SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???
Posted 21 March 2017 - 09:19 AM
Sent from my x600 using Tapatalk
Posted 11 April 2017 - 09:59 AM
Sapsan, kakvo sedlo imaš trenutno i šta ti se ne dopada kod njega?
Arione je klasično drumsko sedlo, usko i tvrdo. Najbolje funkcioniše na biciklu sa agresivnim položajem vožnje koji se vozi jednako agresivno tako da dobar deo težine bude prebačen sa sedla na pedale. Nekome je super udobno, nekome je naprava za torturu, a nećeš znati dok ne probaš.
Suez je potpuno druga priča, u odnosu na Arione je kao kauč (mada je i dalje relativno usko i tvrdo u odnosu na prosečno sedlo koje ide na treking i gradskim biciklima npr.).
Posted 11 April 2017 - 11:41 AM
Hvala ovako u pitanju je sedlo DDK Pro Excel doslo uz bicikl iskreno meni ne odgovara uopste posle svake duze voznje imam problema sa bolovima u sedalnom delu kompletno i utrnucem ovih dana bas i ne vozim iz tog razloga negde sam pronasao podatke za Fizik da su medju najboljim sedlima sad opet .... ??? Stoga sam i dalje u nedoumici da i sledece kupljeno ne bude kao prvo 😀😀Sapsan, kakvo sedlo imaš trenutno i šta ti se ne dopada kod njega?
Arione je klasično drumsko sedlo, usko i tvrdo. Najbolje funkcioniše na biciklu sa agresivnim položajem vožnje koji se vozi jednako agresivno tako da dobar deo težine bude prebačen sa sedla na pedale. Nekome je super udobno, nekome je naprava za torturu, a nećeš znati dok ne probaš.
Suez je potpuno druga priča, u odnosu na Arione je kao kauč (mada je i dalje relativno usko i tvrdo u odnosu na prosečno sedlo koje ide na treking i gradskim biciklima npr.).
Posted 11 April 2017 - 12:42 PM
Jesu Fizik među najboljim sedlima po pitanju kvaliteta izrade, ali to ne znači ništa ako ti oblik ne odgovara. Ako ne možeš da isprobaš pre kupovine, a s obzirom da imaš problema s utrnućem, preporučio bih da gledaš više sedišta s rupom ili bar kanalom po sredini. Taj Suez može da bude interesantan, ili možda neka od kopija Specialized Romin Evo sa AliExpress, ili već nešto sa oglasa (link, link, link na primer).
Posted 11 April 2017 - 03:22 PM
Jesu Fizik među najboljim sedlima po pitanju kvaliteta izrade, ali to ne znači ništa ako ti oblik ne odgovara. Ako ne možeš da isprobaš pre kupovine, a s obzirom da imaš problema s utrnućem, preporučio bih da gledaš više sedišta s rupom ili bar kanalom po sredini. Taj Suez može da bude interesantan, ili možda neka od kopija Specialized Romin Evo sa AliExpress, ili već nešto sa oglasa (link, link, link na primer).
Zahvaljujem za preporuku i savet
Posted 15 April 2017 - 07:33 PM
Kolege jedno pitanje.Dosao sam u posed za pdobu sedista Specialized Riva sa rupom.
Izguglam i vidim da je geometrija namenjena damama.Nisam ga fizicki probao.
Naravno da se moze voziti i sa njim,ali...
Kakvo je vase misljenje o tome,musko-zensko sediste jos rupa,jel probao neko?Hvala
Ja vozim na drumašu upravo to žensko specialized riva sedlo, kupio sam ga baš u aprilu prošle godine i dobro mi je. Rupa mi mnogo znači pri vožnji u dropovima. Prethondo san marco ponza me je ubijalo, imalo je isturen greben po sredini wtf ko je to dizajnirao... Takođe ovo riva sedlo ne samo što je udobno u sedalnom delu nego i celo sedlo se ugiba i amortizuje neravnine. Prelazio sam u više navrata preko 200km a i po 250, naravno ne bez posledica ali ni blizu ono na šta sam navikao prethodnu deceniju mučenja sa raznim sedlima. Ne verujem da ću ga skoro menjati osim ako mi ne naleti nešto znatno bolje i izvikano/provereno na internetu, a po povoljnoj ceni tako da ga u slučaju fijaska mogu lako i brzo preprodati a ne da se smaram s oglasima mesecima
Posted 17 April 2017 - 09:15 AM
Sent from mTalk
Posted 17 April 2017 - 03:25 PM
Штицна са амортизером ствара, кад ради, ствара управо такав ефекат пливања по таласима.
Брзо се постане климава, знају да пукну пластичне чауре и тиме вожњу претворе у шкрипаво таласање... али то оправдава њену цену. Поред тога нисам сигуран да сам видео теби потребну димензију.
Удобност у вожњи бицикла има другачију дефиницију од удобности кућне фотеље
Пре бих заменио седиште за неко квалитетније које рецимо има флекс подлогу која симулира амортизацију, примера ради иако није трекинг седиште селе ројал сета. Такође неко брукс седиште намењено том положају вожње.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Posted 17 April 2017 - 03:35 PM
Obična šticna sa amortom se uvek malo sabije kad se sedne. Tako da, kad je sedlo rasterećenije, ona se podiže - pa je uvek pritisak na dupe, čak i kad se jače pedala. To joj je velika mana. Druga, što kolega Grbić reče - ide gore-dole.
Skuplje šticne sa amortom imaju sistem paralelograma, pa se udeljenost od pedala ne menja (toliko). Trebalo bi da su nešto bolje rešenje, ali ih nisam probao u praksi.
Ovako izgledaju:
http://www.touronabi...at-post-review/
Brooks Fyler - sedlo sa federima koji su tvrdi, pa nema cimanja kad se pedala, a odrade na udarnim rupama - odlično rešenje.
Ne menja ni približno udaljenost od pedala, kao šticne sa amortizerom (samo se zadnji deo sedla rotira, kad se federi sabiju, ne ide celo gore-dole).
Posted 17 April 2017 - 08:38 PM
Odlični odgovori koji su mi pomogli da rešim dilemu u vezi sa šticnom sa amortizerima, tj definitivno neću eksperimentisati
hvala
Posted 19 April 2017 - 02:18 PM
Selle Royal Scientia?
Морам да мењам седиште. Ово се распада, а годинама имам и проблема са боловима. Можда је сувише мекано (гел), па кад седалне кости "потону" врши притисак на мека ткива. Или је за усправнији положај. Гледах SQLab (604), али на нету је врло мало тестова, а неки кажу да не трају дуго. Гледах и Респиро Софт, мада је код нас проблем наћи веће ширине. А сад видех да је стигла и Сциентиа серија за коју, поред оног ПР блаблабла нисам баш сигуран шта је тачно предност (или мана). Да ли је неко већ пробао?
Тренутно има и ширих, па сам мислио да искористим прилику. Притом су Сциентиа на акцији, па су и приметно јефтинија од Респиро (која су ми баш скупа). А основна брига ми је да ли су сувише тврда и да ли имају оно активно нагињање лево-десно током педалања, јер мислим да би ми сметало.
Имам ~83 кг, возим МТБ и то углавном целодневне вожње по различитом терену.
Posted 19 April 2017 - 02:33 PM
Posted 19 April 2017 - 05:50 PM
Auh, ovo samo zbog izgleda valja probat.Charge Spoon? Vozim ga zadnjih dva mjeseca, samo kratke relacije doduše i nikakvih primjedbi. 145mm koliko sam ja izmjerio, vozim hibrida, nisam mnogo fleksibilan i dosta sam težak (118kg). Probao/kupio na slijepo tražeći alternative brooks b17
Citao sam recenzije/komentare i uglavnom su pozitivni. Vjerovatno cu da ga narucim sledećeg mjeseca.
Posted 23 April 2017 - 08:24 PM
Da li je ovo sediste aktivno , video sam u ranijim postovima da mora da ima neke jastucice ispod..pa da proverim,sq lab 602 active je u pitanju..
https://s12.postimg....creenshot_2.png
https://s10.postimg....creenshot_1.png
Posted 23 April 2017 - 10:50 PM
Од недавно сам на SMP Extra, 140 ширина по произвођачу а по мерењу 143. Мало необично због великог отвора, али удобно. У међувремену сам имао прилику да испpобам Specialized Phenom које је више него одлично и Еrgon sm30 такође одлично због извишеног седалног дела.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Posted 24 April 2017 - 08:06 AM
Pre par godina sam kupio na buvljaku ovakvo sediste, desno sa slike... Nisam imao pojma da je ono (kao) namenjeno da čuva prostatu... Moze da se podesava razmak levo desno izmedju "guzova"...Probao sam da vozim svoj stari MTB sa njim i odustao posle prve vožnje...
Da li je neko vozio ozbiljnije ovakvo sediste?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users