Visina sedista je podesena kako treba.
SEDIŠTE - kako pronaći odgovarajuće ???
Postavljeno 26 July 2016 - 06:30 AM
Visina sedišta je fleksibilna stvar, a 2-5 mm može da napravi primetnu razliku. Druga ideja je da ideš kod nekog sportskog fizioterapeuta da vidiš kakva ti je opšta funkcionalnost i imaš li kakvih funlcionalnih ili anatomskih asimetrija na koje bi trebalo obratiti pažnju ili koje bi mogle da se reše nekim vežbama. Ili možeš i da nastaviš da eksperimentišeš sa sedlima, ako dva žuljaju ne znači da neko šesto neće biti udobnije.
Postavljeno 28 July 2016 - 09:30 AM
Ja sam prosle godine kupio Brooks B17 u Nemackoj na popustu za 65eur, i mogu da kazem da mi je to ubedljivo najbolja kupovina nekog dela za bicikl do sada...
Ocekivao sam da ce sediste biti neudobno dok se ne oblikuje prema meni, ali je od prvog dana fenomenalno. Onaj osecaj utrnutosti posle dugog sedenja sam zaboravio i da postoji.
Od prelaska na Brooks sam vozio vise voznji od 100+km sa veoma kratkim pauzama, i bukvalno ni jedan jedini put nisam osetio neku neudobnost.
Napomenuo bih doduse jednu vaznu stvar - nekoliko ljudi je probalo da sedne na moj bajs i da ga provoza, a nosili su biciklisticke gace sa uloskom - pokazalo se da je dosta klizavo u tom slucaju. Tako da ja nosim obicne sportske sorceve sada kada vozim, i uzivam.
Svako ko vozi duze ture, ili vozi cesto, a da to nije neka offroad voznja ima moju iskrenu preporuku za ovo sediste.
Postavljeno 04 August 2016 - 06:45 AM
Moram da izrazim svoje VELIKO nezadovoljstvo sedištem Selle Royal Alpine.
http://planetbike.rs.../Sedišta/2050/
Udobno je, dobro izgleda, cena je dobra, ne znojiš se puno, ali ima veliku manu. Stvara trenje kad se voziš i istanjuje odeću između nogu. Za par vožnji uništio sam pantalone. Znači da poludiš.
Naravno bacio sam račun, jer šta ima tu da se pokvari .... Bačene pare
Postavljeno 04 August 2016 - 07:40 AM
Udobno je, dobro izgleda, cena je dobra, ne znojiš se puno, ali ima veliku manu. Stvara trenje kad se voziš i istanjuje odeću između nogu. Za par vožnji uništio sam pantalone. Znači da poludiš.
Il će biti da nisam kupio dobro sedište. Moguće da mi treba skroz atletik ili već kako se zove vrsta sedišta, što uže pa neće biti trenja ?
Postavljeno 04 August 2016 - 05:31 PM
Ima li neko sedište pred kojim će svako da napravi dubok nakolon?Trenutno jašem selle royal-mach na capriolo speedster-u i planiram da za sl.sezonu skupim tih novčiča i počastim se sa nekim sedištem sa ''rupom''.Inače vozim pod uglom između 40 i 50 stepeni...nemogu baš u stepen tačno da odredim.
Postavljeno 04 August 2016 - 08:58 PM
Nije krivo sedište niti širina istog, nemoj da voziš u lanenim pantalonama nego u namenskom biciklističkom šorcu i neće biti problema jer je trenje tada minimalno.
Postavljeno 04 August 2016 - 09:37 PM
Ma dobar je on i mnogi drugi su dobri. Ali nikada nece ni jedno biti dobro za svakog. Prosto je nemoguce i teorijski i prakticno.
ne dobar, ne to...nego nisam cuo da neko zalio u voznji...
na nov Flite, ne msm polovnjak, pa kriv i usedlan...
jedino se zalili na cenu
Postavljeno 04 August 2016 - 10:20 PM
Nije krivo sedište niti širina istog, nemoj da voziš u lanenim pantalonama nego u namenskom biciklističkom šorcu i neće biti problema jer je trenje tada minimalno.
Kakve to ima veze sa pantalonama? Ne pise na njemu da je samo za upotrebu sa bici pantalonama. Da sam to znao ne bih kupio takvo sediste. Nikakvo upozorenje tog tipa nema.
Ljudi u gaćama voze bicikl pa nema trenja.
Uostalom čim stavim kesu preko nema trenja.
Ja bajsom idem na posao i bici pantalone ne dolaze u obzir
Postavljeno 06 August 2016 - 03:35 AM
Okvirno sam prošao celu temu i u momentima naiđem na pohvale za Selle SMP,neki model Fizik-a,naiđem na dve elipse na koje se samo karlične kosti oslanjaju(to sedište je oko 120E),pa reko mora da je napravljeno neko sedište za koje nema ko šta loše da kaže...Vozio sam juče 40-ak Km i koliko osećam ovo SelleRoyal MACH mi ne pravi nikakvu remetu....negde na 10-om Km sm imao onaj osećaj bridenja i nelagode,naiđem na uspon-sjašem pređem ga koračanjem 200-tinak metara,i to je to osećaj s početka počinje da gubi intenzitet.Pratiću situaciju narednih dana,ali mislim da sam ishitreno reagovao.
Postavljeno 06 August 2016 - 03:56 AM
Pazi sediste negde mora da zaboli ili po dupetu ili po novcaniku. Ja sam promenio puno sedista i jos nisam pronasao idealno, tako da me je zabolelo po novcaniku a dupe jos uvek boli, malo manje nego na pocetku ali i dalje nije bezbolno.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Postavljeno 06 August 2016 - 08:25 AM
Fora je u tome što sedište koje probamo na kratko i čini nam se jako udobno, mekano i daje prijatan osećaj, na vožnjama od nekoliko sati ume da se pretvori u noćnu moru, i obrnuto, što neko sediše koje probamo i koje nam na prvi pogled deluje tvrdo i neudobno, može da bude ono pravo na dugim turama. Suština je da prilikom izbora sedišta napravimo savršen kompromis između trenutnog i ukupnog osećaja udobnosti, to jest da izaberemo ono sedište od kojeg nas sutra dan neće boleti zadnjica ili drugi delovi tela, iako smo prethodni dan na njemu proveli kontinuirano nekoliko sati, pa čak i ceo dan.....
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 06 August 2016 - 03:38 PM
http://planetbike.rs...HE-black/17588/
Послато са GT-I9060 уз помоћ Тапатока
Postavljeno 10 August 2016 - 10:57 AM
Ide svaki dan dnevna akcija u Planetbike, gde je po jedna artikl poprilično snižen.
Sutra 11.08. ide akcija na http://bikesale.planetbike.rs/ SEDIŠTE ROYAL SUEZ 1206URNA black 2400 dinara
Dobro izgleda, pa kome treba.
4 članova čita ovu temu
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika