Sedlo za gradsku vožnju, asfalt, moj bajs, trekking sa krutom vilom. Ima isti model samo kožni (valjda je isti):
http://probike.rs/Se...r=ASC&limit=100
Postavljeno 24 August 2016 - 05:51 PM
Sedlo za gradsku vožnju, asfalt, moj bajs, trekking sa krutom vilom. Ima isti model samo kožni (valjda je isti):
http://probike.rs/Se...r=ASC&limit=100
Postavljeno 24 August 2016 - 06:44 PM
Jeste isti model samo bez mrezice. Ta siroka sedista su za bicikle kod kojih je volan iznad sedista i to dosta, posto se u tom polozaju vozac vise ne oslanja na ruke vec sva tezina ide na guzu, ali u tom polozaju nije ugodna duga ni brza voznja jer guzni misici nemaju dovoljnu slobodu pokreta.
Postavljeno 25 August 2016 - 08:49 AM
Koliko sam ja merio kod mene je razmak 13 cm,a sa Brooks sedištima nemam nikakvih informacija molim za ozbiljniji komentar ako znate? Po izgledu ga ne bih nikada kupio ali to je laičko mišljenje! Hvala unapred
Evo ja sam pre par strana napisao svoj utisak o Brooks B17 sedistu koje koristim vec godinu dana, a sad bih to jos malo prosirio - Pre dve nedelje sam preterao za 5 dana 550km sa ovim sedistem po raznoraznim uslovima (toplo, hladno, planina, more...) i bukvalno mi se samo jednom desilo da sam malo osetio trnce u preponi, i to jer mi se shorts podvrnuo a da nisam primetio, pa je vrsio pritisak. Bilo je dana kada se vozilo 140km, i bukvalno nikakve smetnje ni bolove nisam imao.
Ne znam kako Brooks funkcionise sa drumasima, ali sa ovim hibridnim cross biciklom koji ja teram, a na kojem pretezno sedim uspravno, uzivanje je voziti, i na problem sa bolovima posle voznje sam skroz i zaboravio...
Postavljeno 26 August 2016 - 06:34 AM
Evo ja sam pre par strana napisao svoj utisak o Brooks B17 sedistu koje koristim vec godinu dana, a sad bih to jos malo prosirio - Pre dve nedelje sam preterao za 5 dana 550km sa ovim sedistem po raznoraznim uslovima (toplo, hladno, planina, more...) i bukvalno mi se samo jednom desilo da sam malo osetio trnce u preponi, i to jer mi se shorts podvrnuo a da nisam primetio, pa je vrsio pritisak. Bilo je dana kada se vozilo 140km, i bukvalno nikakve smetnje ni bolove nisam imao.
Ne znam kako Brooks funkcionise sa drumasima, ali sa ovim hibridnim cross biciklom koji ja teram, a na kojem pretezno sedim uspravno, uzivanje je voziti, i na problem sa bolovima posle voznje sam skroz i zaboravio...
Hvala vam puno na komentaru i podeljenom iskustvu,mada razmisljam se da uzmem SMP TRK. Daj Bo\e da pogodim!
Postavljeno 26 August 2016 - 09:19 AM
Brooks sedišta su bezobrazno skupa, u pitanju je parče kože i par federa, to mora da postoji u jeftinijoj varijanti da se nađe.
Ima u pretrazi svašta, Brooks cheap alternatives, replicas itd...
Postavljeno 26 August 2016 - 12:12 PM
Brooks sedišta su bezobrazno skupa, u pitanju je parče kože i par federa, to mora da postoji u jeftinijoj varijanti da se nađe.
Ima u pretrazi svašta, Brooks cheap alternatives, replicas itd...
Sve je bezobrazno skupo. Pa i većina sedišta. Plastično sedište, jeftinije za napraviti od kože košta preko 50 evra, za iole bolje.
Brooks ima za 60-70 evra da se nađe, kome se ne žuri. Dugotrajno je, izdržljivo i nisam našao takvo za manje novaca (da su federi kruti i da je dobro urađeno). Ako znaš konkretnu zamenu za 17 flyer, voleo bih čuti koje je.
Postavljeno 26 August 2016 - 12:34 PM
Postavljeno 26 August 2016 - 01:23 PM
Prvi i treći link link - cene nešto niže od Brooksa, još da imam priliku probati i uporediti - opet pitanje da li bih za razliku u ceni rizikovao. Osim ako znam da je neko imao sedlo godinama i da traje kao Brooks.
Drugi link - deluju mi jako jeftino na slikama. Opet, ako bih probao i video da su OK, uzeo bih pa makar i kraće trajala, dosta su jeftinija.
Postavljeno 26 August 2016 - 03:50 PM
Ako prave bicikle valjda znaju i sedlo... Tajvanci (link)
Ne vidim vezu između bicikla i sedla - svaki deo je priča za sebe. Ram, točak, menjač, sedlo.
Ne sumnjam u njih, ništa više nego u bilo kog drugog proizvođača. Od tih sedala sa federima, za Brooks znam da je dugotrajno, da su dovoljno tvrdi da ne skačeš gore-dole dok pedalaš i da odgovara mojoj guzi. Za ova nemam pojma koliko traju, kakvi su federi, kako se koža ponaša posle par zima. Ako je neko probao i zna da su OK, ili ako se pre kupovine može isprobati, onda je super. Ako ne, onda je malo rizičnije.
Što je razlika u ceni manja, to je lošija kvota za taj rizik.
Postavljeno 26 August 2016 - 05:31 PM
Veza je sticna. Jel se moze Brooks probati pre kupovine, jedno 500km dok se koza ne oblikuje prema... (link)
Tako je. S tim što za Brooks znam iz prve ruke kakva je udobnost, a ima odličnu reputaciju za kvalitet (mada ni njih ne prave kao nekad). Znam i opruge kakve su.
Ova nisam imao priliku videti uživo.
Postavljeno 26 August 2016 - 07:07 PM
Postavljeno 26 August 2016 - 07:29 PM
Iskustva su individualna. Nekima to prija i vole, nekima smeta.
Ja sam od onih kojima taj otvor odgovara. Mada, što je uspravniji položaj sedenja, što je bliže 60 stepeni, to mi je manje bitan taj otvor. Dok za polegnutiji položaj meni više pomaže - ponavljam, nekima smeta. Stvarno je individualno.
Ako uzmeš šire sedište, projektovano za uspravniji položaj, veća je šansa da češe i smeta ako voziš spuštenije.
Ako uzmeš uže sedište, projektovano za polegnutiji položaj, veća je šansa da žulja ako sediš uspravnije.
Postavljeno 20 September 2016 - 08:37 PM
Postavljeno 29 September 2016 - 08:26 AM
Kupih prije neki dan Selle Royal respiro moderate za moj mtb,voznja cesta,20-60km i mogu reci da pritiska u prostoru izmedju nema;mejdutim,zulja me na preponama. Posto je prva voznja bila i duza(pocetnicka greska),ostaje da vidim da li cu se navici posle jedno 200-300 km. JEdino sto mogu da kazem jeste da nema pritiska.
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika