Jump to content

Fotografije

SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
1391 odgovora na ovu temu

#721 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4455 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 24 April 2017 - 12:50 PM

@grbic

@FalloutBoy

Odlični odgovori koji su mi pomogli da rešim dilemu u vezi sa šticnom sa amortizerima, tj definitivno neću eksperimentisati
hvala :)

Ja sam konacno skinuo sa bajsa tu sticnu sa amortom. Zamenio je sa krutom sticnom.
Zaobidji je u sirokom luku jer.. ako je zategnes na max onda je isto kao i kruta sticna. Ako malo popustis spusti se kad sednes na bajs + zna da cupka po rupama. Ako je vise popustis onda se spusti na granicnik pa sedis 2 cm nize. Kao sto napisa Grbic, zna i da se rasklima pa onda mrda levo-desno.. e to vec zna da nervira.

Jednostavno receno.. go*no koje sluzi da se naduva cena neupucenim kupcima.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#722 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 24 April 2017 - 01:39 PM

n2:thumbsup  Još jedna korisna stvar koju saznah ovde.

Ja sam skoro u pb pazario Selle Bassano Volare, ono sa tri zone različite tvrdoće. Za ženu. Birala sama u radnji. Ali kad dođosmo kod kuće videsmo da je muško. Sedište, ne žena ... :D U čemu je razlika između ženskog i muškog, samo u onom kanalu koji smanjuje pritisak na prostatu ili još nečemu ? Kontam du*e je du*e, sad da l' je muško il' žensko, hmm ... sve jedno je, je l' ? Bitno je valjda da sedište odgovara ...

• 0

#723 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 24 April 2017 - 01:58 PM

@shonepa То су специјална седишта, највише за оне којима су неопходна (из медицинских разлога), а предвиђена су само за вожњу у усправном положају (90 степени), вероватно веома лаганим темпом и за краће удаљености. Не чуди ме да не одговара за "нормалну" вожњу.

@sajkotik Боље седиште него жена. :) Наравно да је битно да седиште одговара, питање је само како утврдити да ли одговара. Основна разлика је да су женска седишта обично нешто шира и краћа, с тим да разлика између иначе истих модела обично буде до 2 цм. Иначе, задњица можда јесте задњица, али док си на бициклу не седиш на њој, него на седалним костима. Да би седиште одговарало, кажу људи да прво ширина седишта мора да одговара твојим костима, односно да ти седалне кости належу на средину површине седишта која је за то предвиђена. Зато постоје и мерачи, а можеш и сам да седнеш на папир, "утиснеш" се и измериш удаљеност између центара улегнућа која оставиш. Отприлике.

Ево шта каже SQ Lab на ту тему.

Ја већ дуго имам проблема са боловима у меким ткивима и коначно закључих да ми је седиште сувише уско. Седалне кости су ми на ~14 цм, а седиште је укупно око 16. То значи да су кости не оном заобљеном делу који и нема више гел и није предвиђен за седење, док централни, испупчени део седишта стално притиска управо мека ткива. Баш сутра планирам до ПБ да погледам неке Selle Royal моделе и можда купим нешто.

• 1

#724 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 April 2017 - 12:49 PM

Хитно потребна мишљења

Данас у Планету измерио на гел подлози - седалне кости су ми 16 цм! Возим МТБ, а положај ми варира између 45 и 60 степени, Не возим сваки дан, али кад возим онда је то на цео дан. Возим по разном терену, укључујући и тежи офроуд, с тим да не возим агресивно (ни трке).

Седишта која омогућавају да моје кости седе колико-толико на местима која су за то предвиђена су

1. Селе Ројал Сциентиа Р3 које је фотеља за усправан положај (укупна ширина 22,4 цм, па је оних 16 таман како треба) или

2. Селе Ројал Респиро Модерејт, али женско, ширине 20 цм. (мушко је сувише уско и седео бих на самим ивицама)

Шта мислите да је боље (или мање лоше)? Шта мислите да би било мање неудобно за моју вожњу?

Оно женско делује исто као мушко само шире, али ме брине што је ознака да је баш само за жене (имају и Респиро које је унисекс).

Сциентиа је 800 дин јефтиније.

• 0

#725 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1441 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 April 2017 - 05:44 PM

Kakva sedista si do sada imao, makar ona koja su ti odgovarala? Mislim da je dosta toga i do navike, pored egazktnih mera. Licno, meni ta dva sedista deluju presiroko da bi se na njima vozilo ceo dan, a i nekako mi deluju kao da imaju mnogo gela. Mozda samo tako deluje na slici a, opet, mnogo je i do navike.

Ja se nikada nisam merio, a verovatno bi trebalo, a vozio sam MTB na sedistu koje je siroko 13.5cm i bilo mi je odlicno. Sada sam na trekingu a sediste je siroko nekih 15cm, mada treba da nadjem nesto bolje jer nisam bas sasvim zadovoljan (sirina nije problem). Visok sam 186 i imam 80kg (kilo gore-dole, kako kad) sa sasvim prosecnom gradjom.

• 0

#726 saxomofon

saxomofon
  • Members
  • PipPipPip
  • 86 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 April 2017 - 05:53 PM

...mada treba da nadjem nesto bolje jer nisam bas sasvim zadovoljan (sirina nije problem)...

ipak je bitna duzina... :D :P

• 0

#727 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 April 2017 - 06:05 PM

Возио сам неко Вело гел последњих 7-8 година. За раније се не сећам, а свакако сам био далеко млађи. У почетку ми је било удобно, али сам тада возио мале удаљености и можда по сат-два. Није у питању навика, јер проблем имам већ годинама и током целе сезоне, само сам га игнорисао. Веруј ми, са костима од 16 цм, вожња седишта од 13,5 била би као да седнем на рам. Одавно сам приметио да су ми кости некако близу ивица седишта и да је седење донекле могуће само на једној позицији (ни то не траје дуго). Не би ме чудило да ми је то седиште додатно померило кости, тим пре што сам раније био много тежи. Морам дефинитивно да узмем неко шире, да кости налегну тамо где је то на седишту предвиђено (не на саму ивицу). Иначе, тај мерач костију иде и много више од мојих мера, па сигурно нисам јединствени случај.

Додатни је проблем што ниједно седиште немају монтирано некако у радњи, да се проба. Бре, па и гаће ми продавац нудио да пробам пре куповине, само седиште не може. А ако купим, па не ваља, бацио сам велике паре, јер се та широка изгледа слабо траже. Но, неко морам да купим.

• 0

#728 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1441 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 April 2017 - 07:04 PM

Jeste bezveze sto PB nema mogucnost da se sedista isprobaju, mada, realno, problemi se obicno ni ne osete cim se sedne, vec satima kasnije.

U svakom slucaju, otici cu i ja da se izmerim, ne moze da skodi. Ima li to svaka njihova radnja, gde si ti bio?

• 0

#729 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 April 2017 - 07:09 PM

Не може све да се примети одмах у кратком тесту, али... не може да шкоди, зар не?

Ја сам био преко(ауто)пута Арене. Не бих знао да ли имају свуда, па најбоље да позовеш радњу и питаш.

• 0

#730 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14956 posts

Postavljeno 25 April 2017 - 07:12 PM

Mozda im kantar ne valja, znate ono odete na pijacu a jedna jabuka pet kila :)

• 0

#731 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 April 2017 - 07:14 PM

Чак сам и проверио "кантар", јер ме изненадило 16 цм.

Центиметри означени на подлози потпуно су одговарали мом метру.

• 0

#732 ZareSD

ZareSD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 236 posts

Postavljeno 25 April 2017 - 09:03 PM

Ja sam na sadasnjem biciklu dobio SR Freedom gel i stvarno sam prezadovoljan. Probao sam vise sedista na drugim biciklima i ovo mi do sada najvise odgovara. I meni prija malo sire sediste.9acb7770a2983cd3a96bcc985615457c.jpg

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока
  • 0

#733 TosaNS

TosaNS
  • Members
  • Pip
  • 25 posts

Postavljeno 26 April 2017 - 11:54 AM

I mene zanima koje sedište bi mogao uzeti obzirom da je ovo koje imam tvrdo i čini mi se neudobno. Na biciklu je originalno syncros za scott subcross 50 men 2016. Nisam siguran koliko bih dobio na mekoći sa navlakom za sic i podgaćama sa uloškom?

Sent from mTalk
  • 0

#734 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 26 April 2017 - 07:05 PM

Стигао ми је одговор од Селе Ројала и кажу да ми одговара и М3 и оно женско. Тачније, кажу да је одредница "женско" само за "потребе продавница" и да слободно могу да га користе и мушкарци. Истина, кажу и да имам 14 дана да вратим седиште ако не одговара, само не знам шта ће на то да каже ПБ.

@ZareSD Хвала ти, погледаћу и њега.

• 0

#735 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 27 April 2017 - 08:37 AM

Према очекивању, Селе Ројал је појаснио да се политика враћања односи само на куповину преко њиховог сајта, што би значило двоструко вишу цену. Сад стварно треба да наручим од њих, возим седиште, па га вратим и ако одговара, да бих га овде купио јефтиније.

• 0

#736 IONE

IONE
  • Members
  • 987 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 27 April 2017 - 11:01 AM

Narucivanje preko neta u nas, kako to(povracaj robe u roku od 14 dana) funkcionise?
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

#737 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 27 April 2017 - 11:37 AM

Скупо. Испорука је обично око 20 евра (ретко 10-15). Царина се можда не плаћа, али порез је још 20 %. Све и да је цена на сајту са неким порезом који би одбили, опет би коштало осетно више. Притом су цене на сајту много више - 80 евра за М3, а овде је једва преко 50 (тренутно).

За повраћај одеш у Пошту и питаш, а имају обрачун и на свом сајту. Када сам слао штампане листове папира приближне тежине, то је коштало око 6 ерва до Лондона. Ако мислиш како рачунају 14 дана, претпостављам да би прихватили неки печат када је послато, али то можеш и да их питаш.

• 0

#738 IONE

IONE
  • Members
  • 987 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 27 April 2017 - 11:54 AM

Mislio sam na nase radnje, po zakonu roba moze da se vrati u roku od 14 dana ako korisnik nije zadovoljan(koji god razlog za to bio)...zanima me kako to zaista funkcionise.

Konkretno u tvom slucaju, kada bi porucio sic iz neke nase radnje i video da ti isti nece odgovarati i pozelis da ga vratis u predvidjenom zakonskom roku od 14 dana, sta se tada desava?
Ako sic nije fizicki ostecen, i nema tragove upotreba da li bi bilo nekih prepreka vratiti taj sic?
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

#739 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 27 April 2017 - 12:35 PM

Mislio sam na nase radnje, po zakonu roba moze da se vrati u roku od 14 dana ako korisnik nije zadovoljan(koji god razlog za to bio)...zanima me kako to zaista funkcionise.

Konkretno u tvom slucaju, kada bi porucio sic iz neke nase radnje i video da ti isti nece odgovarati i pozelis da ga vratis u predvidjenom zakonskom roku od 14 dana, sta se tada desava?
Ako sic nije fizicki ostecen, i nema tragove upotreba da li bi bilo nekih prepreka vratiti taj sic?

Sic često ima tragove upotrebe, jer ostane trag od montiranja na šinama. Ne znam može li se takav vratiti ako ne odgovara.

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#740 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 27 April 2017 - 12:35 PM

Одлично питање. Послао сам питање Планету, па ћу видети шта ће да одговоре. Да ли заиста треба наручити преко Интернета и правити проблем и себи и њима, само да бих пробао да ли ми седиште одговара. Јављам кад ми одговоре.

• 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika