezgodno je i što ta koža bude veoma hladna kada je napolju hladno. Da li bih ponovo stavio Brooks (ili bilo kakvo kožno) sedlo na bajs? Najverovatnije ne. I prvobitno je "palo" samo zbog odličnih federa - nisam našao sintetička sa tako jakim (tvrdim) federima, da se uvija samo na džombama, ne pri vožnji. Inače, sve to na stranu (uključujući i visoku cenu) - jeste udobno i dosta robusno.

Bruks je meni bio - sedi i vozi. Od prvog dana, iako tvrdo kao daska (bukvalno! kad čukneš zglobom po njemu čuje se "TOK!!") bilo mi je udobno, a na dalje su stvari bile samo još bolje.

Mažem sedište kremom za ruke, ona slovenačka "48" je ok i jeftina, jednom u.... kad se setim... ali ne često, na par meseci. Namažem uveče i ostavim preko noći, ujutru dobro obrišem krpom da mi ne masti pozadinu i to je to.

Postoji taj mit o hladnom i koži, @Fallout ga je spominjao više puta; u mom slučaju, a čak ni ne nosim gaće sa uloškom, to je nepostojeća varijanta. Koliko god da je hladno, a vozio sam i po debelim minusima, nemam nikakav problem, a ako mi i bude malo 'ladno - to prođe za par min.

Sedište pokrivam običnom kesom isključivo na turama, i to kada ostaje pod vedrim nebom tokom noći. Inače po kiši vozim najnormalnije (pokriveno je guzicom :D )

Ne radim za Brooks, niti imam nešto od reklamiranja, ali pošto je sedište "velika tema" u biciklizmu, pišem ovo, po ko zna koji put, jer je meni rešilo problem. Meni je večita lista: 1.Brooks (u mom slučaju B17 Imperial) 2. SMP TRK 3. SR Respiro (Brooks je prvi samo zato što traje neuporedivo duže od naredna dva, iako mi je SMP TRK bilo verovatno i udobnije, ali se plastike i silikoni posle nekog vremena neumitno razilaze na sve strane, a ja volem da mi traje...)

Sve gore napisano važi za city/touring/trekking, a SMP TRK i SR Respiro sam gonio i na MTB

Ajd u zdravlje i Srećna Slava! - ko slavi :)

• 0

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic

#842 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 December 2017 - 11:34 AM

Jadna telad.. zavrsise ispod mnogih guyica.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#843 Makarije

Makarije
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 257 posts
  • LocationNovi Sad (obronci Detelinare)

Postavljeno 19 December 2017 - 12:05 PM

Probao i vozio sve od navedenih (Fizik jok jer ne gonim drumasa)

Mazao,dotezao,rastezao,spustao,podizao,nivelisao i tek kada sam seo na SQ Lab iz Active serije shvatio sam 2 stvari....da nemam koscatu bulju i da postoji mogucnost da sam latentni homoseksualac. 

Eto,toliko prija!!! 

• 2

#844 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 December 2017 - 12:33 PM

postoji mogucnost da sam latentni homoseksualac. 

Eto,toliko prija!!! 

Pa nisu džabe te priče o biciklistima :)

Inače, SMP Hybrid za MTB, Gyes sa rupom za hibrid/treking, i Brooks sa rupom za city i touring. Tu sam stao i ostao :)

• 0
Homesick for a place you've never been...

#845 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 19 December 2017 - 12:55 PM

Postoji taj mit o hladnom i koži, @Fallout ga je spominjao više puta; u mom slučaju, a čak ni ne nosim gaće sa uloškom, to je nepostojeća varijanta. Koliko god da je hladno, a vozio sam i po debelim minusima, nemam nikakav problem, a ako mi i bude malo 'ladno - to prođe za par min.

Ne bih rekao da je to mit. Svakako - verujem da nekom to može da ne smeta, ali mnogima smeta. Drugarica čak i na kožni nameštaj u stanu zimi stavlja krpare da joj ne bude hladno, leti da se ne lepi - samo u proleće i jesen radi kako treba.  :)

Ja isto baš, ali baš nisam zimogrožljiv. Vozim bukvalno cele godine bajs, uvek i svugde. I kožno sedlo me je teralo da oblačim deblje gaće u vreme kada sam na drugi bajs bez kožnog sedla sedao u običnim farkama bez da mi smeta. Verujem da ima ljudi koji su manje osetljivi, ali bih to svakako napomenuo onom ko razmišlja o kožnom sedlu - da se ima na umu.

Isto važi i za kišu. Čak i dobro namazano sedlo se lepo natopilo na letnjem pljusku.

Dok kožnu obuću i kaiševe ne bih menjao modernim materijalima, kod sedla baš nisam oduševljen samom kožom. Brooks (Flyer model sam imao) je bio meni odličan zbog federa i meni odgovarajućeg oblika za treking bajs. Za sve ostalo: moderni materijali nisu osetno manje prijatni leti, zimi su prijatniji, ne traže održavanje, ne smeta im kiša, a i sintetička sedla su puno lakša (kome je to bitno).

Evo, meni sutra da neko pokloni novi Brooks Flyer, mislim da bih se hvatao za glavu. Kad nije zima i kiša je stvarno najudobnije za treking koje sam probao, a opet te mane su stvarno cimanje. Ako ga montiram, kajaću se, ako ga ne montiram, kajaću se - tako nekako.  :)

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#846 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 19 December 2017 - 02:20 PM

Koža nit je hladna, niti vruca niti se lepi za kožu, naprotiv ona se za vrlo kratko vreme prilagodi vašoj koži, to joj je zapravo najbolja karakteristika koju nema ni jedan drugi materijal.
Nema boljeg materijala za vašu guzicu od prave koze.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
  • 0

#847 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 December 2017 - 02:33 PM

Koža nit je hladna, niti vruca niti se lepi za kožu, naprotiv ona se za vrlo kratko vreme prilagodi vašoj koži, to joj je zapravo najbolja karakteristika koju nema ni jedan drugi materijal.

Moje iskustvo se razlikuje, a nisam od previše osetljivih.

• 0

#848 chamade

chamade
  • Members
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 December 2017 - 03:22 PM

Auuu, a kako se tek fino lepo koza od komsinice. Uvek optimalna temperatura.. nikad ledena a koliko god vruca bila nece smetati :D
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#849 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 19 December 2017 - 03:22 PM

Šta bi rekao onda za karbonsko sedište? :)
Lepljenje, znojenje i hladan osećaj bude samo sa veštačkom materijalom, koža upija vlagu.

• 0

#850 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 December 2017 - 03:29 PM

Šta bi rekao onda za karbonsko sedište? :)
Lepljenje, znojenje i hladan osećaj bude samo sa veštačkom materijalom, koža upija vlagu.

sa sedlima i sedištima, barem za mene, nije tako.

Poslato sa sokocala mobilnoga
  • 0

#851 omega

omega
  • Members
  • 3469 posts

Postavljeno 12 April 2018 - 01:57 PM

Има ли неко идеју које је ово седло. Пакују га на Awol, спецификација каже да је phenom gel, али не изгледа као на сликама које се налазе на нету. :/ јесте спец пошто пише испод, али нема назив модела20180412_152139.jpg 20180412_152139.jpg
20180412_152124.jpg
20180412_152028.jpg
20180412_152017.jpg
  • 0

#852 zare

zare
  • Members
  • 4295 posts

Postavljeno 12 April 2018 - 03:30 PM

Lici na Specialized, sad ne mogu da se setim koji model, malo sam ispao iz forme :).

• 0
.

#853 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 12 April 2018 - 03:54 PM

Izgleda kao stariji Phenom, samo bez rupe.

phenom-768-80.jpg
  • 1

#854 omega

omega
  • Members
  • 3469 posts

Postavljeno 12 April 2018 - 03:56 PM

Lici na Specialized, sad ne mogu da se setim koji model, malo sam ispao iz forme :).

Јесте specialized. Само ме буни ѕо што на спецификацији за тај модел бајса на коме је, стоји назив BG Phenom, али претрага на нету даје друге слике, све модели са рупом
  • 0

#855 omega

omega
  • Members
  • 3469 posts

Postavljeno 12 April 2018 - 03:59 PM

Izgleda kao stariji Phenom, samo bez rupe.phenom-768-80.jpg

Па да. На Awol-u је. А пошто имам неко своје омиљено, ово вероватно иде у оглас, али не бих да лупам назив модела, тај феном није баш ни јефтин :/
  • 0

#856 aiwa

aiwa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 254 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 April 2018 - 04:18 PM

Kod mene je problem u razmaku koščica u zadnjici. Vozio sam (pokušavao) sportsko Velo sedište širine 13 cm, ubijalo me, preusko mi je. Pošto sam dosta visok, 203 cm, moje sedalne kosti su sigurno razmanutije od standardnih kod čoveka. Pokušao da rešim drugom krajnjošću, uzeo Selle royal Classic Relaxed širine 23 cm ali sad imam drugi problem, klizam sa sedišta. Pokušavao razne uglove, kad je horizontalno klizam nazad, kad ga nagnem ka napred dobro je ali kad se uspravim u vožnji na ravnom delu klizam napred. A sedište je udobno za medalju, to je onaj model sa federima. Izgleda da ću morati opet da trošim pare na sedište ali na šta ići? Ima par od 16,17 i 18 cm, neko će da odgovara ali koje:

http://planetbike.rs...i/Sedišta/1996/

http://planetbike.rs...i/Sedišta/2010/

http://planetbike.rs...k-silver/22582/

• 0

Shimano Line-up chart 2020

http://productinfo.s...no.com/#/lc/1.4

#857 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 20 April 2018 - 04:23 PM

Kod mene je problem u razmaku koščica u zadnjici. Vozio sam (pokušavao) sportsko Velo sedište širine 13 cm, ubijalo me, preusko mi je. Pošto sam dosta visok, 203 cm, moje sedalne kosti su sigurno razmanutije od standardnih kod čoveka. Pokušao da rešim drugom krajnjošću, uzeo Selle royal Classic Relaxed širine 23 cm ali sad imam drugi problem, klizam sa sedišta. Pokušavao razne uglove, kad je horizontalno klizam nazad, kad ga nagnem ka napred dobro je ali kad se uspravim u vožnji na ravnom delu klizam napred. A sedište je udobno za medalju, to je onaj model sa federima. Izgleda da ću morati opet da trošim pare na sedište ali na šta ići? Ima par od 16,17 i 18 cm, neko će da odgovara ali koje:

http://planetbike.rs...i/Sedišta/1996/

http://planetbike.rs...i/Sedišta/2010/

http://planetbike.rs...k-silver/22582/

Veoma je individualno - do te mere da samo ti možeš znati odgovor. Savetujem da pročitaš vodič koji sam napisao, iz pet delova. Svaki ima link ka sledećem. Piše i kako izmeriti širinu svojih sedalnih kostiju (nema previše veze sa visinom!). Ako ništa drugo, daće ti smernice u kom "pravcu" da menjaš postojeće sedlo. Link ka prvom članku:

http://www.bikegreml...dla-za-bicikle/

• 1

#858 aiwa

aiwa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 254 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 April 2018 - 05:19 PM

Hvala ti, o ovome smo već pisali ali je lepo imati sročeno na jednom mestu :)

Prvo se bacam na merenje.

• 0

#859 aiwa

aiwa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 254 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 May 2018 - 03:39 PM

Hmm, izmerio sam sedalne kosti :)

108 mm ili 11 cm (nije baš iscrtana pravilna elipsa na kartonu ali računam da je oko 11 cm)

Ova slika me buni

total_vs_usable_saddle_width-ukupna_i_up

većina meri sedište sa spoljnim dimenzijama, Treba nešto od toga da dodajem ili oduzimam ili samo da na razmak sedalnih kostiju dodam cifru?

bicycle_saddle_width_choice-izbor_sirine

ako mi za moderate (trekking) vožnju treba +2 cm onda ispada da mi odgovara sedište od 13 cm a ovo moje Velo od 13 cm me je ubijalo?

• 0

#860 vidak

vidak
  • Members
  • 4661 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 06 May 2018 - 03:47 PM

To vazi za sqlab, to su slike sa njihovog sajta... kakve veze ima Velo sa tom slikom i merama?

Hmm, izmerio sam sedalne kosti :)
108 mm ili 11 cm (nije baš iscrtana pravilna elipsa na kartonu ali računam da je oko 11 cm)

Ova slika me buni

total_vs_usable_saddle_width-ukupna_i_up

većina meri sedište sa spoljnim dimenzijama, Treba nešto od toga da dodajem ili oduzimam ili samo da na razmak sedalnih kostiju dodam cifru?

bicycle_saddle_width_choice-izbor_sirine

ako mi za moderate (trekking) vožnju treba +2 cm onda ispada da mi odgovara sedište od 13 cm a ovo moje Velo od 13 cm me je ubijalo?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
  • 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika