SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???
Posted 11 December 2017 - 05:19 PM
Kazem ja izgleda glupo, ali deluje... Inače, koji god sam Fizik proizvod kupio, od trake volana, kamasni, sedista, nije bio jeftin, ali bio je vrhunski.Probao sam aplikaciju i meni malo neubedljivo deluje da samo na osnovu nagiba tela odredi tip sedišta mada priznajem da mislim da je dobro odredila.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Posted 11 December 2017 - 05:41 PM
Kazem ja izgleda glupo, ali deluje... Inače, koji god sam Fizik proizvod kupio, od trake volana, kamasni, sedista, nije bio jeftin, ali bio je vrhunski.
+1
Ja se kunem u njihove trake kormana. Izdržljive, udobne, prijatne za (golu) šaku.
Isto i za sedla - što se kvaliteta izrade, izdržljivosti, a i male težine tiče - nemam šta dodati.
Osim prigovora na cenu, ali tako je sa svim proizvodima: za klasu više platiš duplo više. Rekao bih, što se sedala tiče, da Selle Royal daje bolji odnos plaćeno-dobijeno, kome pasuje neki od njihovih modela.
Posted 11 December 2017 - 08:21 PM
Osim prigovora na cenu, ali tako je sa svim proizvodima: za klasu više platiš duplo više. Rekao bih, što se sedala tiče, da Selle Royal daje bolji odnos plaćeno-dobijeno, kome pasuje neki od njihovih modela.
Sva Fizik sedišta proizvodi Selle Royal.
Selle Royal je već dugo vlasnik Brooksa, spašen od bankrota sa reklamom o stogodišnjoj tradiciji ručnog rada i napraviše brend broj 1 za kožna sedišta u svetu. Vlasnici su i Crank Brothersa.
Posted 18 December 2017 - 10:28 AM
Samo da prijavim da sam posle trista godina i preko deset probanih sedista, konacno pronasao odgovarajuce sediste za drumasa a to je Fizik Aliante Large. Potpuno nova dimenzija kada te nista ne zulja.
Da li si probao Selle Italia gel flow?
Na nekoliko mesta sam našao da je alternacija za Aliante.
I meni Fizik preporučuje Aliante large, tako da ću verovatno na proleće da žickam na pozajmicu od tebe probe radi.
Posted 18 December 2017 - 10:53 AM
Probao sam dva selle italia li se ne ne secam tacno modela, nijedno mi nije odgovaralo.Da li si probao Selle Italia gel flow?
Na nekoliko mesta sam našao da je alternacija za Aliante.
I meni Fizik preporučuje Aliante large, tako da ću verovatno na proleće da žickam na pozajmicu od tebe probe radi.
Mogu da ti dam Aliante na probu, imam jedno koje sam kupio i jos uvek nisam montirao na bajs.
Posted 18 December 2017 - 11:02 AM
Имао сам два Физик седишта и на оба сам се ,,одрао''. Најбоља искуства има са моделом Zoo (Selle Italia, Sele Royal, нисам сигуран)које се најлешће налази на једном броју Симплона. Одлична су, а чуо сам да их и други хвале. Оно што је добро код овог седла је да није превише скупо, односно да се коришћемно може наћи за 15-ак е.
Posted 18 December 2017 - 11:21 AM
Paji treba za drumaša... jel ta preporucujes za drumase?Имао сам два Физик седишта и на оба сам се ,,одрао''. Најбоља искуства има са моделом Zoo (Selle Italia, Sele Royal, нисам сигуран)које се најлешће налази на једном броју Симплона. Одлична су, а чуо сам да их и други хвале. Оно што је добро код овог седла је да није превише скупо, односно да се коришћемно може наћи за 15-ак е.
Posted 18 December 2017 - 04:41 PM
Имам два: једно ми је на туринг бициклу са дроп баром, а друго на неком комбинованом. Мени су изузетно удобна, удобнија чак и од брукса који имам. Е сад, положај на турингу је усправнији него на друмашу, тако да то може да буде сметња. Да будем искрен, нисам их видео на друмашу, али код неких тураша (не оних маратонаца) јесам. То су моји утисци, али за класичног друмаша би можда било прешироко.Paji treba za drumaša... jel ta preporucujes za drumase?
Posted 18 December 2017 - 06:31 PM
@vidak Jesi li probao Tundra 2 model za mtb?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ja ga imam i bude malo problema ako preko zime slabo vozim. Medjutim, na 2-3 prolecnje voznje sve legne kako treba.
https://picasaweb.go...208760685671353
Posted 18 December 2017 - 08:34 PM
Posted 19 December 2017 - 01:34 AM
...удобнија чак и од брукса...
e jeste... hiljadu...
when you look into abbyss, the abbyss looks into you www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe) www.facebook.com/bikecologic
Posted 19 December 2017 - 01:41 AM
meni phenom izgleda dobro, to bih sledece testirao na mtb-u, ali prvo cu aliante da turim i na mtb za probu.Meni je dobro leglo za mtb mada iskreno do sada sam na dva bajsa imao specialized henge (jedan od njih je trenutni) i mogu da kažem da je jedno od najboljih koje sam probao za mtb. Još više hvale phenom model ali još nisam imao prilike da ga probam.
Posted 19 December 2017 - 10:31 AM
Koliko sam shvatio, Bruks moras konstantno da tretiras, i to ne bilo kako nego iskljucivo mascu istocnotimorskih mangulica, i to samo od tamno zutih prugastih, ako se odazivaju na "Dzimi". U istom tom periodu moras da se samobicujes po guzici dok ista ne omekne, ali moras da pazis na ucestalost i smer sibanja, inace pisi propalo. Od naziva firme pozadi ka stranama i nadole, nikako drugacije. Takodje, Bruks moras da stitis od kise i bilo kakve vlage, sto se postize prekrivanjem kesama iz Harrods-a. E, nakon sto to radis nekih 5-10 hiljada milja (kilometri se ne racunaju), i ako to radis pravilno, doci ces u izuzetno zgodnu situaciju da mozes da procenis da li je sediste dobro za tebe ili nije. Ako jeste, blago tebi. Ako nije, kupi drugo.
Posted 19 December 2017 - 10:35 AM
Koliko sam shvatio, Bruks moras konstantno da tretiras, i to ne bilo kako nego iskljucivo mascu istocnotimorskih mangulica, i to samo od tamno zutih prugastih, ako se odazivaju na "Dzimi". U istom tom periodu moras da se samobicujes po guzici dok ista ne omekne, ali moras da pazis na ucestalost i smer sibanja, inace pisi propalo. Od naziva firme pozadi ka stranama i nadole, nikako drugacije. Takodje, Bruks moras da stitis od kise i bilo kakve vlage, sto se postize prekrivanjem kesama iz Harrods-a. E, nakon sto to radis nekih 5-10 hiljada milja (kilometri se ne racunaju), i ako to radis pravilno, doci ces u izuzetno zgodnu situaciju da mozes da procenis da li je sediste dobro za tebe ili nije. Ako jeste, blago tebi. Ako nije, kupi drugo.
Radoje Domanovic je mala beba za tebe
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Posted 19 December 2017 - 10:51 AM
Meni je Brooks odmah čučnuo, mada sam ga razgazio po ubrzanom postupku - ostao bajs nekih sat vremena na pljusku, a ja onda seo i vozio se 10ak kilometara do kuće. Pre toga sam ga (kao i sve kožne stvari) namazao kremom za zaštitu kože, a posle toga sam, poučen neprijatnim iskustvom mokre gujsce, izbegavao ostavljati sedlo da kisne. Što jeste cimanje. Nezgodno je i što ta koža bude veoma hladna kada je napolju hladno. Da li bih ponovo stavio Brooks (ili bilo kakvo kožno) sedlo na bajs? Najverovatnije ne. I prvobitno je "palo" samo zbog odličnih federa - nisam našao sintetička sa tako jakim (tvrdim) federima, da se uvija samo na džombama, ne pri vožnji. Inače, sve to na stranu (uključujući i visoku cenu) - jeste udobno i dosta robusno.
5 user(s) are reading this topic
0 members, 5 guests, 0 anonymous users