Uzeo sam SR Suez na preporuku , kad sam seo ono tvrdo pomislio sam u sebi sta sam uzeo ovo , kasnije kao malo bolje ali ponovo posle sat vremena zadnjica ne zna gde se nalazi xD , videcemo mozda treba vreme da se naviknem na novo sedsite
Druže, SR suez je ekstra sedište. Međutim, namenjeno je za sportsku vožnju te je malo tvrđe i stvarno treba malo vremena za privikavanje. Imao sam apsolutno isto razmišljanje kao ti kada sam ga uzeo. Mislio sam u sebi "Šta sam ja to uzeo i kako ću ovo da vozim". Već na 50 km vožnje me je odvaljivalo i nisam znao šta da radim...
Međutim, ono što je karakteristika dobrog sedišta koje ti odgovara jeste da ako imaš posle vožnje bilo kakve nelagodnosti, da to bude isključivo i samo bol na sedalnim kostima, a nikako neka iritacija kože, butina ili prepona, ili ne daj bože utrnuće i bolovi u predelu genitalija i mekog tkiva. Nenaviknutost na sedište je normalna pojava u biciklizmu pogotovo posle duže zimske pauze i neredovnog i kratkog bicikliranja. Daj sebi malo vremana i svaku vožnju povećavaj za 15 - 20 km. Jedna preporuka je da na svakih 2 km ustaneš bar 10 sekundi sa sedla da se krv vrati u mišiće i pritisak na sedalne kosti restereti. I što je još jako bitno, ako vidiš neke džombe i neravnine na putu obavezno na pedale. Ne daj da ti dupe i sedalne kosti trpe udare, mogo je bezbolnije kad to prebaciš na stopala i ruke.
Kakav bicikl konkretno voziš, koji tip?