SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???
Posted 20 May 2017 - 12:12 PM
@Сапсан Не знам за то седиште, али хтедох да ти пренесем нека моја запажања. Пре свега, прорез служи само за луфтирање, односно снижавање температуре, првенствено тестиса. Колико ће бити ефикасан зависи од пуно ствари, укључујући и гардеробу и положај седишта на бициклу, али и твоје габарите. Утрнуће наступа искључиво зато што постоји притисак на делу где не би требало да постоји, а прорез са тим нема много везе. Моја препорука је да прво утврдиш да ли имаш седиште одговарајуће ширине. Ако је седиште сувише уско, седалне кости ће ти бити на самим ивицама, које су по правилу спуштене (заобљене), па ће притисак највећим делом бити у средини, на меким ткивима. Слично може да се деси и уколико је седиште сувише мекано - кости потону, а онда је опет део тежине на меким ткивима. Такође, пробај да нагнеш мало седиште које имаш, тако да му нос иде мало на доле. Теже је за руке, али је поента проверити да ли ће доћи до олакшања. У последње време све је више сеидшта "степенастог" дизајна, код којих је задњи део издигнут у односу на нос, управо због тог проблема.
Hvala na odgovoru koristim trenutno DDK pro exsel nikako ne odgovara veoma neprijatno utrnuce u sedalnom delu gde se nalazi prostata prati me posle svake voznje shodno tome i sto dam citao taj prorez pored ventilacije ublazio bi pritisak na nerve .
Posted 20 May 2017 - 09:17 PM
suzio sam izbor na ova 3:http://www.chainreac...le/rp-prod82171http://www.chainreac...le/rp-prod52751http://www.chainreac...le/rp-prod91965mislio sam ovo sto mi je kolega @grbic preporucio ali ga nemaju vise na stanju... sta mislite?
Ако већ имаш намеру да пазариш q-bic онда узми са отвором због ергономског канала.
Штета за сету, иначе јесте подлога умерено тврђа али седиште је флекс тј. амортизује ситне неравнине на путу а то га чини удобним.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Posted 20 May 2017 - 09:33 PM
Narucio sa otvorom pa ako ne bude odgovaralo uzecu Setu sledeci mjesec. Bice na lageru od 29og maja.Ако већ имаш намеру да пазариш q-bic онда узми са отвором због ергономског канала.
Штета за сету, иначе јесте подлога умерено тврђа али седиште је флекс тј. амортизује ситне неравнине на путу а то га чини удобним.
Nisam mogao više da čekam jer najviše vozim uspone i onda na pola voznje pocnem da ustajem i odmaram svakih 20min da krv procirkuliše. I sve to zbog 20e.
Posted 21 May 2017 - 02:15 PM
Nezahvalna ti je situacija da uzimaš sic na neviđeno pa se nadaš najboljem. Premjeri trtične kosti, vidi uklapaš li se u prosjek tj u ponudu na crc. Meni izgleda bi trebao ženski model jer sam van većine standarda. P.s. vidi i jesi li dobro postavio sic, naprijed, nazad, nagib. Možda da ga obališ koji mm naprijed znači nešto.
Sent from my x600 using Tapatalk
Posted 21 May 2017 - 02:29 PM
Pogledacu, bar ovo novo da namjestim kako valja. Hvala.@clapton vidi ovaj klip i pogledaj i ostale od lika:
Nezahvalna ti je situacija da uzimaš sic na neviđeno pa se nadaš najboljem. Premjeri trtične kosti, vidi uklapaš li se u prosjek tj u ponudu na crc. Meni izgleda bi trebao ženski model jer sam van većine standarda. P.s. vidi i jesi li dobro postavio sic, naprijed, nazad, nagib. Možda da ga obališ koji mm naprijed znači nešto.
Sent from my x600 using Tapatalk
Posted 21 May 2017 - 08:12 PM
Sent from my K013 using Tapatalk
Posted 26 May 2017 - 05:59 PM
stiglo za 4 dana:
oblik gotovo isti a i dosta je tvrdji padding, ali cu sjutra da ga testiram na jedno 80km.
malo sam mu nenamjerno spustio nos ali ne znam jesam li ga dobro centrirao jer ima ovu mjeru na shinama(?):
http://i.imgur.com/3Coz3wB.jpg
http://i.imgur.com/ppgX4nN.jpg
oprostite na prljavstini, ujutro cu da ga ocistim.
Posted 26 May 2017 - 07:10 PM
Da se nadovezem napost od Caneta, mozda je u pravu sto se tice sirine sedista ali meni je rupa mnogo pomogla posto sam isto imao problem sa utrnucem genitalija. I dalje vozim Selle Royal Viento moderate i zadovoljan sam sa njim. http://planetbike.rs...HE-black/17588/
Sent from my K013 using Tapatalk
Moj novi (polovni) bicikl je dosao sa SR Freccia, koje je uspelo da me upropasti za samo 12km do posla, iako je skoro pa istih dimenzija kao sediste na mom starom biciklu. I ja sam uzeo to SR Viento (athletic verziju), i pokazalo se kao sasvim solidno - trodnevna tura, par puta po 180km, vise voznji od preko 100km, i nikakvih problema nisam imao. Jedino sto mi se ne svidja u potpunosti je sto sve vreme osecam ivice tog kanala. Nije da mi to stvara ikakve bolove, samo ga sve vreme osecam, a voleo bih da nije tako. Nije najudobnije, rekao bih, na nacin koji nije stetan po telo.
Vec neko vreme razmisljam sta da radim, sa kojim sedistem da rizikujem, ali ne bivam nista pametniji tako sedeci i razmisljajuci.
Posted 26 May 2017 - 08:47 PM
malo sam mu nenamjerno spustio nos ali ne znam jesam li ga dobro centrirao jer ima ovu mjeru na shinama(?):
Iako je podesavanje sedista individualna stvar, mislim da ce taj oboren nos da ti pravi problem uz mogusnost da klizis sa sedista prilikom kocenja.
Libelu na sediste i lepo ga poravnaj, pa ko ne odogovara onda se igraj tako sto ces poneti na voznju odgovarajuci alat za podesavanje.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Posted 26 May 2017 - 08:56 PM
Мени је много лакше кад је оборен нос, мада је можда мало већи притисак на руке (то је због ширег, а нижег кормана него раније). Треба урачунати и да ће на седалним костима бити већи притисак него на околном ткиву, па ће кости мало да потону, а средњи део, који је обично већ мало испупчен (заобљен пресек седишта) биће још изражњнији. Зато мислим да идеално равно није добро, него баш мало оборено. Бар они који имају болова и проблема треба да покушају и са благим обарањем. Ја нисам приметио клизање при кочењу, једноставно је превелик притисак на седиште.
Posted 28 May 2017 - 07:12 PM
Odlicno sedlo ljudi!
Oko 5h na bajsu bez vecih problema, uz 3h uspona. Prezadovoljan.
a i GPS na telefonu proradio pa sam koristio Stravu ponovo: https://www.strava.c...ties/1008082914
Posted 29 May 2017 - 01:16 PM
Hm još jednom pogledah sliku, zbunile su me šare, ovo nije SLR. Mada oblikom baš liči... Ovo nisam probao
Posted 29 May 2017 - 07:09 PM
Ništa čudno, SLR je fenomenalno sedište,pogotovo taj noviji model. Stari model mi je po obliku bio malo nezgodan dok je ovaj skoro pa savršen Odličan izbor
Hm još jednom pogledah sliku, zbunile su me šare, ovo nije SLR. Mada oblikom baš liči... Ovo nisam probao
SLR je izvan mog budzeta. mozda nekad.
Posted 11 June 2017 - 08:27 PM
Posle brda sedišta probanih ovde i po belom svetu zaključio sam da mi uopšte ne odgovara kada ima isečen kanal. Udubljenje da, super mi je ali ne da bude rupa. Kada ima kanal osećam kao da sedim ana dve pingpong loptice i prosto osećam da je rupa tu i to mi smeta.
Kupio sam selle royal sa kanalom i trnuo sam dole redovno. Sad imam neko scott koje ne znam koje je (postavio sam i temu da mi neko pomogne oko identifikacije).
Sad sam naručio neko cannondale i imam velika očekivanja jer izgleda kao da je za mene rađeno
Posted 07 September 2017 - 10:17 PM
Imam jedno pitanje oko sedista koja su vam udobna. Da li su vam udobna od starta bez obzira na to da li ste tek poceli sezonu nakon pauze, ili vam lepo legnu tek nakon nekog vremena?
Ja sam nedavno uzeo drumasa, nisam imao ni vremena do sad da ga duze vozim, ali prvi dan sam presao 15-20km. Drugog dana, kada sam seo, vidim da me bole sedalne kosti od te voznje. Inace ove godine nisam ni vozio bajs.
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users